Formula nije neko otkriće, ali je točna onoliko kolko je i jednostavna. Kad bi vi hteli dobit točan(99%) rezultat trebali bi vam integrali za svaki okretaj i kaj ti ja znam koje pizde materine jer je to dinamika...(nemam 5 iz mehanike pa ne znam
)
Al točna mu je zato jer se samo teoretski može dobit točna gramaža, pošto su uvjeti jednaki, ali TO je ta svar koju par ljudi nemre shvatiti, JEDNAKI UVJETI, pa se onda oni pokrate u jednadžbi.
Uvjeti su isti pri prvom testiranju sa rolicama, i kad se to izračuna-odmah su i u drugoj formuli uračunati. Ali velim to vrijedi samo za rolice i pri UVJETU da je TEST 1 i TEST 2 (karikirano) različit samo po rolicama, ostatak setupa je identičan...
Recimo ja imam sa 4.1g rolicama 8300okr a sa 3.4g 9000okr i nekaj sitnog kaj dokazuje i formula....neznam kaj je onda tu tak čudno pa nije čovek zmislil neki novi zakon fizike. Al normalno to samo vrijedi ak je setup isti ko i za vrijeme testiranja...ak se nekaj zmeni pa TEST1 i TEST 2 nisu mjereni pod istim setupom ili u isto vrijeme(deranje remana, rolica...) onda se dobe razlike...inače je OK.