Ni meni nije nista posebno osim motora. Zanimala me konjaza jer je netko izvalio da su V jaci od R motora. Sada me zanima koliko taj golfov V5 ima konja. Zna li itko?
Aj nemoj nešto zabrijavat jer sam ja napisao da su u pravilu V motori jači od linijskih motora (V6 vs redni 6), nisam spominjao nikakve VR motore i nemoj filozofirat ja je: "normalno da su jači kad je redni 4 cilindra a V je 6 i takve fore." Čitanje s razumjevanjem se uči u prvom razredu, pa mi molim te nađi di je netko napisao da su
V motori jači od VR motora kako ti tvrdiš!
I nemožete uspoređivat konjađu otrpilike od različitih auta jer ona ovisi o masi drugih faktora a ne samo o tome koliko kubika ima. I pajdo, postoje auti sa V4 motorom! V4 se ugrađivao i u forda. Kia u neki kombi ugrađuje V4 dizel...
A što se tiče tog VR6, taj motor je nastao po uzoru na motor od Lancie Fulvie koja ima V4 motor s malim kutem između cilindara... Toliko o nepostojanju V4 motora
VW V5 stariji je imao 150ks a noviji 170
ovaj spomenuti VR6 motor je daljnjim razvojem, preimenovan u V6 motor, ali je konstrukcija ostala približno slična..
ugao između cilindara ja oko 15 stepeni, zbog toga je dobio oznaku V, a R je dobio zbog toga što su klipovi postavljeni redno.
V6 (VR6) ima samo jednu glavu..
VR6 nije preimenovan u V6 već je ta VR koncepcija prerasla u W motore.
LP