Tehnički kutak > Tuning skutera
Kolko RPM-a vam razvija skuter
2TDottore:
--- Citat: 3alfa3 - 06 Ožujak, 2010, 15:40:14 ---
Prvi uvjet koji treba zadovoljit je da variomat drzi remen u najkracem polozaju sve dok skuter ne krene. Stavljanjem tvrdih federa na kuplung se desi da vario pocne dizat remen prije nego kuplung zagrabi. U tom slucaju imas feeling da se kuplung vrti presporo obzirom na federe koji su na njemu, a zapravo se on vrti na dobrim okretajima, samo ti okretaji su proizasli iz produljenog prijenosa zbog rada variomata, a ne zbog vecih brojeva radilice.
Ako dobro promislis o tome, dodjes do zakljucka da negdje ipak treba radit kompromis jer sigurno ne mozes zadovoljit sve uvjete odjednom (povoljni okretaji radilice za start, postelan kuplung i kasnije okretaji kroz ubrzanje). Umijece je "ubost" tamo gdje su gubici najmanji
--- Kraj citata ---
bome da.... :icon_thumright:
evo sad sam bas procito sve sta je roost pisao i bas cu probat skinut crne federe i utege i stavit matice i bijele federe i probat dobit da mi zip krece u punom powerbandu a to je negdje oko 12800-13000...i jos cu obratit paznju na to dal mi je remen na polutkama pri punom gasu i sa stisnutom kocnicom bez opterecenja oko 2mm u polutkama....ak nije probat cu to nekak dobit....
3alfa3:
--- Citat: DvdAerox - 06 Ožujak, 2010, 15:48:12 ---ne krece na 13.000, krivo si protumacio, on krece sa oko 8000, al onda nabi na 13000 i ne silazi... ne moras vjerovat, ali tko je vidio i vozio zna da je tako.... a vidili su i vozili, prema tome :frajer:
--- Kraj citata ---
previse vrti. Imas premalo snage na tim okretajima
3alfa3:
--- Citat: 2TDottore - 06 Ožujak, 2010, 15:51:46 ---
evo sad sam bas procito sve sta je roost pisao i bas cu probat skinut crne federe i utege i stavit matice i bijele federe i probat dobit da mi zip krece u punom powerbandu a to je negdje oko 12800-13000...
--- Kraj citata ---
To ti odma mogu odgovorit da neces imat.
Ni teoretski ne mozes imat okretaje na kojima kuplung radi vecim od onih na kojima radi variomat.
Gadjaj okretaje na samom pocetku powerbanda - to je najbolje kaj mozes imat
2TDottore:
--- Citat: 3alfa3 - 06 Ožujak, 2010, 15:54:43 ---To ti odma mogu odgovorit da neces imat.
Ni teoretski ne mozes imat okretaje na kojima kuplung radi vecim od onih na kojima radi variomat.
Gadjaj okretaje na samom pocetku powerbanda - to je najbolje kaj mozes imat
--- Kraj citata ---
a kak je onda on to dobio.... ;D
3alfa3:
Nigdje on ne spominje te okretaje na kojima krece. On je rekao da na tim okretajima vario jos ne radi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju