proljeće će vrlo brzo, treba razmisliti o nekakvom prometalu na 2 kotača. dugo slinim na Xciting, kategorija 500 mi se čini kao najbolja. praktičan skuter, a može potegnuti i put od parsto kilometara bilo po magistrali ili autocesti, sa više nego pristojnim tempom bez preopterećenja. čak i u dvoje - vrlo bitno.
ali u zadnje vrijeme mi računicu kvari Nexus:
cijene na tržištu rabljenih su tu negdje, s tim da Nexusa ima 3x više. oba imaju integralni sistem kočenja i 2 prednja diska, prednji kotač 15", stražnji 14" i dosta široke gume. snaga, veličina i brzina su isto tako vrlo blizu, Nexus malo prednjači ali ništa strašno. za Kymca kažu da je jako dobro napravljen i pouzdan, više kao udoban cruiser. iii.. to je više-manje sve što znam o njemu. ako se uposli google nađu se deseci testova, ali to ne pokazuje kakav je nakon 20-30tkm i kakvi su servisi. nešto iz prve ruke?
Nexus brije na neku kao sportivu, ima i elektronsko ubrizgavanje goriva zbog kojeg manje troši. Xciting to ima na zadnjim R i modelima kojih kod nas praktički ni nema, do tad je dobar stari karburator. bonus je mušičava talijanska elektrika/elektronika (vozim talijanske aute cijeli život pa ono... znam o čemu pričam
) sa injektorom koji zna raditi probleme i pustiti benzin u ulje, ali je barem injektor jeftin jer je isti na Fiatima. taj 460 ccm motor je u mnogim drugiim modelima iz Piaggio grupacije pa ne bi trebalo biti problema sa servisiranjem i dijelovima. ili?
ima kakvih iskustava? udobnost vozača i suvozača/suvozačice i tako to. ako može bez podržavanja Gilere jednostavno zato što je "pouzdaniji brend" jer je takvo nešto čista glupost, pokušajmo biti objektivni