Tehnički kutak > Tuning skutera

Del'lorto 17,5 fergazeri - Minarelli

<< < (2/6) > >>

igor.sb:
ta 90 glavna dizna na phbn 17,5 ls jel to za gljivu setup  :toothy11:

ako je ova tupa igla a12 kao sto vjeko kaze bila i kod mene (ko olovka je debela tako i izgleda, spic na kraju 2 mm)

ocu rec da sam vozio na serijali s rrom na 72 dizni, kasnije nesto sitno na polini sportu oko 80+ bila prevelika

dhorvat:
Ne kužim zakaj vi mislite da ako je veća dizna da je i veća potrošnja. Ja sam sa 90 diznom skinuo potrošnju ispod 3 litre na zagorje tour-u 2008  :dontknow:

Nebitna je dizna ako je igla ful tupa. A7 igla i 85 dizna troši valjda 2 litre više od a12 igle i 90 dizne.

mario_f15:
da se i ja nadovezem.... :toothy12:
ja imam delorto phva ts 17.5,,tupa igla,dizna 64 i na 100km trosi oko 4.2l   ???

SlowRider:
Ima jedna stvar koja mi nije jasna. Teorija koja kaze da igla nema utjecaja na full gasu ne drzi vodu. Jer konkretno, 17.5 PHBN LS ima tupu iglu i diznu 90, a PHVA ED siljastu iglu i diznu 75 da bi dobro radio na potpuno istom setupu. Dakle razlika je 15 brojeva u velicini dizne, a ovaj sa vecom diznom bi mogao cak i manje trositi.

uglavnom, PHBN LS je jako stedljiv frgic i skuter sa base setupom trosi kao neke serijale.

ali setup frgica se moze promjeniti za nekih 70kn i dobivate drugu verziju karba  :headbang:

Evo jedna usporedba Dellorto 17,5 karburatora sa tvornickim dijelovima:

PHBN LS               PHVA TS               PHVA ED               PHVA ID (dolazi uz piaggio masine)        
Glavna dizna:                      90                      80                        65
Ler dizna:                           34                      38                        34
Cok dizna:                          50                      45                        50
Igla:                                 A12                    A20                      A07                     A22
Venturi:                            214Ga                   ?                       211Fa
Klipic:                                40                      40                        40
Prikljuci za
grijanje karburatora:             DA                     DA                        NE                      DA
Tip coka:                         SAMO                MANUALNI i             MANUALNI i          MANUALNI i
                                   MANUALNI            ELEKTRONSKI         ELEKTRONSKI        ELEKTRONSKI

Ne sjecam se vise setupa orginalnog 17.5 dellorta koji dolazi uz piaggio masine. Opce je poznato da taj karburator daje najlosije performanse od prethodna 3 dellorta koji dolaze u orginalnom Dellorto pakiranju, Malossi pakiranju, polini pakiranju te jos nekim...

wonderkid:
ja imam dellorto phnb ts i trosi mi oko 6,5l na 100km sto je ipak previse sa diznom 86

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju