Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Derbi GP1 250 - masina
Marino1907:
Ja sam se javio jer vidim da se tu svašta piše,mada sm ja tamo samo radnik a ne gazda ali to nema nikakve veze,jer izričito tvrdim da su se svi servisi radili kako treba 100% šta može potvrdit i sam vlasnik.E sada dali je vlasnik čuo kakve promjene u zvuku ili ne ja stvarno neznam.Isto tako neki koji nemaju pojima kako uopće radi i izgleda 4Tmašina(konkrektno ova)neka ni ne pišu gluposti tipa čuli bi se ležajevi.Na ovoj mašini su tkz.leteći ležajevi koji uopće i nisu potrošeni,problem je nastao prilikom tog trošenja bloka šta bi ja jedino mogao opisat kao tvorničku grešku ali to će se jako teško riješit i teško da će generalni uvoznik to prihvatit,pogotovo sada kada se promjenio uvoznik,kada je garancija istekla a uostalom teško je dokazat da skuter nije forsiran itd,itd.Ja osobno vjerujem da je skuter najnormalnije vožen ali teško se tu sada bilo šta može napravit.Ja sam samo dobronamjerno savjetovao vlasnika da bi za njega najbolja i najjeftinija opcija bila nabavit drugu mašinu jer na ovoj nažalost nema popravka,jer taj dio koji je potrošen je sam blok i tu se nema šta napravit,nažalost.
speed:
--- Citat: Marino1907 - 07 Ožujak, 2010, 23:00:54 ---Ja sam se javio jer vidim da se tu svašta piše,mada sm ja tamo samo radnik a ne gazda ali to nema nikakve veze,jer izričito tvrdim da su se svi servisi radili kako treba 100% šta može potvrdit i sam vlasnik.E sada dali je vlasnik čuo kakve promjene u zvuku ili ne ja stvarno neznam.Isto tako neki koji nemaju pojima kako uopće radi i izgleda 4Tmašina(konkrektno ova)neka ni ne pišu gluposti tipa čuli bi se ležajevi.Na ovoj mašini su tkz.leteći ležajevi koji uopće i nisu potrošeni,problem je nastao prilikom tog trošenja bloka šta bi ja jedino mogao opisat kao tvorničku grešku ali to će se jako teško riješit i teško da će generalni uvoznik to prihvatit,pogotovo sada kada se promjenio uvoznik,kada je garancija istekla a uostalom teško je dokazat da skuter nije forsiran itd,itd.Ja osobno vjerujem da je skuter najnormalnije vožen ali teško se tu sada bilo šta može napravit.Ja sam samo dobronamjerno savjetovao vlasnika da bi za njega najbolja i najjeftinija opcija bila nabavit drugu mašinu jer na ovoj nažalost nema popravka,jer taj dio koji je potrošen je sam blok i tu se nema šta napravit,nažalost.
--- Kraj citata ---
nemoj ljudima zamjeriti sta ne znaju a su lezajevi na 4 t masini u ulju,a meni je jedini objasnjivi razlog havariji nebalansirana radilica :dontknow:
b_l_a_c_k:
--- Citat: Marino1907 - 07 Ožujak, 2010, 23:00:54 ---Ja sam se javio jer vidim da se tu svašta piše,mada sm ja tamo samo radnik a ne gazda ali to nema nikakve veze,jer izričito tvrdim da su se svi servisi radili kako treba 100% šta može potvrdit i sam vlasnik.E sada dali je vlasnik čuo kakve promjene u zvuku ili ne ja stvarno neznam.Isto tako neki koji nemaju pojima kako uopće radi i izgleda 4Tmašina(konkrektno ova)neka ni ne pišu gluposti tipa čuli bi se ležajevi.Na ovoj mašini su tkz.leteći ležajevi koji uopće i nisu potrošeni,problem je nastao prilikom tog trošenja bloka šta bi ja jedino mogao opisat kao tvorničku grešku ali to će se jako teško riješit i teško da će generalni uvoznik to prihvatit,pogotovo sada kada se promjenio uvoznik,kada je garancija istekla a uostalom teško je dokazat da skuter nije forsiran itd,itd.Ja osobno vjerujem da je skuter najnormalnije vožen ali teško se tu sada bilo šta može napravit.Ja sam samo dobronamjerno savjetovao vlasnika da bi za njega najbolja i najjeftinija opcija bila nabavit drugu mašinu jer na ovoj nažalost nema popravka,jer taj dio koji je potrošen je sam blok i tu se nema šta napravit,nažalost.
--- Kraj citata ---
prvo sve pohvale tebi što si objasnio situaciju iako nisi morao, :icon_thumright:
imao sam negativnih iskustava sa serviserima tipa čišćen i štelovan karb (kad sam tek kupio skut), a kad sam pogledo karb sav prašnjav i prljav s vana a da ne govorim da nema tragova prilikom otvaranja, uopšte nije diran i još mnogo drugih sitnica..
ako smatraš uvredom što sam reko da ste možda samo napisali da ste radili servise a da ništa nije dirano, izvinjavam se..
Marino1907:
Ne zamjeram ljudima šta neznaju o motorima nego kada nešto neznaš onda to i ne komentiraš,kako bi rekli ljudi bolje je da šutiš.Ja radim dosta dugo u toj struci pa i dalje neznam sve i još tu ponekada na forumu zatražim pomoć jer neznam,nije sramota pitat ali lupetat bez veze je stvarno glupo.
Ne zamjeram nikome šta se tiče servisa jer znam i sam da ima jako loših iskustava i jako loših servisera ali eto ja radim u servisu di se trudimo da sve bude kako treba i da se greške svedu na minimun.Ko radi taj naravno i griješi i ne kažem da ponekada nebude koja greška i sa strane servisa ali šta se tiče skutera i motora koji se servisiraju u garanciji uvjek je sve kako treba odrađeno jer da se nešto desi u garanciji onda to ide na trošak uvoznika a onda uvoznik traži dijelove i kao se ispostavi da je servis kriv onda to plaća servis a onda zna se na kraju plaća majstor koji je radio itd....
Meni je žao dečka i to šta mu se desilo je strašno jer taj skuter jako puno košta i nikako se to nije smjelo desit na tako malo kilometara ali eto desilo se i tu nema pomoći.
Samo za primjer da navedem da sam nedavno imao skuter Peugeot Jet Force kojem je puknuo ležaj a skuter još nije imao ni 1000Km i bila je tvornička greška 100% ali opet se nije ništa moglo riješit u garanciji i na kraju je vlasnik platio popravak i još i danas se snjima navlači za povrat tih novaca ali ipak nije krivio servis,jer ni u tom slučaju servis nije kriv,mi smo svoje napravili,potvrdili pečatom i računom i vidi se šta je rađeno ali na neke stvari se jednostavno nemože utjecat,neke stvari jednostavno nevaljaju i s vremenom se desi havarija.
Zato sada ajmo svi zajedno pomoć članu foruma i ako neko zna di bi mogao nabavit drugu mašinu neka mu javi ili ako mu paše neka od Piagga.Ja neznam ni to jer do sada nismo imali niti jedan problem šta se tiče tih skutera a isto tako malo dalje od nas je Piaggio servis tako da mi baš i ne radimo previše skutere Piaggio grupe,do sada smo imali Derbi ali eto promjeni se zastupnik i sada više nema prodaje ali šta se tiče servisa i dalje radimo.
Pozdrav svima na forumu,nemojte uvjek sumljat u servise nisu svi isti,neki rade svoj posao kako treba.......
eladio:
U mom prvom postu je izrazena odmah sumnja u servis, iako nisam imao pojma ni koji je servis, ni tko ga je radio ..
Zašto?
1. zato jer skuter ima premalo km da bi se to desilo
2. zato jer servis nije dao konkretne informacije kakva piaggio masina treba, i da li uopce pase, sto je dalo naslutiti da servis nema puno iskustva s navedenim tipom agregata/skutera
Vjerujem da bi tom logikom i ti sam vrlo brzo slicno ili isto zakljucio..
Ipak ako je tvornicka greska , to je drugo..
ponavljam, svaka cast sto ste se tu javili, to je samo po sebi vec veliki +
Slažem se , treba dečku pomoći,
evo ja sam Vam spreman ponuditi reklamu na portalu, staviti banner, i siguran sam da bi dobili dobru reputaciju, ako ne naplatite dečku "ruke" ?
I odreknete se eventualnog rabata na eventualne dijelove koje prodate..
To je ono što ja mogu učiniti da ublažim dečku trošak :dontknow:
Ako mu uspijete sve nekako riješiti besplatno garantiram da ću Vam dati još duže banner , i pozitivni efekt na forumu bi bio svakako veliki.
Iako sam svjestan da ti tu ne odlucujes, ali evo, to je moja ponuda pa ju prenesi dalje :toothy3:
Toliko od mene koliko ja mogu pomoći :redface:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju