Tehnički kutak > Tuning skutera

Aprilia SR50 - Variomat, Kvacilo I Kit

<< < (4/7) > >>

danc00:

--- Citat: iosredecki - 02 Ožujak, 2012, 12:04:36 ---pozdrava ekipoo..
javljam se tu u ovu temu jer vidim da igor.sb zna puno o skuterima i nadam se da mi može pomoč... znači..
imam Apriliu SR 50 Di-Tech, 2002. godina..e sad...pošto ne Zagorje neravan teren :P ima dosta brda pa i nisam zadovoljan skutom kad idem u brdo..
imam malossi kuplung, malossi federe kvačila i centralni neznam kakav je al žuti uglavnom.. rolice kombinirane 6.5g (3 kom ) i 4.7g (3kom)..Leo Vince ZX auspuh
pa me zanima koje rolice, kakve fedriče staviti na moj skut da bolje vuče u brdo ?? centralni je žuti (neznam jeli malossi) rolice su sad unutra stage6,i
fedrići su od neki dan bijeli malossi (bili su do neki dan žuti i ide po ravnici 110 al u brdo s 2 neide.. s jednim još nekako)
al sad kad sam stavio ove bijele koji su sada unutra skut krene od 0-30 dobro onda gubi snagu..u brdo pogotovo..s 2 nikako.. pomoććć

--- Kraj citata ---

Rolice ti ne smiju tolko odstupat, tj ne smiješ imat 6.5gr i 4.7gr. Ako ide loše u brdo znači da su preteške rolice ili premekana opruga. Ako je zbilja Malossi žuta, i ako  nije stara onda je ostavi, to je ok, samo stavi rolice 5.5gr.

Sad imaš unutra 5.6grama po rolici, ali to nije isto kao kad bi imal 5.6gr svih 6 rolice...stoga se nemoj tak vozit. Stavi 5.5-5.6gr rolice pa buš videl kak ti ide u brdo lijepo. Jer sad se ove lakše puno brže troše jer se one šire i hoćeju izgurat variomat a ne mogu kad su samo 3, i jače se troše dok ne postane cent. sila tolko jaka da uskoče druge 3 pa onda opet imaš razliku u sili kad treba remen izgurat do kraja...zato se ne smiju rolice mejšat sa tak velikim odstupanjem.

Lakše se više troše, s time da dobiš nikakve performanse. Rolice bar nije teško nabavit :icon_thumright:

iosredecki:
Hvala dečki !

Grale.. kad bih mogo nabavit sve serijsko..rado.. jer sam skut kupio prije 2 god sa Malossi kuplungom, i nemogu nigdje nač sve serijsko za kupiti...
jer bih ja najrađe da je sve org..osim ZX-a

Danc00..ja sam iz Jesenja.. imaš ti možda koje rolice za prodat.. ili moram naručit na njuskalu.. ?

:icon_thumright: :icon_thumright:

bizz0:
Gle moj frend ima istu SR-ku ko iti i uzo je novog ZX-R i puknuo ga gore,ostalo je sve serijsko ali bas sve a skut ide predobro,tako da po meni je bestbuy taj zx-r i kasnie si mozes neki base kit stavit i bit ces presretan   :headbang:

iosredecki:
pa ja imam ZX-a gore... al imam i Malossi djelove .. kuplung itd.. al da mogu nabavit serijsko nabavio bih... i stavio gore iste sekunde..
a kit nebi stavio nikad... jer se samo sjebe skut... ide neko vrijeme a onda možeš vozit na Jakuševac samo..

AKO IMA ITKO 5,5g rolice za prodat neka javi...  mislim da su dimenzije 16x13 ako se nevaram... več sam zaboravio

Grale:
rolice za ditecha su ti 17x12 ako imas serijski vario...naruči si prek neta set rolica i federa pa kombiniraj malo dok ne dobiješ idealni setup...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju