Evo da i ja nešto kažem.
Imam uglavnom iskustva sa HP,ASUS i ACER laptopima.
Glavni problem kod svakog laptopa je grijanje i to je elementarna stvar zbog koje laptopi crkavaju nakon dve godine. I to je redovito.
Za primjer, u zadnjih 3 mjeseca 3 acera 5520G kod mene na stolu.Prvo što vadim van je ventilator. Doslovno centimetar gusto naslagane prašine između ventilatora i radijatora koja nije dozvoljavala prolazak zraka.
Šteta? Recimo grafička treba nova.Procesor ako imaš sreće će ostat čitav. Di ih nać u slobodnoj prodaji u HR
A svi se cigane kad im kažeš donesi laptop na održavanje svakih 6 mjeseci
i onda kad im kažeš čuj to je otišlo zbog tog i tog ti si loš majstor
Drugo, kod acera cijenim jedino što se može raskopat u 5 min,grafička, processor,wireless modul sve na dohvat ruke.Kvaliteta izrade aj, tako tako, puca na jači dodir
HP, to je priča za sebe, ti laptopi jako dobro rade svoj posao samo jedan veliki minus im je što se u neke ili sve pavilione ugrađivao toshibin HD koji jednostavno crkava i nemoš mu ništa. Isto tako jedna serija Toshibi je bila kompletno u baji jer je tvornička greška bila na HDD-ovima.(250GB)
Na kraju ASUS, asus ima neke cijene skroz čudne, jako niske za ono šta nudi.Tom sam se i ja čudio dok svog PRO55S nisam raskopao.Grafička zalotana na matičnu
hlađenje ide preko jednog heatpipe-a i to je rezultat većeg grijanja. Uz to laptop je tanak, daje dobre performanse i kvaliteta izrade je takva da izdržava jači stisak, ili udarce osrednje snage
ali garancija je po defaultu 24mj bila tako da sam ga uzeo bez brige da će nešto crknut u skorijoj ili daljnjoj budućnosti.Ostali asusi koje sam radio nisu pokazivali neke mane, osim istrošenosti plastike i tako nekih stvari od korištenja, drugih problema nisu imali.
Nakraju podržavam nekoliko stvari od toga šta su ti svi rekli.
Obavezno produženu garanciju,laptop bez windowsa, znači sa linuxom ili dosom, nebitno. A za marku sve osim Acera.
Ja da opet kupujem uzeo bi ASUS/HP/DELL, ali u tvojih 600€ koje imaš na raspolaganju mislim da ti se dosta laptopa može uklopit u računicu
i ndaoplatu produženog jamstva nemoj računat u cijenu laptopa, to je opcionalno ionako.
I na kraju kako god napraviš kupovinom laptopa u HR ćeš dobit puno manje nego da ga kupiš u italiji ili njemačkoj ili negdje drugdje vani.
do 4000kn ovaj je nekako tu best buy po meni
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=11428&catid=184 a garanciju neki imaju 2 god, neki 1god, treba još malo vidjet