Tehnički kutak > Tuning skutera

Kolko RPM-a vam razvija skuter

<< < (4/8) > >>

3alfa3:

--- Citat: 2TDottore - 06 Ožujak, 2010, 15:15:02 ---jesi probo....s kolko krece...  ???

iskreno to je i meni palo na pamet da napravim jer mi krece sa 6500 sa debelim crnim federima naspanatim do kraja a ja bi to jos malo digo posto je u pitanju high end setup....al sam neznam ak stavim maticu ko bu nategnuo feder u utor... ;D

--- Kraj citata ---

Nisam osobno probao, ali prije par godina sam citao na jednom stranom forumu o kuplunzima gdje je Roost objasnjavao kako njegov trkaci zip krece sa deltom tako postelanom.

EDIT:

http://forum.scooterforum.net/forum/f95/holding-power-2g-vs-delta-108564/

Iz tog topika se moze naucit princip rada variomata i kuplunga i objasnjen je problem kretanja na premalim okretajima iako se koriste tvrdi federi kuplunga (slucaj kad vario pocne radit prije kuplunga)

2TDottore:
fala.....e bas cu si to malo procitat..... :)

ugl u onom manualu o delti pise da ona sa najtvrdjim federima u najvise naspanatom polozaju krece sa 6500 kao i meni(mjereno sa stage6 multimetrom) sto bi znacilo da svima kojima krece sa 7-8000 hiljada lazu satovi sto me nebi cudilo ili su ferode potrosene ako uzmemo u obzir da su na delti crni debeli federi....kai se tice ovih meksih federa je pogotovo nemoguce da krece sa tih okretaja....

3alfa3:

--- Citat: 2TDottore - 06 Ožujak, 2010, 15:23:47 ---ugl u onom manualu o delti pise da ona sa najtvrdjim federima u najvise naspanatom polozaju krece sa 6500 kao i meni(mjereno sa stage6 multimetrom) sto bi znacilo da svima kojima krece sa 7-8000 hiljada lazu satovi sto me nebi cudilo ili su ferode potrosene ako uzmemo u obzir da su na delti crni debeli federi....kai se tice ovih meksih federa je pogotovo nemoguce da krece sa tih okretaja....

--- Kraj citata ---

Prvi uvjet koji treba zadovoljit je da variomat drzi remen u najkracem polozaju sve dok skuter ne krene. Stavljanjem tvrdih federa na kuplung se desi da vario pocne dizat remen prije nego kuplung zagrabi. U tom slucaju imas feeling da se kuplung vrti presporo obzirom na federe koji su na njemu, a zapravo se on vrti na dobrim okretajima, samo ti okretaji su proizasli iz produljenog prijenosa zbog rada variomata, a ne zbog vecih brojeva radilice.

Ako dobro promislis o tome, dodjes do zakljucka da negdje ipak treba radit kompromis jer sigurno ne mozes zadovoljit sve uvjete odjednom (povoljni okretaji radilice za start, postelan kuplung i kasnije okretaji kroz ubrzanje). Umijece je "ubost" tamo gdje su gubici najmanji

DvdAerox:

--- Citat: 2TDottore - 06 Ožujak, 2010, 14:56:05 ---realnije je i to nego ovo da due i shot krecu i vrte se na 13000 ili ovo da delta sa mekanim federima krece na 7-8000 hiljada.... :laughing7:

--- Kraj citata ---

ne krece na 13.000, krivo si protumacio, on krece sa oko 8000, al onda nabi na 13000 i ne silazi... ne moras vjerovat, ali tko je vidio i vozio zna da je tako.... a vidili su i vozili, prema  tome  :frajer:

zipst:
nije on krivo protumacio, nego si ti tako napisa :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju