Tehnički kutak > Tuning skutera

Del'lorto 17,5 fergazeri - Minarelli

(1/6) > >>

dhorvat:
Dakle bilo koji gus nenaturpijan (Malossi Sport, Polini Sport, TP Trophy, DR evo...), i na nekom base auspuhu (LeoTT, ZX, RR, Yasuni R, Giannelli Reverse...)

Eto, probavali smo SlowRider i ja malo frgiće i došli do zaključka da nam PHVA ED ima prebogatu smjesu na manjim otvorima što rezultira trokiranje na nagli fol gas s mjesta, PHBN LS ima presiromašnu smjesu na naglo otvaranje gasa pri malim otvorima, a PHVA TS sam jučer probao i jako sam zadovoljan odazivom na gas s tim da moramo to još malo testirati.  :icon_thumright:

PHBN LS ima 90 glavnu diznu i podosta tupu A12 iglu, PHVA TS ima A20 iglu i 80 diznu, a PHVA ED ima špičastiju A7 iglu ako se ne varam (Slow?  :help:)  :toothy3:

Dakle radi se o tome da je A20 igla u PHVA TS malo šiljastija od ove u PHBN ali opet ne tako šiljasta ko na PHVA ED i to je u principu to što smo tražili  :icon_thumright:

Trenutno testiram to na DR evo i ZX-u kod člana @Aerox007 ali čekamo prvo da razradi kit kako treba. Do vikenda bi trebalo biti gotovo  :glasses9:

tomof10:
ja sam prvi karb na mom mina ac imo 17,5 phva ts i bio sam zadovoljan.

vjeko86:
e sad ovako,i ja imam 17.5 PHBN LS sa tom tupom iglom A12,ako sam dobro skužio njoj treba veća glavna dizna,da li je moguće ikako uštelati karb sa iglom A7 koja je špicastija,jel ona zahtijeva manju glavnu diznu,što znači da će i na full gasu
manje goriva dobivati??? :dontknow:

dhorvat:

--- Citat: vjeko86 - 30 Studeni, 2009, 13:13:27 ---e sad ovako,i ja imam 17.5 PHBN LS sa tom tupom iglom A12,ako sam dobro skužio njoj treba veća glavna dizna,da li je moguće ikako uštelati karb sa iglom A7 koja je špicastija,jel ona zahtijeva manju glavnu diznu,što znači da će i na full gasu
manje goriva dobivati??? :dontknow:

--- Kraj citata ---

Igla nije samo za manje otvore. Ona dosta utječe i na fol gasu. Znači, ako imaš špičastiju iglu, glavna dizna treba biti manja za isti rezultat  :icon_thumright:

Recimo A12 dizna i 90 dizna je isto na fol gasu kao i a20 igla i 80 dizna. Ili su slične, možda nisu skroz iste  :dontknow:

Pupo:

--- Citat: dhorvat - 30 Studeni, 2009, 13:32:41 ---
Igla nije samo za manje otvore. Ona dosta utječe i na fol gasu. Znači, ako imaš špičastiju iglu, glavna dizna treba biti manja za isti rezultat  :icon_thumright:

Recimo A12 dizna i 90 dizna je isto na fol gasu kao i a20 igla i 80 dizna. Ili su slične, možda nisu skroz iste  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Znači, promjenit iglu i stavit manju diznu u PHBN i skuter ide jednako a manje troši?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju