Općenito > Maxiskuteri
Homerova maxi dilema (riješena, kupljen X8)
eladio:
--- Citat: Homer - 23 Ožujak, 2010, 08:56:36 ---...još kad je moja vidjela cijene u normalnim trgovinama sa krpicama i cipelama, šokove je proživljavala .
--- Kraj citata ---
Dobro da znam, moja bi infarkt dobila, bolje da ju tamo nikad ne vodim :laughing7:
..inace super su cijene , isplati se svakako
3alfa3:
--- Citat: Homer - 23 Ožujak, 2010, 08:56:36 ---sreća da zbilja nismo imali preko 1000 kn po osobi jer bi bilo "parkirajte sastrane" :redface:
--- Kraj citata ---
Nebi to bilo nista strasno (ako bi prijavio). Platio bi na razliku preko 1000kn po osobi davanja i nebi bankrotirao
Homer:
a jeli. onda dobro, mislio sam da je to nešto malo jače. jer je sistem tako napravljen da udara po glavi stanovnika gdje god može, a nešto poput ovoga je idealno da se naplati kakva dodatna globa :icon_scratch:
ali bankrotirao sam ionako. neki dan oko 1000 kn za porez, novu prometnu i tablicu pa sad i oprema :toothy3:
3alfa3:
Jako je bitno imati robu podijeljenu na vise racuna. Recimo, ako hoces 100% legalnu varijantu, napravis racune do 1000kn po osobi, a ovisno koliko si prekardasio, napravis jos racuna. Ali ne puno preko 1000 po racunu jer carinik ce ti navjerojatnije udarit davanja samo na jedan racun - on je time svoj posao obavio, a tebe nije oderao do koze.
Recimo, ako sa curom ponovis shoping i potrosis 5000kn....
2x1000kn racun
2x1500kn racun
Prijavis sve i zamolis da ti naplati samo na jedan racun od 1500kn, a ako ne ide, sigurno ce ici varijanta da ti naplati na 1 racun od 1000 i jedan od 1500
U svakom slucaju nije strasno
Ali vrlo je bitno ne zajebavat se s njima i muljat jer u tom slucaju ce ti gledat svaku lipu i jos kaznu naplatit
P.S.
nemoj ostatak ako je veliki iznos stavit na 1 racun jer on ga mora prilozit drzavi i ne moze ti odokativno po njemu uzet novce nego na cijeli iznos racuna.
Ja sam se tako zaj#bo (530 eura na jednom racunu kad sam isao u IKEU) i lik je rekao da sam trebao razrezat na vise racuna, a ovako da mora naplatit po cijelom racunu.
Srecom, nije mi naplatio jer smo nasli zajednicki jezik :angel9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju