Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: ebay?  (Posjeta: 3083 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Spol: Muški
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
ebay?
« : 13 Listopad, 2009, 01:34:04 »
nisam nikad kupovo preko ebay-a, koji ebay dostavlja do hrvatske? njemacki ili kako to ide? koji su nacini placanja, tko je to radio od clanova ovdje iskustva?

jednostavno bi da mi netko objasni ukratko kako sta .
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline White

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: kx 125
  • Moja Kaciga: Suomy exploler
Odg: ebay?
« Odgovori #1 : 13 Listopad, 2009, 09:17:51 »
Moras imat paypal acc....Nema ebay u hr...Nego ti njima platis postarinu koja je na ebayu (piše ti) i carinu ako bude nesto vrijednije..... :happy3:

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #2 : 13 Listopad, 2009, 09:39:06 »
Nebitno na kojem ebayu kupuješ, neke stvari imaju dostavu za RH a neke nemaju, no svagdje je naznačeno. Plačanje na ebayu se u 99% slučajeva vrši preko PayPala!

Prvo treba otvoriti račun na paypalu!

Za otvorit račun na paypalu vam treba kartica koja na poleđini ili negdje na sebi ima kontrolni broj (mislim da na paypalu piše CVS)

Ako ovo nemate, nećete moći otvoriti račun na paypalu ili bilo što kupiti online (bonovi, kladionica :D)
Kada se registrirate, na računu morate imati petnaestak kuna koje će vam paypal skinuti da bi potvrdio valjanost kartice i nakon par dana će vam vratiti te pare :) Još jedna stvar, ako nemate aktivirano internet bakarstvo (a nije potrebno), morat će te otiću u banku i umetnuti karticu u  neki aparat u banci di je moguće vidjeti transkakcije, i pokraj one od paypala će pisat četveroznamenkasti kod koji je potrebno upisat na internetu na paypal da vam makne ograničenja. Ako to neučinite kroz desetak dana, mislim da taj kod stiže na kućnu adresu samo je potrebno čekat malo duže.

Ja sam za to koristio račun otvoren u PBZ-u, tj. VISA-inu karticu pa govorim što sam ja radio, ali vjerujem da je postupak isti i s ostalim karticama!

Drugo, morate se registrirat na ebay-u  te linkat račun na ebay-u sa računom na paypalu!

Bidanje (aukcije) i ostalo ti je valjda jasno kako funkcionira, a što se tiče dostave u RH, vidiš odma koja stvar ima dostavu kod nas a koja nema.

Ovo recimo nema dostave kod nas, i odmah nas upozori na to i stvar je jasna. Piše kao da je moguće kontaktirat prodavača, ali ako se neradi o velikoj svoti, nećete dobit ni odgovor na mail a pogotovo ne da će se netko trudit slati!

No, na ovu stvar je moguće dobit u RH , a cijena poštarine varira o veličini/težini paketa i naravno udaljenosti!

I ako nenaručujete preskupe stvari, to je jedino što će te platiti, tu navedenu poštarinu i cijenu same stvari koje ste uzeli!

par savjeta od frenda koji je obavio masu kupovina :) :

-Iz Kine i tih zemalja je uglavnom besplatna ili najjeftinija dostava, iz Engleske roba dođe za 3-4 dana.
-Obratite paznju na velicinu paketa, jer s manjim paketima se ne naplacuje carina... Znao sam platiti carinu za veliki paket vrijednosti 200-300kn, dok male pakete vrijednosti 2000kn nisam morao...
-Nikad ne uplacujte odmah. Nakon sto prode 24h, ebay automatski te upozori ukoliko je tip prevarant i otkaze umjesto tebe kupnju tog artikla.
-Obavezno sacuvajte SVE sto ste se dopisivali i uslikajte objavu njegova oglasa... Zna biti korisna stvar ukoliko otvarate dispute (tuzbu) na paypalu.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #3 : 13 Listopad, 2009, 13:50:13 »
hvala na odgovoru, ta bankovska kartica nemora bit iskljucivo kreditna jel? jel moze npr visa kartica od tekuceg racuna?
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 13 Listopad, 2009, 14:08:50 »
hvala na odgovoru, ta bankovska kartica nemora bit iskljucivo kreditna jel? jel moze npr visa kartica od tekuceg racuna?

Može bilo koja ako na njoj ima kontrolni broj! Ako njega nema, nemože, ako ima, svejedno je koja kartica!

Offline junior

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio nrg mc3
  • Moja Kaciga: nolan N61
  • MojSpuh: serijski :)
« Odgovori #5 : 13 Listopad, 2009, 19:29:16 »
ja sam se ebay-em jako zadovoljan....
a ovo da neki ne salju u hrv...ja kad sam god narucivo i koji je napisao da ne shipp-a u hrv......samo sam mu poslo mail i on odobri slanje i to je to :)
Nudim usluge kupnje preko e-baya i stranica slicnih njemu :)

Offline zipst

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: na hrpi
  • MojSetup: trkeci
  • MojSpuh: probusen
« Odgovori #6 : 13 Listopad, 2009, 19:36:39 »
ja sam se ebay-em jako zadovoljan....
a ovo da neki ne salju u hrv...ja kad sam god narucivo i koji je napisao da ne shipp-a u hrv......samo sam mu poslo mail i on odobri slanje i to je to :)
a kakva je situacija sa carinom?
covjece jos da je nastavio i bez karba radit,pa ti bi se djabe vozio

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #7 : 13 Listopad, 2009, 19:44:33 »
s kojeg ebaya vi narucujete.. tj jel isto velika britanija njemacka itd..? logicnije mi je nekako sa nekog ebay-a blize drzave narucivat nego npr sa VB ebay-a.. ili?

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 13 Listopad, 2009, 19:47:20 »
eBay.com   ;D

naručuješ tamo di ima ono što tražiš!

Offline pixa.93

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: gilera runner vx 125
  • Moja Kaciga: na glavi u svakom momentu
« Odgovori #9 : 13 Listopad, 2009, 21:09:03 »
a kakva su iskustva kupovine preko ebaya
nigdar ni bilo da nekak ni bilo i nigdar nece bit da nekak nece bit

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
« Odgovori #10 : 13 Listopad, 2009, 21:15:49 »
 :icon_thumright: :icon_thumright:

carina se placa na sve iznose ako ti salje pravna osoba a ako ti salje fizicka osoba onda ti se carina ne placa ako je kupovina i postarina manja od 300 il 350 kn
taj sam

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #11 : 13 Listopad, 2009, 21:21:32 »
hm, a ako je vrijednost paketa 40€ i postarina npr jos 12€, koliko ce carinu naplatit na to? o cemu ovisi, nece valjda provjeravat i otvarat paket i trazit pravu vrijendost toga sto je u paketu.

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
« Odgovori #12 : 13 Listopad, 2009, 21:31:02 »
carina i porez ti je sveukupno 40 posto pa racunaj...

a sta se tice vrijednosti, to ti necu nista savjetovat... ja se s carinom nebi zajebavao
taj sam

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #13 : 13 Listopad, 2009, 21:46:23 »
ako na granici odbijaju 40% carine i poreza valjda to dodavaju od cijene paketa a ne prave vrijednosti toga sto je u paketu.
to mi nije jasno jedino. ono ne zelim da mi cijena izade za duplo veca.

Offline junior

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Piaggio nrg mc3
  • Moja Kaciga: nolan N61
  • MojSpuh: serijski :)
« Odgovori #14 : 13 Listopad, 2009, 22:20:18 »
do sada sam narucio oko 20-tak paketa....jedino su mi carinili kada sam u jedan paket strpao dva paintball markera(puske)...
paket je bio podosta velik i mislim da je to razlog radi kojeg su to carinili...
sve manje pakete kao sto su rukavice,hlace,majce i takve sitnice mi nisu carinili...
znaci sto manji paket manji izgledi da ti ga na carini uzmu :) :)
Nudim usluge kupnje preko e-baya i stranica slicnih njemu :)

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 13 Listopad, 2009, 22:36:29 »
do sada sam narucio oko 20-tak paketa....jedino su mi carinili kada sam u jedan paket strpao dva paintball markera(puske)...
paket je bio podosta velik i mislim da je to razlog radi kojeg su to carinili...
sve manje pakete kao sto su rukavice,hlace,majce i takve sitnice mi nisu carinili...
znaci sto manji paket manji izgledi da ti ga na carini uzmu :) :)

Napisah to već, al treba pročitat :D A i recimo, ovisi tko radi na carini :(