Kakvi su recimo aprilini model? dorsoduro i shiver... Shiver 2010. je na nekakvoj akciji za 56k kn
Kao i talijanski auti - imaju dusu, ali su kvarljivi. I servis u HR je u banani koliko sam cuo. Dorsoduro je motor za divljanje, a shiver recimo naked za agresivniju voznju iako je motor zapravo mali i totalno nezasticen od vjetra sto su meni 2 nepremostiva minusa za razliku od Z750 koji iako ima minimalnu zastitu, zapravo dobro cuva od vjetra - do 150-160 km/h ti ne pada na pamet saginjati se, a ako ti kaciga nije bucna, moze to i dosta brze u tom polozaju.
Za razliku od Z750 koji je miran i linearan, ova 2 zbog toga sto imaju 2 cilindra su dosta nemirniji, vuku vjerojatno bolje na nizim okretajima kao i svi 2 cilindrasi, ali je krivulja snage i momenta "grbavija" nego na 4 cilindrasima. A tu je i zvuk - ili ga volis ili ga mrzis. Meni 4 cilindra zvuce puno bolje.
Da sad biram motor (i da pitanje cijene motora kao i registracije i godisnjeg poreza nije u pitanju), volio bi voziti neki naked od 1000+ kubika - na okretni moment se prokleto lako naviknes
Z750 meni pomiruje vise stvari - dovoljno je velik da se na njemu ugodno osjecam, ima momenta, ima i snage i mozes ga vozit kako zelis - brzo, ali i "normalno". I sve to za cijenu motora (od nekih i dosta manju) koji imaju 25% manje kubika (a s njima je i u istom razredu za regu i porez - na samoj granici, ali jos uvijek u istom razredu). Pogotovo u HR je u svakom pogledu best buy, a i vani se prodaje jako puno iz razloga sto mashina veca od ostatka klase.
Sada je Yamaha izbacila FZ8, ali on je em skup ko vrag, em godisnje kosta puno vise od Z750