2 Pupo: Smijem pitati dali je ta informacija relevantna iz nekog serviserskog iskustva ili je to činjenica proizašla iz osobnog načina razmišljanja?
Čisto da se razumijemo... Kupuje se naj jeftiniji uređaj, očekuje se da če zadovoljiti kao da je rađen samo za tebe a zna se dobro od kuda su i kako su rađeni i SVI imaju projektirani životni vijek toliko koliko traje garancija.
Dakle, ako Acer nudi opcionalno produljeno jamstvo na 3 godine, sigurno nitko tamo nije lud da to ponudi na nečemu što je rađeno da se kvari.
Samim time, tvoja teorija pada u vodu.
Dakle, što to kod HPa čini toliku razliku na bolje osim samog postotka reklame koji je veči u udjelu HPa nego Acera i svodi se na to da se plača dodatnih 500kn za reklamu HPu.
Osobno bi HPa u tom rangu kupio skoro pa nikada jer sam ih se do sad dovoljno naslagao i mogu reči da su veliki postotak udjela rada kod mene.
Počevši od optičkih uređaja preko punjača i baterija koji rikavaju ko kokice a to ne samo sad kad sam u privatnim vodama nego i prije dok sam radio u S&T hrvatska servisu.
Znači, opet pitam. Koji je to dio tog istog laptopa toliko bolji od tog Acera da ti možeš sa tolikom sigurnošču čovjeku tvrditi da se kloni Emachinesa?
Sama činjenica da je bilo problema sa driverima ne govori ništa osim činjenice da si ljudi neznaju ili nemogu pomoči tražeči drivere na mjestima gdje ih ima.
Ja sam ih osobno našao bez ikakvih problema... Google mi je najbolji prijatelj i nisam radio ništa što običan end user nebi znao.
Dakle, niti to ne smatram relevantnom činjenicom več to stavljam pod osobni dojam a to je razlog zašto sam ovoliko i napisao.
Niti ja ne volim Acera, čisto jer je osobni neki preferans ali ako gledam objektivno... Nisu ništa lošiji od ostalih brandova a koštaju manje.
E to je več stavka koja čini veliku razliku u današnja vremena.
PS
Take a look. Svaki report izgleda ovako nekako u protekle 3 godine s tim da je taj isti Acer napravio podosta veliki pomak unaprijed sa novijim linijama.
I guess what... Imam 1 emachinesa kod kolege s posla, 1 aspirea kod cure i 1 kod best frenda i niti jedan se nije pokvario.
http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdfPS
Autora poznam i znam kakva je osoba tako da to njegovo pisanje nikako ne uzimam kao dokazni materijal jer je poznata picajzla.
To što je driver problematičan ne čini uređaj lošim več ga čini anti user friendly.
PPS
Da se izjasnim.. Daleko je uređaj od vrha. Al LJUDI MOJI... Pa taj lap košta 3200 kn u MALOPRODAJI a nudi više nego neki u klasi do 4500kn.
To što ima problem sa driverima, lako se to riješi ako mu je to jedina prava zamjerka.