manea te vi pojma o tuniranju... navikli samo na marku za koju ima tunerskih djelova...
a jos manje imate pojma o rucnom radu na mehanici 4T...
de bolje deletajte ovu temu... ovaj forum je sranje, samo balavci kojima tata slaze motore
Moj pajdo neznas ti ni obrisat guzicu ako valjas ovakve gluposti, ako nikad nisi nista radio i nediraj bolje ti je
Dizna je mali suplji sarafic, na batini je navoj M4 i serijska ima provrt 0,74mm i oznake 110 a po dellorto oznakama bi bila 74, kada se stavi KN ili neki drugi protocniji filter stavlja se i dizna s vecim provrtom da se dobije dobra smjesa, da se negusi niti trokira, idealna je 0,88-0,90mm (dakle 88-90 po dellorto oznakama), no ima problem koji je u velicini tog navoja M4, jer vecina karburatora za glavne dizne koristi M6 navoj pa je malo zeznuto nabaviti M4 diznu u ducanu, stoga se stavljaju M5 dizne a na karburatoru, onom mjedenom djelu, provrti se M5 navoj, ili kako ja radim probusim diznu 0,9mm borerom...
Nemozes govoriti da neznamo, ovdje ima +4000 ljudi od kojih velika vecina tunira skutere bili oni 2t ili 4t, ja sam sigurno 5-6 malih i velikih baotiana silverstona opremio sportskim filterima, diznama, rolicama, svaki ide ispod 10s do 50 i nijedan netrosi preko 2,5l, stelao sam ventile, rezao i vario auspuhe, ispravljao nepravilnosti u karbu, dizao erg, blokade struje...
To s diznom ajde ajde al to sa tokarenjem karba