Otvaram jednu vrlo vrlo zanimljivu temu za sve minarellijevce koji imaju našu prekrasnu oscilaciju okretaja, a Malossi nam sa svojim asortimanom variomata ne pomaže previše. Svaki Malossi variomat uključujući i naskuplje OR prijenose, pa tako i MHR multivar (16x13 rolice) sa Torq polutkama i Aprilia remenom, nisu baš oduševili. Ali zašto?
Zato jer motor drži okretaje, ali je lijen ko da cijelo vrijeme remen proklizuje i gubi dobrih 10% na snazi i nema onaj trenutni šus kako bi trebao imat za ugrađene komponente (termogrupa i ostalo)
E sad, netko je zadovoljan time jer motor ide odlično, ali ja koji sam sitničav po tom pitanju i izvlačim maximum iz svakog atoma snage svoje mašine nikako ne želim ostati bez ijednog postotka snage, a kamoli nešto 10 puta više
Jučer upalimo skuter od wonderkida, bivši Aerox od ChRiStIaN-a, motor je kupljen takav da je unutra imao serijski variomat, neke čudne polutke koje su skoro linearne i nisu minarellijeve, ali su dimenzije ko minarellijeve serijske, aprillijin kuplung i ono Stage6 zvono sa velikim rupama i zarezima za hlađenje. Wonderkid je kupio nedugo onaj Polini remen High Performance i nakon kaj smo složili DRevo na drugoj specijali i LeoTT, frg PHBN 17.5 LS, motor ide doslovce jače od mog sa Yasunijem i drži okretaje ko da je neko napeo kazaljku i ne pušta ju nikuda s tim da nema nikakvog gubitka momenta niti u jednom režimu rada
Ne preostaje mi ništa drugo nego da čim prije probam taj njegov prijenos i ako će mi motor ići bolje (a vjerujem da hoće), molim kolegu Kristijana da se izjasni KAJ JE TO UNUTRA