Općenito > Propisi
kasko pitanje?!
3alfa3:
--- Citat: stefek - 11 Veljača, 2010, 02:06:54 ---neki se popravljaju,vare plastike i lakiraju
--- Kraj citata ---
Koliko znam, nema varenja plastika i lakiranja po motorima. Samo novi dio.
Zato se i procjenjuju totalke vrlo cesto.
Zapravo, kako polakirat skut/motor u originalnu boju kad proizvodjac ne navodi o kojoj boji je rijec?
cosa_wp:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Veljača, 2010, 12:42:20 ---
Zapravo, kako polakirat skut/motor u originalnu boju kad proizvodjac ne navodi o kojoj boji je rijec?
--- Kraj citata ---
to si u pravu kod mene najmanju ogrebotinu recimo na viziru i odma novi vizir nema krpanaj plastika bar kod motora!!!!!!!!!
ogrosic:
Nemoras ici na slaganje u servis, uzmes novce od stete, kupis polovni branik i neznam kaj ti jos treba, kupis nove farove od gti-a ili polovne i odes kod nekog na slaganje i lakiranje i jos ti ostane para za slozit skuter. Ako imas nekog OK majstora i lakirera to je najbolje kombinacija. Mene je neki deda isto lagano zaštrajfo preko prednjih vrata i zadnjeg kraja, nis strasno malo se lim udubio, otisao na procjenu, decki procjenili na 10000kn, za te pare kupio samo vrata, makar nisam ni to trebo nego sam trebao dat ravnat svoja al nema veze i jos mi ostalo para za polakirati cijeli auto i jos mi ostalo para sastrane. Sad moras ic u osiguranje i vidjet koliko ce ti htjet dat para za stetu i onda ces gledat kaj je najbolje, nove dijelove iz servisa ti se ne isplati uzimat posto imas stari auto, polovni originalni dijelovi kad se polakiraju su kao novi a vise nego duplo su jeftiniji. A i ak je steta samo limarija bilo koji bolji limar i lakirer ce ti to napravit isto ako ne i bolje nego u servisu.
steeef:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Veljača, 2010, 12:42:20 ---
--- Kraj citata ---
govoril sam isključivo o autima sad...
do početka prošle godine se sve mjenjalo makar bila crtica samo na nekom djelu..kak je rekel sven napuknuti branik...sad se on vari i farba..na izvidu piše djelovi za popravak i djelovi za zamjenu...
kaj se motora tiče da,sve oni stave u procjenu pod zamjenu,ALI zbog nekih sitnih oštećenja procjene vam štetu koja je veča nego vrijednost motora jer ide kataloška procjena vozila po starosti i amortizaciji ko na poreznoj dok prepisuješ motor il auto i onda imaš totalku...pa ti skidaju postotak po godinama starosti vozila pa ti skidaju postotak na spašene djelove i dobiš neku lovu s kojom se naravno nemreš pokrit ni u pola da uzimaš nove dijelove za skuter/motor..
steeef:
--- Citat: ogrosic - 11 Veljača, 2010, 13:05:24 ---Nemoras ici na slaganje u servis, uzmes novce od stete, kupis polovni branik i neznam kaj ti jos treba, kupis nove farove od gti-a ili polovne i odes kod nekog na slaganje i lakiranje i jos ti ostane para za slozit skuter. Ako imas nekog OK majstora i lakirera to je najbolje kombinacija. Mene je neki deda isto lagano zaštrajfo preko prednjih vrata i zadnjeg kraja, nis strasno malo se lim udubio, otisao na procjenu, decki procjenili na 10000kn, za te pare kupio samo vrata, makar nisam ni to trebo nego sam trebao dat ravnat svoja al nema veze i jos mi ostalo para za polakirati cijeli auto i jos mi ostalo para sastrane. Sad moras ic u osiguranje i vidjet koliko ce ti htjet dat para za stetu i onda ces gledat kaj je najbolje, nove dijelove iz servisa ti se ne isplati uzimat posto imas stari auto, polovni originalni dijelovi kad se polakiraju su kao novi a vise nego duplo su jeftiniji. A i ak je steta samo limarija bilo koji bolji limar i lakirer ce ti to napravit isto ako ne i bolje nego u servisu.
--- Kraj citata ---
da,to se zove rješavanje spora po nagodbi..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju