Tehnički kutak > Tuning skutera
Plastike odose - zapocelo mini uredjenje trkaca
Mr J:
--- Citat: P.A.L.A.C - 28 Kolovoz, 2007, 13:40:08 ---nadam se da cu dobit krug ako dodjem u zg. :toothy11: :notworthy:
--- Kraj citata ---
Svakako... :icon_thumright:
Danas sam uzeo straznji amortizer na operaciju...
Trebalo ga je skinuti i rastaviti
Zatim ide ciscenje, odmascivanje, smirglanje, ciscenje i farbanje opruge i sredisnjeg dijela...
Plastificirao sam u bijelu boju jer mi je ostalo od popravka radijatora... (treba ici elasticna boja na oprugu zbog njenog skupljanja i sirenja, inace dolazi do pucanja boje)
I na kraju kada se vrati na skuter izgleda ovako :
Mr J:
Evo me svjezeg, istusiran i obrijan... Danas sam odvalio veliki dio posla... SKinuo cilindar, obradio ga, prosirio punjenje preljevnih kanala, prosirio ispuh i digao ga za 20ak stupnjeva, obradio dosjednu kosuljicu - koja dolazi u blok...
Aluminija je bilo na sve strane, mislio sam jos spustati squish i malo dici timing ali nisam to napravio jer je vidljivo da je cilindar prilicno potrosen... Ipak ima oko 25 000 km na svojim ledjima, i nisam ga htio "klati" izvlaceci previse snage iz njega... Ipak zelim da mi traje do Nove Godine... :icon_thumright:
Mislio sam ga obraditi i staviti kosuljicu od nikasila ali je malo preskupo, oko 600kn, a ja za 1200 kn imam novu termo grupu... Neisplativo!
Stavio sam gore Mikuni TM 24 karburator i prilagodjavao duljinu gas sajle...
Uglavnom, sve je spremno za paljenje, jos se samo ceka da stavim gore multivar, remen i kvacilo, te zatvorim dekl, ali to cu sutra...
Iscrpljen sam...
Evo jedna slicka, karburatora, filtera i prirubnice - serijske...
Mr J:
Evo ga, pila je zaroktala...
Moram priznati da je ubrzanje 20ak posto bolje nego prije s tim da nisam uopce dirao karburator - jos njega treba nastelati...
Ugodno sam iznenadjen... Napominjem gore su rolice 15gr jer ne zelim okretaje s obzirom na stanje termo grupe... :icon_thumright:
Filmic ubrzanja stavim kada sredim plastike...
Sada cete dobiti samo ovo :
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=Mk0NtkjkSJ8[/youtube]
Mr J:
Evo danas pale nove "slape"... rijec je o Sava MC29 Sporty gumama...
Rijec je 130/60/13 straznjoj i 130/70/12 prednjoj gumi...
Gume su montirane i izbalansirane...
Takodjer su gume proizvedene sredinom ove godine, sto je jako bitno da nisu dugo stajale na skladistu...
24. tjedan 2007. godine 2407
Evo kako to izgleda kada se namontira na motoric...
Evo i racun kao dokaz da je sve to vrlo povoljno obavljeno u VULKALU u Resniku, na Slavonskoj Aveniji... Ja stvarno nisam nasao povoljniju uslugu te ovako kvalitetnu...
Mr J:
Evo danas pisao ispit i jako sam zadovoljan kako sam napisao pa sam se pocastio u bauhausu kompletom za poliranje koji se namjesta na busilicu... 69,00 kn
Danas sam malo polirao dekl trkaca i ovako izgleda kada je ispoliran na pola...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju