@robi:
Ja sam odmah nakon skidanja blokade stavio yasuni R i variomat. oko 10mj. kasnije sam stavio MHR replicu i dellorto 19 PHBG DS karb. Od tad je prošlo oko 3mj, a napravio sam 2400km. Sa performansama sam super zadovoljan, nakon stavljanja kita i karba bi po slobodnoj procjeni rekao da je ubrzanje skočilo za oko 50%, a možda i više. Krajnja po satu je sa 94 skočila na 112 km/h. Potrošnja mi se povećala za 0.75l (troši 6l).
Što se tiče ponašanja po zimi nisam imao problema do prošlog tjedna, al me sad skut počeo nešto zezat... okretaji u leru su full premali, a i odaziv na slabiji gas je loš + što puno trokira tad. Još nisam skužio uzrok tome, a nije svako paljenje to tako. Nekad je sve ok nekad ne, al sam siguran da nema veze s temperaturom. Sumnjam na karb, smjesu i sve te kanale i dovode benzina i zraka do cilindra, pošto kad otšarafim klipić i iglu i stavim natrag sve je ok. A možda ponovan normalan rad ima veze s drugim paljenjem. Neznam, očistit ću to sve sutra/preksutra.
Ja točim polusintetiku pošto su neki iskusniji na forumu to predložili s obzirom da mhr replica i yasuni rade do 10500rpm što je još uvijek u granici za polusintetiku.
Ak ti se da čitat imaš moj projekt u tom dijelu foruma.
Također moraš bit svjestan ovoga što je horvat rekao. Yasuni je mrtav ispod 7k rpm, dok na tim okretajima vozi, ali uz dosta trokiranja, vuče se itd.. Na nekih 7.5k se počinje normalno ponašat, bar kod mene, a prava snaga se osjeti na 9k+.