Da malo pojasnim neke stvari sa ovim problemom.
Konkretno ja radim u navedenom servisu i ja sam rastavio navedeni skuter.
Vlasnik je došao i rekao da je vozio skuter i u vožnji je skuter izgubio snagu i stao,nakon toga on ga ponovno pali ali nešto jako lupa u mašini te ga vozi doma u kombiju i nakon toga u servis.
Odmah po njegovim riječima rekao sam mu da mi to ne miriše na dobro ali neka ga dopelja da ćemo ga pogledat.Skuter je redovito servisiran i svi servisi su napravljeni kako treba šta se tiče servisa 100%.
Skuter je dopeljan i sljedi pregled.
Pokušali smo ga upalit i skuter pali ali strašno lupa,nakon toga skidamo deklo da vidimo da se nije variomat odšarafio,skidam variomat,ponovno palim i dalje lupa užasno.E sada primam radilicu i kada ju povlačim prema sebi ima lufta i to dosta ide ljevo desno.Skidam pumpu vode,magnet sve je na svome mjestu i ništa nije odpušteno.
Skinuli smo kompletnu mašinu i kreće rastavljanje.
Skidamo glavu,sve ok.Skidamo cilindar a karike zaljepljene,samo gornja karika nije,na cilndru se vidi habanje(risevi).Nakon toga rastavljamo komplet mašinu i na bloku sa strane varimata(veliki blok)na mjestu di nalježe radilica vidljivo istrošen blok i to ukoso i zbog toga radilica ima previše lufta ljevo-desno i to proizvodi onaj zvuk.E sada kada se radilica stavi na stol i klipnjača se gura gore dole osjeti se kako propada u stranu.
Eto to je opis onoga šta smo našli u mašini,ulja je bilo kada ga je vlasnik dopeljao(nadam se da ga nije dolio prije).Kako sada vlasniku objasnit zbog čega se potrošio blok?
?Na to pitanje neznam odgovor,još me više buni to šta je potošen u KOSO i to se vidi na oko i vidi se di je strugalo,zašto neznam.
To sam rekao vlasniku i po mojem mišljenju je to neisplativ popravak,jer nevalja ni cilindar,radilica,klip,karike,blok.
Vidim da neki pišu da je to kriv servis ali ja ne vidim po čemu bi servis bio kriv???Svi servisi su napravljeni,ulje redovito mijenjano i sve ostalo rađeno kako treba.Na tom skuteru je jedino bio Malosi multivar,ostalo sve orginal.
Mašina je otvorena i na stolu i u bilo kojem trenutku,vlasnik može doć sa bilo kim i to vidit,vidi se sve na oko i ne trebaju nikakvi posebni uređaji ni znanje da se vidi da je ribalo po bloku i da je dosjed potrošen UKOSO.