Napravio danas 120km s njom. Zadovoljan u globalu. Otvor za zrak na bradi je jako efikasan, onaj za celo i gornji dio glave ne znam jer sam imao podkapu, al mislim da nisu nesto specijalno. Vizir super dihta, podbradak je udoban jer je od tkanine i rastezljiv, rupicast je pa mrvica zraka ipak zavrsi u kacigi, ali ne hladi toliko da smeta, barem na ovim temperaturama (ispod njih ionako ne vozim), a tada je izmjena zraka u kacigi dovoljna da se ne magli ni vizir ni naocale ako vozim 60+ km/h i svi otvori za zrak zatvoreni i vizir zakopcan da dihta.
Osjetno je tisa od RPHA10+ koja je pak tisa od XLite X802R, barem u mom slucaju. Do 60-80 zapravo vjetar ni ne cujem, samo motor, dublji je ton unutar kacige, visoki tonovi vjetra ne paraju usi. Ugodna je po pitanju buke (na nakedu gdje je glava u mirnoj struji vjetra) do nekih 130 km/h, nije drama ni na 180km/h, al tada se malo sagnem, vjetar od povisenog vizira onda tuce u dno kacige i buka je bitno veca (turbulencije), kad dignem glavu na toj brzini, puno je tise, al to nije brzina za bit skroz uspravan kad si visok 192cm, tako da mogu rec da sam do 130-140 km/h miran sto se tice buke jer je bitno manja od svih kaciga koje sam do sad imao (ne nosim cepice za usi).
Sjecam se da sam davno probao XR1100 (ili kak se vec zove, prethodnik NXR), bila mi je mrvicu prevelika u L velicini, ova je u rangu sa novom HJC RPHA10+ koja je za glavu 58-59cm, a ne 59-60 kao sto je sluzbeni podatak od Shoeia, barem na mojoj glavi je tako. Kalup im je vrlo slican ili isti, tako da mi odgovara i glava popuni cijelu kacigu po cijelom obodu.
Ono sto mi je problem je sto je skoljka jako kruta i tesko ju navlacim na glavu jer se ne moze puno rasirit kad potegnem vezice u stranu kao na drugim kacigama (klempave usi stradavaju, cak i glava iznad usiju tesko prolazi), ali to je nista koja patnja ju je skinut, pogotovo bez podkape: cheek padsi imaju neki plasticni rub za kojeg mi vrhovi usiju zapinju kad ju skidam i mislio sam da sam raskrvario usi (nisam), ali grebe za popizdit, da ju navucem i skinem sa glave 3x za redom, mislim da bi bilo velikih problema, iovako mi sad usi bride i bolno je na dodir. Jbg, da nema tog detalja, za mene savrsena kaciga, tako da mi je to veliki minus. Vjerojatno ce se stanje popravit kad se razgazi, ali nestat nece sigurno zbog tih plastika koje se ne mogu prepravit/maknut jer bi se cheek padsi raspali, a tanji cheek padsi nebi bili rjesenje jer kad je kaciga na glavi, onda je savrseno u njoj: jako stisnuto, ali ugodno, tanji bi napravili kacigu prelabavom u dijelu lica.
U L velicini, bez podbratka, pinlocka i difuzora za nos je teska u gram koliko proizvodjac navodi: 1360g