Evo, ovako... Iskreno, već sam na rubu živaca i očaja radi ovog problema... Skuter ne ide preko 60, iako bi do prije kvara ubrzao do 80, 85 km/h na sat bez ikakvih problema. Dok je hladan još i potegne nešto malo preko 60, ali već čim se ugrije pri brzini između 50 - 60 se počinje gušiti i gubi brzinu. Ako, pak, pri tome pustim gas, više ga ne prima dok se ne spusti na 40, a onda kao da nešto u motoru "probije", pa opet "potegne" do 60...
Inače, ubrzanje do 50 na sat je solidno, a nakon toga katastrofa... Isto tako, pri ubrzanju, kao niti u leru, ne trokira, radi mirno. Svjećica je crvena kao cigla, a to je, navodno, znak dobrog izgaranja.
Mislio sam da je problem u auspuhu, pa sam posudio od prijatelja nekakav protočni. Ista stvar...
Odradio sam, zatim, servis (svjećica, rolice (tvorničke), pogonski remen, filter zraka i goriva), no opet ista stvar... Otvorio sam fergazer da vidim u kakvom je stanju i izgledao je kao nov. Tu je moje mehaničarsko "znanje" stalo, pa sam se obratio serviserima. Dvojica su pokušala nešto dijagnosticirati, no ne previše uspješno... Kada se obratim ostalima i kada im objasnim kvar bulje u mene kao tele u šarena vrata. Inače, koliko sam primijetio, u gradu baš i nema nešto osobito dobrih servisa... U ovlašteni servis ne idem, poučen lošim iskustvima, a koliko vidim, takvih je pun forum.
Skuter je star pet godina, prešao 13500 km i do sada s njim nisam imao apsolutno nikakvih problema. Dapače, više sam nego zadovoljan.
Eto... Ako bi netko imao kakvu ideju o čemu se radi ili kakvog dobrog majstora za preporučiti, odužio bih mu se pićem.