Ja sam počeo sa mandrake 10.1, bio sam 8. raz ili 1. srednje, instalirao i izgubio se totalno, bio sam dijete windoza xp i sve sam preformatirao i xp vratio natrag.
Sad kako sam kupio svoj laptop prošao sam detljaljno sve windowse, xp home i pro, vista bussines i home ultimate i win 7 RC i nakraju sad imam Win 7 Pro.
Što se tiče Linuxa prošao sam nešto malo openSUSE i Mandrivu.Fedoru sam pokrenuo i ne sviđa mi se opće.Od ostalih Kubuntu mi je najdraži sa novim KDE sučeljem ali zasad korisitim Mandrivu i polako me to sve uvlači u opensource. Na faxu imam kolegij Operacijski sustavi u oba semestra i samo ćemo linux peglat tako da moram radit u terminalu na faxu a i doma sad isto radim, znam neke osnovne stvari al nadam se da ću naučit još više hehe
Najbolje mi je u Linuxu šta nemora se zajebavat s licencama ni crackiranjem ko u windowsima,open office sve je bliži pravom officeu i sve bolja altermativa, fali par stvari ali onih koje nitko vjerovatno u normalnom radu i ne koristi.U biti sad sam Mandrivu radio na laptopu i praktički ima sve, jedini su minus te igrice ali preko virtualizacije se vjerovatno može nešto skemijat da vrtiš bar neke.
Misli da za normalne kućne korisnike i netreba bolje, ove osnove igre tipa sudoku, šah i to ima u repozitorijima i to je to.
Ipak mislim da snaga linuxa je u terminalu, samo za naučit radit u terminalu kao Kevin Mitnick treba dosta vremena
Sve u svemu polako se odmičem od windowsa i sve mi se više sviđa unix