trebalo bi ukinuti promet vozila ,
te zapoceti izdavati vozacke za pjesake (na temelju ispita + zdravstvene sposobnosti) , a oni koji trce bi trebali pored vazece dozvole ici i svake godine na tehnicki pregled (obuca i ostala oprema..)
salu na stranu, zakone bi trebalo prilagodjavati realnom stanju u prometu (a ne samo radi poreza i sl..)
realno stanje je da 50ccm skuteri gotovi svi idu vise od 50km/h , tako da imamo opce bezakonje po tom pitanju, a i cemu sluze znakovi ogranicenja brzine u prometu to mi nije jasno..
realno stanje je da skuteri koji su ograniceni na 50km/h su opasni po vozaca jer su nekonkurentni u prometu , pogotovo na brzim gradskim i medjugradskim prometnicama..
realno stanje je da 50ccm skuteri 2T tehnologije ekoloski vise nisu prihvatljivi..
realno stanje je da 50ccm skuteri 4T tehnologije su prespori i nekonkurentni u prometu..
ostala podjela iznad 50ccm je nerealna jer kategorizira motocikle iskljucivo po kubikazi sto je potpuno nelogicno (totalno prezastarjelo), a da ne govorim i da je raspon kubikaza takodjer nelogican..
i td...
potpuno se slažem s eladiom, oličenjem razuma, mudrosti i ozbiljnosti na ovom forumu, što moja malenkost očito nije bilo zbog prirođeno manjkavih intelektualnih (ne)sposobnosti, bilo zbog svojevrsne "razigranosti" uzrokovane učestaLOM kombinacijom forumašenja i konzumiranja laškog....
..ali eto polazne premise prijedloga da se s B kategorijom može vozit 125 ccm skuter su one koje je on nabrojao....
s obzirom na glavni prigovor da bi se prejako vozilo dalo u ruke needuciranim osobama ( što je naravno glupost ) - moj prijedlog je išao da se snaga 125 ccm motora ograniči na 10 - 12 KS, a ne 15 kao u Europi
sa 125 ccm 4T imamo putnu brzinu 70 - 75, maximalnu 90, ....dovoljno, a ipak nisu jurilice ..-mislim da je to OK da bude izvan potrebe za polaganjem posebne kategorije, osim B...
Dalnje argumente za i protiv možete iščitati iz eladiovih navoda ....
da, i ne radi se o tih 2600 kuna za polaganje..stvar je principa :- to je moje pravo - da se tako vozim, jer sam položio B i treba se postaviti kao da je polaganje za 125 ccm, kao u eladiovoj šali - LOGIČKI ISTO KAO I POLAGANJE ZA TRČANJE