Tehnički kutak > Tuning skutera
Del'lorto 17,5 fergazeri - Minarelli
dhorvat:
--- Citat: wonderkid - 30 Studeni, 2009, 16:47:13 ---ja imam dellorto phnb ts i trosi mi oko 6,5l na 100km sto je ipak previse sa diznom 86
--- Kraj citata ---
phnb? za taj još nisam čuo :toothy12:
i TS kažeš? Taj je najsporciji :headbang:
A da nemaš možda PHBN LS isto ko i ja...? ::) :laughing9: :laughing9:
R@kija:
--- Citat: dhorvat - 30 Studeni, 2009, 21:19:17 ---phnb? za taj još nisam čuo :toothy12:
i TS kažeš? Taj je najsporciji :headbang:
A da nemaš možda PHBN LS isto ko i ja...? ::) :laughing9: :laughing9:
--- Kraj citata ---
da sad imas 17.5 a u nedelju si imo mikuni 28 tm ss
hahah zezam se..kaj se igrate s tim djecjim frgicima...to treba bit vece...
dhorvat:
--- Citat: rakitje00 - 30 Studeni, 2009, 21:47:06 ---da sad imas 17.5 a u nedelju si imo mikuni 28 tm ss
hahah zezam se..kaj se igrate s tim djecjim frgicima...to treba bit vece...
--- Kraj citata ---
Bitna je tehnika, a ne veličina :laughing6:
Al ipak najbolje i jedno i drugo :laughing7:
Gle, da mi motor troši preko 5 litara ja bi pocepal Yasunija na dva djela :icon_biggrin:
radomir.g:
Piaggio model - igla A22, ler dizna 34, klipic 30 :icon_thumright:
Evo i ja da prenesem svoja iskustva sa 17,5mm karburatorima. Nije ispitivano na minarelliju al jbg :)
Pre sam imao PHVA ID (orig. sa Piaggia). Preradjen airbox (otvor na ulazu 20mm), red sponge, dizna 82. To je ovako na kitu super funkcionisalo, potrosnja samo 4-4,5L.. Onda sam kupio Malossi E5 Box filter i dizna 102 koja je bila najveca u setu koji imam opet nije bila dovoljna. Motor je isao i sve je bilo ok, ali smesa na fullu tanka, trazio bar 3-4-5 brojeva vecu diznu. Znaci bila bi mu ok negde oko 105-107.
Onda sam uzeo ovaj Motofoce karb koji je cista kopija Dellorta i namerno kupim Piaggio model bas zbog A7 igle (u Peug. modelu je igla A2 koja je jako spicasta, minarelli model A12 igla). Na ovaj karb stavim Malossi e5 filter, stavim diznu 90 smesa odlicna na fullu, ne moze biti bolja. Na malom otvoru gasa, kao i na srednjem spektru boja perfektna, motor uvek povlaci bez ikakvog gusenja i trokiranja..
Znaci isti setup, isti filter, razlika izmedju A22 i A7 igle ~15-17 brojeva... :icon_thumright:
dhorvat:
U globalu, najbolji 17,5 del'lorto fergazer za base kiteve na minarelliju je PHVA 17.5 TS :laughing7:
Trk u dućan po jedan, ili još bolje po A20 iglu i 80 diznu :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju