Općenito > Maxiskuteri
Homerova maxi dilema (riješena, kupljen X8)
nexi:
Cestitke na novoj pili, ima ga moj frend i ide k'o metak!!! Puno sretnih kilometara!!!!
BaDly:
--- Citat: Homer - 10 Ožujak, 2010, 19:41:09 ---ne znam. al bilo bi fora organizirati grupnu vožnju. cca 200 km, nije tako strašno :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
ajde ajde...ja sam za....
DAMIR-RUNNER:
prikljucujem se koloni :icon_thumright:
Fran Mirtl:
--- Citat: Homer - 21 Veljača, 2010, 12:38:42 ---ma peder! zvao sam ga, nije u gradu, javit ce se za 2 dana. on se naravno ne javi kako je rekao, ja zovem njega i 3 puta ili se ne javi ili odbije poziv. slijedeci dan isto tako. pogledam oglas - neaktivan. hm. mogao je bar ko covjek to objasniti a ne ovako...
uglavnom, nakon dosta razmisljanja i gledanja onog 500 i jednog novog 250 Nexus je totalno otpao. jednostavno taj tip skutera nije ono sto trazim, ono u cemu je on (navodno) bolji od mase slicnih meni zbilja treba... pa... skoro pa nikad. kao, vozi se kao motocikl. ok, ali ja kupujem maxi skuter. ono sto mi treba, a to je udobnost za mene i suputnicu, prakticnost i prostor za prtljagu - tu i nije neki.
--- Kraj citata ---
neznam kaj ti znaci prakticnost, nebi bas rekao da je x400 nesto prakticniji ako si mislio na velicinu i lakocu probijanja/tezih_skretanja_na_niskim_brzinama itd.....
cinjenica je da nexus nema previse mjesta ispod sica, ali to se rijesi koferom, tank torbom i bisagama eventualno..... zenama tak i tak nikad dosta mjesta :D
kaj se tice udobnosti, vjerojatno je x400 tu bolji..... no netko je bio spomenuo kymco exciting 500.... nisam ga vozio ali sam sjedio na njemu i sic mi djeluje dosta tvrde od nexusa....
a za vozne osobine necu nis govoriti ali svi vele da nexusu nema pramca...
btw da ne mislis da je ovo neki negativan post, nije ni blizu, x400 mi je super i lijep skuter, sretno sa njim pa se valjda vidimo na kojoj voznji
Homer:
je, udobniji. provlačenje između auta nije nikakva stavka jer Bjelovar ima ukupno valjda 5 semafora ;D
čitao sam dosta da N ima položaj koji imitira "pravi motocikl", u kojemu je veće opterećenje na ruke nego što to inače kod skutera je. kosina sjedala te jednostavno prisiljava da stekneš "sportski" dojam, čini mi se da je upravo time postignut trik da je Nexus toliko uberskuter. sportski. međutoa, imam problema sa ramenom (samim zglobom) i nakon vožnje na N250 skroz je otpala kubikaža pa i model. iako sam gledajući ga mislio da je to - to. X8 je kompletno promijenio sve što sam prije mislio :)
tehnički su vrlo slični. skoro pa bih dao ruku u vatru da su rame skoro pa identične (razmak između kotača je 3,5 cm veći kod X8), mašine su iste ali 400 ie je dorađena verzija sa 60 ccm manje. Nexus ima malo jače prednje vilice i veće diskove... integralna kočnica zvuči kul ali nemam nikakvih problema bez toga jer imam dosta motociklističkog iskustva. malo digitalije po satovima mi nije nimalo bitno. ali vrlo bitno, kupiti Nexusa u ovakvom stanju i tog godišta, za cijenu koja je bila za X8 je nemoguće 8)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju