to je obicna rupa u prijenosu, ja sam vozio neos-a starij tip nikad mjenjani federi samo tu i tamo valjcici ima preko 20000km, jos kratki gas vozio sam se i smijao kakav je motor.
das gas do kraja prevrtava do 30, znaci ulazi u visoke okretaje, onda od 30 do 40 ima tu rupu gdje bi ljuzdi rekli da nemoze razvrtit (znaci uc u okretaje da popone remen) i onda nabire malo malo malo pomalo do 50 max 55 po ravnome, ali nizbrdo kad je manji otpor dei noesaja do 75.
ja bi koristio taj pojam razvrtavanja za rupu u prijenosu, tj da je uzrok rupi nedovoljno razvrtavanje? ne znam, ali ne koristim ga.
Krivo si me skuzio...
Kada prjenos dođe do max omjera, i motor nastavlja ubrzavati do krajnje linearno dizuci okretaje i brzinu, to je kao razvtavanje, u neosa bez blokada 60-70...
Prevrtavanje je kad motor ubrzava s prevelikim okretajima, tj, ima prelagane rolice...
Rupa je npr kod neosa kad startas puni gas, ide dobro do 30, pa spusti okretaje od 30-50 pa ide normalno do 55-60 pa razvrtava do max brzine...
Normalna stvar da neznas sto je razvrtavanje kad vozis novu apriliju, sjedi na pedu, neces se vise nikada dvoumiti sto je to razvrtavanje