Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Ferdinand Porsche  (Posjeta: 15566 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Ferdinand Porsche
« Odgovori #21 : 05 Prosinac, 2009, 14:23:13 »

:glasses9:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #22 : 05 Prosinac, 2009, 14:31:47 »
jedino sta bi htio je kajen ovi ostali me uopce ne privlace bez obzira na sve auto ko auto mi nije nis posebno  ;D

Bez uvrede, ali to je bio povečanje opsega kupaca, a po meni totalni promašaj od auta. V motor od VW-a koji se ugrađuje i u Toarega i kojega su zajedno projektirali...  :angry7: bezveze. To više nije Porsche  :dontknow:

Panamera... hm. Ni to mi se ne sviđa. Prvi Porsche coupe sa pet vrata  :dontknow: Isto V motor. Jedini V motor kod porschea priznam kod 928-ice, sve ostalo mora biti Boxer  :jerk:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #23 : 05 Prosinac, 2009, 14:39:48 »
ma bitno da je kajen, da je turbak i da ima kozu i masazu..ostalo me ne interesira  :icon_biggrin:

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #24 : 05 Prosinac, 2009, 14:57:54 »
Bez uvrede, ali to je bio povečanje opsega kupaca, a po meni totalni promašaj od auta. V motor od VW-a koji se ugrađuje i u Toarega i kojega su zajedno projektirali...  :angry7: bezveze. To više nije Porsche  :dontknow:

Panamera... hm. Ni to mi se ne sviđa. Prvi Porsche coupe sa pet vrata  :dontknow: Isto V motor. Jedini V motor kod porschea priznam kod 928-ice, sve ostalo mora biti Boxer  :jerk:

Što se mene tiče, najgori proser poršea je Boxter. To nije porše, to su tačke!

Offline Infernus

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • Tjuner bez kune
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Rocky 50, Majesty180
  • Moja Kaciga: imam dopunsko
  • MojSetup: Kofer, vizir, Tucano dekica, duge gaće
  • MojSpuh: tutuz replica
« Odgovori #25 : 05 Prosinac, 2009, 15:13:05 »
meni su najljepsi 924 carrera GT i 944 coupe (ne kabrio)

Veseli me da su po oglasnicima debelo ispod 10k € (mislim na 944) tako da jednog dana... kad budem imao vozacku i sve to... hehe
mozda  :)

« Zadnja izmjena: 05 Prosinac, 2009, 15:14:43 Infernus »
Forumska Sirotinja R/T

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #26 : 05 Prosinac, 2009, 21:48:15 »
Što se mene tiče, najgori proser poršea je Boxter. To nije porše, to su tačke!

Moram priznat da ni meni nije baš pri srcu, al radije on nego ove nove izmišljotine. 911 je zakon koji god da kupiš. Od 1965 do danas. Isti motor boxer 6 cilindara samo malo veća kubikaža  :toothy3:

Fascinantno, ali svaka 911-ica ima boxer 6 cilindara. Prva je imala 2.0L i 130 konja '65-te, a najnovija 3.6L i 480 konja  :o

meni su najljepsi 924 carrera GT i 944 coupe (ne kabrio)

Veseli me da su po oglasnicima debelo ispod 10k € (mislim na 944) tako da jednog dana... kad budem imao vozacku i sve to... hehe
mozda  :)

Carrera GT ima stari VW/audijev motor 2.0 nadograđen sa turbom i ima ako se ne varam 210 konja.

Taj motor u baznoj izvedbi se ugrađivao u neki VW kombi i u audi 100 i imal je 110 konja, a na prvom porscheu je imao 125 konja u tada jako popularnom 924. Vozio sam se u njemu btw  :notworthy:

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #27 : 08 Prosinac, 2009, 20:02:22 »
Taj motor u baznoj izvedbi se ugrađivao u neki VW kombi i u audi 100 i imal je 110 konja, a na prvom porscheu je imao 125 konja u tada jako popularnom 924. Vozio sam se u njemu btw  :notworthy:

ja sam imao 924 2.0 125 konja je pisalo u knjizici bio je automatik (sto je rijetko za 924) bijeli sa kromiranim 17 cola felgama i da bio je targa (znaci kao veliki šiber preko cjeloga krova koji se skine i ubaci u gepek)
bilo nam se fora voziti u njemu jer je to ipak porše al nije nikak isao,... htio je kao mutav provrtiti i zabaciti te ali ubrzanje i krajnja nikakva!
najveca fora je sto sva mehanika je bila od vw i audi
kvake su bile sa audija glavni kocioni cilindar sa korada diskovi mislim sa audija stotke nisam siguran, prekidaci sa golfa
zao mi je sto nemam slike da vam pokazem...
prodali smo ga liku koji se sa njim direkt zabio u calibru nakon 15 dana  :sad1:
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #28 : 08 Prosinac, 2009, 20:18:44 »
ja sam imao 924 2.0 125 konja je pisalo u knjizici bio je automatik (sto je rijetko za 924) bijeli sa kromiranim 17 cola felgama i da bio je targa (znaci kao veliki šiber preko cjeloga krova koji se skine i ubaci u gepek)
bilo nam se fora voziti u njemu jer je to ipak porše al nije nikak isao,... htio je kao mutav provrtiti i zabaciti te ali ubrzanje i krajnja nikakva!
najveca fora je sto sva mehanika je bila od vw i audi
kvake su bile sa audija glavni kocioni cilindar sa korada diskovi mislim sa audija stotke nisam siguran, prekidaci sa golfa
zao mi je sto nemam slike da vam pokazem...
prodali smo ga liku koji se sa njim direkt zabio u calibru nakon 15 dana  :sad1:

Automatik? To je ili štukano neš ili je za američko tržište  :dontknow:

Manual 5 brzina. Mjenjač u razini ramen, turceler naopako  :toothy11:

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #29 : 08 Prosinac, 2009, 22:20:18 »
Automatik? To je ili štukano neš ili je za američko tržište  :dontknow:

Manual 5 brzina. Mjenjač u razini ramen, turceler naopako  :toothy11:

original automatik nista kemijano
uvezen iz njemacke, tako da nemoze biti za amer trziste
ti 924/944 imaju motor sprijeda ali mjenjac odozada kod diferencijala...
stupnjevi prijenosa (4) su se vrlo brzo mijenjali i nikakvih problema...

inace mi je i 928 preljep , vozio sam se u 928 s4 v8 320 konja mislim.. rodjak u hercegovini ga imao ... ono je vec bila zvijer
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #30 : 09 Prosinac, 2009, 09:32:48 »
original automatik nista kemijano
uvezen iz njemacke, tako da nemoze biti za amer trziste
ti 924/944 imaju motor sprijeda ali mjenjac odozada kod diferencijala...
stupnjevi prijenosa (4) su se vrlo brzo mijenjali i nikakvih problema...

inace mi je i 928 preljep , vozio sam se u 928 s4 v8 320 konja mislim.. rodjak u hercegovini ga imao ... ono je vec bila zvijer

Uf, to da. Ali nema mi do zvuka boxera  :drunken_smilie:

Offline veka84sb

• maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #31 : 09 Prosinac, 2009, 10:02:26 »
Evo samo da se javim . Veliki sam  ljubitelj Porsche auta i cijele Porsche filozofije. Jos uvjek na kompu vrtim stari  NFS Porsche od dana kada je izasao (cca 9 godina)
Ne ocekujem da cu imati priliku u zivotu posjedovati svoj ,ali nada umire zadnja. Od Porsche promasaja smatram 2 nova modela (Cayenne i Panamera) Jasno mi je da su sa tim modelim ciljali na Americko trziste ,ali sa takvim vozilima narusavaju cijelu Porsche filozofiju!

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #32 : 09 Prosinac, 2009, 12:11:37 »
Evo samo da se javim . Veliki sam  ljubitelj Porsche auta i cijele Porsche filozofije. Jos uvjek na kompu vrtim stari  NFS Porsche od dana kada je izasao (cca 9 godina)
Ne ocekujem da cu imati priliku u zivotu posjedovati svoj ,ali nada umire zadnja. Od Porsche promasaja smatram 2 nova modela (Cayenne i Panamera) Jasno mi je da su sa tim modelim ciljali na Americko trziste ,ali sa takvim vozilima narusavaju cijelu Porsche filozofiju!

Eto, kratko i jasno  :icon_thumright:

Čak i Boxstera mogu "prožvakat" jer je to obnovljena kako ti kažeš "filozofija" starog 550 A Spydera  :happy3:

Offline Infernus

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • Tjuner bez kune
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Rocky 50, Majesty180
  • Moja Kaciga: imam dopunsko
  • MojSetup: Kofer, vizir, Tucano dekica, duge gaće
  • MojSpuh: tutuz replica
« Odgovori #33 : 09 Prosinac, 2009, 16:38:39 »
nis ne pise o 914... a o njemu i neznam bas nekej posebnoga... moze malo upoznavanje i sa njim?  :toothy10:
nije mi jasno koja je razlika izmedju 914/4 i 914/6... pa ako neko zna...
bas mi je nekak "mutno" u glavi u vezi tog auta...  :icon_biggrin:
Forumska Sirotinja R/T

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 09 Prosinac, 2009, 18:24:53 »
nis ne pise o 914... a o njemu i neznam bas nekej posebnoga... moze malo upoznavanje i sa njim?  :toothy10:
nije mi jasno koja je razlika izmedju 914/4 i 914/6... pa ako neko zna...
bas mi je nekak "mutno" u glavi u vezi tog auta...  :icon_biggrin:

ovaj /4 znači da ima četiri cilindra ako sam dobro skužio (i /6 šest cilindara)  :icon_thumright:

O njemu se ne priča mnogo jer je crna ovca  u Porscheu  :toothy3:

Radi se o prvotnoj inačici motora 1.7 litara, kasnije 1.8 i čini mi se u završnoj inačici 2.0 L

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 09 Prosinac, 2009, 20:01:45 »
914 je "crna ovca" u obitelji Porsche auta  i to je sve sto trebas o njemu znati  ;D
Taj model je trebao donjeti i predstaviti jeftiniji i nizi segment trzista kako cijenom tako i performansama ,ideja na "papiru" je bila dobra ,u praksi promasaj.
Promasaj jer su kupci i vozaci navikli od Porschea dobiti puno vise , inace zanimljiv ,lagan i zabavan autic za godine iz kojih potjece nikada nece postici cijenu i vrijednost ostalih Porsche klasika.

Koliko sam primjetio u zadnje vrijeme cijene 944 i 928 pocinju rasti nakon dugo godina stagniranja , takodjer nisu smatrani pravim Porsche modelim zbog srodnosti sa Audijem ,polozaja masine itd... ali kako se cini ipak vrijede...

« Zadnja izmjena: 09 Prosinac, 2009, 20:07:28 veka84sb »

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 10 Prosinac, 2009, 09:59:35 »
Koliko sam primjetio u zadnje vrijeme cijene 944 i 928 pocinju rasti nakon dugo godina stagniranja , takodjer nisu smatrani pravim Porsche modelim zbog srodnosti sa Audijem ,polozaja masine itd... ali kako se cini ipak vrijede...

A još k tome dodamo i 968 koji je "nasljednik" 944 serije u kojem je ugrađen jedan od najvećih ikad napravljenih četverocilindričnih benzinski motora u serijskoj autoindustriji. 3.0L i 350 konja u Turbo RS inačici. I onda nek vele da je to Audijev 2.0 motor. Je, ali "malo" povećan  :laughing7:

Doduše, 968 je isto ubrzo nestao sa tržišta radi abnormalnog rasta popularnosti 911-ica  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 10 Prosinac, 2009, 10:01:48 dhorvat »

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 10 Prosinac, 2009, 11:08:27 »
Ma to je Masina od Audija, samo su malo pohonali cilindre na 3.0  ......  :laughing3:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #38 : 10 Prosinac, 2009, 11:52:05 »
Jedino što mi prolazi i nije postiglo još rast cijene je Carrera CS 3.2 koja se prodavala '84.-'89. i ima ih već od 10000€ u njemačkoj. Preko oldtimer kluba bi to išlo bez problema uskoro  :icon_biggrin:

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #39 : 10 Prosinac, 2009, 14:57:31 »
Jedino što mi prolazi i nije postiglo još rast cijene je Carrera CS 3.2 koja se prodavala '84.-'89. i ima ih već od 10000€ u njemačkoj. Preko oldtimer kluba bi to išlo bez problema uskoro  :icon_biggrin:

Ako nabavis Porsche dolazim odma da vidim ga i pravac na cevape i cugu! :icon_thumright: