Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: zastupljenost djelova na hr trzistu  (Posjeta: 14827 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
Odg: zastupljenost djelova na hr trzistu
« Odgovori #80 : 11 Veljača, 2010, 11:23:40 »
:weed:

to se uvozi iz hercegovine i oslobodjeno je trosarine i poreza  :happy8:
jedini je problem sto prilikom kupnje ne dobijes R1 racun  :laughing7:

vratimo se on topic  :toothy11:
by the way , bavim se ja itekako uvozom pa znam dosta o tome, i jedino sto mogu reci kikiju, dobronamjeran savjet, ako ste sad krenuli u sve to, cini mi se da cete zakasniti za ovu sezonu, mozda eventualno stignete nesto plasirat u 5-6 mjesecu, ali neku mrezu izgraditi tako brzo realno nece biti moguce postaviti...
vi bi sad vec trebali imati bar 50% planiranog lagera u skladistu i pocet nesto vrtiti i graditi, i mozda , mozda bi uhvatili sezonu koliko toliko..

u svakom slucaju da i stignete , morate racunati na to da je prva godina samo ulazna i tu ce biti dosta investicije , i mozda na kraju godine bude dosta i minusa, stoga u tako nesto se mora uci s barem nekom srednjorocnom strategijom.. 

..i da, kriza je i dalje aktualna, dakle mnogi ce vas traziti odgode , a naplata ce biti itekako skakljiva

dalje nebi ulazio u savjete , jer konzalting u hrvatskoj je podplacen  :redface:  :toothy3: :toothy11:
Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #81 : 11 Veljača, 2010, 17:56:00 »
ovaj eladio sam na lovu misli XD

danas su zavrsene zadnje faze pregovora, sve je izglađeno i dogovoreno!

Prostor je riješen, ipak će se otvorit dućan od oko 40 kvadrata s najpotrebnijim stvarima, za sve ostalo tu je moje skladište doma...relacija kuća - dućan 10 minuta hoda, 2 minute na roxu na zadnjem XD

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #82 : 11 Veljača, 2010, 19:38:27 »

Prostor je riješen, ipak će se otvorit dućan od oko 40 kvadrata s najpotrebnijim stvarima, za sve ostalo tu je moje skladište doma...relacija kuća - dućan 10 minuta hoda, 2 minute na roxu na zadnjem XD

Ima da nam daš neki ekstra 20% popust... bar moderatorima i adminima  :icon_tongue:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #83 : 11 Veljača, 2010, 20:20:23 »

gle, nije meni do love, ali prelazak na VPS hosting je nesto sto bi me interesiralo  :icon_biggrin:

Offline ChRiStIaN

• maxi forumaš
« Odgovori #84 : 12 Veljača, 2010, 20:25:03 »
kakvo je po vama HR trziste sto se tice potraznje djelova?

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #85 : 12 Veljača, 2010, 20:53:17 »
koliko ja kuzim kretanje, ne prodaje se bas nesto, jer je prokleta recesija i likovi nemaju love, a vecinom kupuju teenageri koji nemaju posao nego muzu lovu od staraca
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline ChRiStIaN

• maxi forumaš
« Odgovori #86 : 12 Veljača, 2010, 21:23:04 »
a tak si i ja nekak mislim...al opet, svaka roba ima svojeg kupca!

i kolko vidim narucuje se, prodaje se stalno nes...

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #87 : 12 Veljača, 2010, 21:33:54 »
dijelovi itekako imaju mjesta za binis,

problem je sto moras znati koji dijelovi  :icon_biggrin:

Offline ChRiStIaN

• maxi forumaš
« Odgovori #88 : 12 Veljača, 2010, 22:10:19 »
a dbro znam kaj ljudi najvise uzimaju...

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #89 : 12 Veljača, 2010, 22:47:43 »
Moja 2 centa.....

recesija....
Ta rijec nam je (konzumentima) poznata, ali trgovce ubija. Ironija je sto nas iz recesije moze izvadit samo potrosnja, a mi kao potrosaci stedimo jos vise i dodatno pogorsavamo situaciju. Onda taj isti radnik (nas vecina) koji "marljivo stedi" izgubi posao jer mu je firma u kolapsu zbog toga jer niko ne kupuje proizvode....

dijelovi....
Za skutere - nebi smjelo bit problema u poslovanju. Pogotovo ako pricamo o rezervnim, a ne tunning dijelovima, al nekako mislim da nisi(te) na to ciljali...
Onaj ko ima kapitala i koji moze trpit gubitke odredjeno vrijeme, ne vidim kako bi mogao propast. Zapravo, problem je sto onaj ko ima takve novce trenutno cuva kapital ili eventualno ulaze u nekretnine, neke dionice i sl. jer za pokrenut posao nije vrijeme zbog recesije (vidi gore kaj sam napisao o njoj).

Sto radit ako je cilj bavit se skuterima i ulozit u to neke (znacajne) novce...
Svakako pokusat ostvari svoj san. Kad-tad, trziste ce zivnuti i onaj ko ce imati dobru ponudu, taj ce biti u velikoj prednosti pred "novim igracima." ali to (trenutno) kosta.... Kosta vremena, a vrijeme je novac. Srecom, ne radi se o prehrambenim prozivodima sa kratkim vremenom trajanja, pa do ne povratka investicije nebi smjelo doci osim ako stavka poslovnog prostora ne pojede veci dio ulozenog

P.S.
nisam citao cijelu temu nego samo ovu stranicu pa ako sam krivo shvatio temu - sorry

« Zadnja izmjena: 12 Veljača, 2010, 22:50:45 3alfa3 »

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #90 : 12 Veljača, 2010, 23:52:25 »
Btw. koje marke mislite tocno drzat?

Offline ChRiStIaN

• maxi forumaš
« Odgovori #91 : 13 Veljača, 2010, 08:40:41 »
Zasad dogovoreno:

Malossi, Polini, Stage6, Dellorto, BCD, BGM, Hebo, Leo Vince, Yasuni, Tecnigas...mozda sam nekaj zaboravil  :dontknow:

Eo to je ono kaj sam uspio dogovorit za sad...dakako, bit ce tu i orginal zamjenskih djelova, ne malossi i nekaj npr vodena pumpa nego orginalna...i tak!

Prostor je rijesen, nađen je, jedan problem manje!

Ja si ovak nekak razmisljam...svaki dio kaj uzmemo, naci ce kupca! Jer 100 ljudi, 100 skutera, nekome stalno nesto treba! Bit cemo u mogucnosti ponuditi cijene ekvivalentne onima sa scooter attacka i mislim da smo tu u prednosti! Lager ce postojat, dakako, uvijek se manjak moze nedostajat ili mogucnost dobavljaca da nam neki dio isporuci! Na lageru ce bit djelova koji trebaju cesce ljudima, kitevi base i midrace poneki. Djelovi tipa overrange, mhr team 2 i ostalo nece bit isporucivi odmah jer su to stvari koje se prodaju jednom godisnje na nasem trzistu i za njih ce bit potrebna posebna narudžba! Ako dobavljač iam na lageru, najviše što ćete čekati je 2 tjedna!

Naručivalo se bude putem maila a postojat ce i mobitel na koji me mozete dobit u radno vijeme trgovine! mailom ce naravno biti lakse, al necu odbiti ni poziv! Isporuka odmah za sve kaj imamo na lageru, osobni dolazak moguc naravno, u ducan, za sve ljude dalje šaljemo poštom! Prvi puta uz uplatu na račun unaprijed, kad jednom uđeš u evidenciju kao uredan kupac, moguće slanje pouzečem. Za veće iznose poštarina free, moguća ćak i osobna dostava na neki veči iznos i ako je naglasak na hitno!

Eo, kratki plan poslovanja, odo ja dalje telefonirat i slat mailove! Pozzzzz

Offline PROOF

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • aj ne seri jeate
  • Mjesto: Varazdin-Vratno
  • Moj Skuter: ide u blokadu đitn vu-vu
  • Moja Kaciga: head inside
  • MojSetup: cul sam nekaj o kitu ali neznam,on zivi u vodi jel?
  • MojSpuh: kaj si njim?ja mislim da imam,moram pitat mamu
« Odgovori #92 : 13 Veljača, 2010, 09:06:04 »
svaka cast kicho :D sretno u biznicu.....
ĐITN ĐITN......
FUCKING ZAŠIKJENIC :ajdeajde:
PIČKIN PRDEC
KALAFUNĐIJA RULZ :pottytrain4: We are the best, Fuck all the rest

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #93 : 13 Veljača, 2010, 10:12:23 »
Zasad dogovoreno:

Malossi, Polini, Stage6, Dellorto, BCD, BGM, Hebo, Leo Vince, Yasuni, Tecnigas...mozda sam nekaj zaboravil  :dontknow:

Eo to je ono kaj sam uspio dogovorit za sad...dakako, bit ce tu i orginal zamjenskih djelova, ne malossi i nekaj npr vodena pumpa nego orginalna...i tak!

Ja si ovak nekak razmisljam...svaki dio kaj uzmemo, naci ce kupca! Jer 100 ljudi, 100 skutera, nekome stalno nesto treba! Bit cemo u mogucnosti ponuditi cijene ekvivalentne onima sa scooter attacka i mislim da smo tu u prednosti! Lager ce postojat, dakako, uvijek se manjak moze nedostajat ili mogucnost dobavljaca da nam neki dio isporuci! Na lageru ce bit djelova koji trebaju cesce ljudima, kitevi base i midrace poneki. Djelovi tipa overrange, mhr team 2 i ostalo nece bit isporucivi odmah jer su to stvari koje se prodaju jednom godisnje na nasem trzistu i za njih ce bit potrebna posebna narudžba! Ako dobavljač iam na lageru, najviše što ćete čekati je 2 tjedna!

Naručivalo se bude putem maila a postojat ce i mobitel na koji me mozete dobit u radno vijeme trgovine! mailom ce naravno biti lakse, al necu odbiti ni poziv! Isporuka odmah za sve kaj imamo na lageru, osobni dolazak moguc naravno, u ducan, za sve ljude dalje šaljemo poštom! Prvi puta uz uplatu na račun unaprijed, kad jednom uđeš u evidenciju kao uredan kupac, moguće slanje pouzečem. Za veće iznose poštarina free, moguća ćak i osobna dostava na neki veči iznos i ako je naglasak na hitno!

Jako dobro!
Bitno da imate rolica, federa, dizni, igli, lezajeva i semeringa stalno na lageru, to najvise i treba i stalno netko trazi...
Sto se tice auspuha, mislim da su trenutno yasuni najtrazeniji, za varjatore i djelove prijenosa ciljao bi sigurno na stage, malossi i polini, isto tako i za termo grupe, hebo mi je dosta nepoznat, ali ne mora znacit da nebi bio konkurentan, narocito ako su cjene dobre, btw. onaj njihov crveni kit grize asvalt vidio svojim ocima..
Sto se tice BCD i BGM, imaju jako puno dobrih styling djelova, a u hr ima jako puno aeroxa, pa bi moglo proc, s tim da bi ti i ja mogao nesto narucit za runnericu, tokom ljeta, ako si konkurentniji od sipa  ;D

Offline black-rox

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Black-Team Live your own rules
    • www.black-scooters.com
  • Mjesto: Grobnik
  • Moj Skuter: Black-Team garage
  • Moja Kaciga: Shark,Oneal
  • MojSetup: E da je samo kit =)
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #94 : 20 Veljača, 2010, 04:23:06 »
Ma sve je to nula bodova ljudi u hr nemaju ni prebijene kinte,a kamoli da kupuju dijelove,nađe ih se par,ali jednom riječi neisplativo svih jebe secesija :toothy9:

Offline te-te-ac

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • kad ku.rac u pi.čku uđe nastaje je.banje
    • http://www.youtube.com/user/renci31551
  • Mjesto: Belišće
  • Moj Skuter: skučo
« Odgovori #95 : 20 Veljača, 2010, 07:33:42 »
u danasnje vrijeme i ljekari imaju problema s prodajom..   :toothy9: imalo se.. zezalo se...  ::)

Offline hrvojekovacic

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Rhon 70r
  • Moja Kaciga: MADHEAD (cross)
  • MojSetup: 2 eXtreme 70cc
  • MojSpuh: Leo Vince ZX
« Odgovori #96 : 20 Veljača, 2010, 10:46:36 »
Zasad dogovoreno:

I,kad če se to otvorit ??  :icon_scratch:  ???  :hello:
Two stroke reality is the four strokers dreams!
Four-strokes are something you rode to the track to watch two-strokes race.

Offline black-rox

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Black-Team Live your own rules
    • www.black-scooters.com
  • Mjesto: Grobnik
  • Moj Skuter: Black-Team garage
  • Moja Kaciga: Shark,Oneal
  • MojSetup: E da je samo kit =)
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #97 : 20 Veljača, 2010, 14:31:56 »
u danasnje vrijeme i ljekari imaju problema s prodajom..   :toothy9: imalo se.. zezalo se...  ::)
hehehe njima ipak ide malo bolje trebalo bi uvozit ljekove pa prodavat xD :laughing7:

Offline grbi128

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: dt125
  • Moja Kaciga: Airoh dome
  • MojSetup: Mhr replica,m2000,kevlar,delta,top plava,dell19,
  • MojSpuh: Yasuni R
« Odgovori #98 : 20 Veljača, 2010, 15:26:29 »
bilo bi odlicno kad bi napravio neki online katalog...i tu stavis link na forum..ja vjerujem da ce prodaja ic odlicno  :icon_thumright:

Offline sven_vx

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: vx250
« Odgovori #99 : 20 Veljača, 2010, 15:30:02 »
ici ce sigurno dijelovi..jer onda nece bit potrebe narucivat preko SC,SA,SiP-a itd..nego ce dijelovi bit zastupljeni u Hr..