Općenito > Propisi
Ovlasti policije u Republici Hrvatskoj
gix 200 ccm:
Dosad sam samo cuo da murjake ruse s motora, a nitko od vas ne zna dokazat to sto govorite.Za razliku od tipicnog hr murjaka mrcine, posao sam na www.mup.hr i nisam nigdje nasao potvrdu ovih sranja koja je on izjavio. Pitao sam jeli itko dozivio da ga ruse i nije se nitko pojavio sa takvim iskustvom. Kad argumentiras to sto govoris onda cu ti reci svaka cast u pravu si. Ja nisam nadobudni klinjo koji ubija dosadu tako da se prepire sa majmunima i stvarno nikon prekini srat ,vec obrazlozi to sto govoris. Ja sam imao dosta prekrsaja, vecinom sitnih, a nisam imao iskustava da me lovi patrola itd. Zato pitam sto tada policija radi. Naveli ste takozvanog jeza koji se koristi za prekrsitelje s automobilom, ali nisam ni na netu vidio da to rade bikerima. Auto bi jednostavno stalo, a kad je motor u pitanju tu bi bilo mrtvih. Ali zanimljivo da cak ni policajac ne zna navesti po kojem zakonu i clanku se odreduje tako rigorozna mjera, jer ovdje ne pricam o pljackasima i ubojicama, vec o standardnim prekrsajima tipa vozacka , reg, auspuh itd.
mrcina:
dali ti je poznata izreka osnove sumnje i osnovana sumnja možda je ako je to spominjao glasnogovornik.
e sad kad si toliko pametan kaži ti meni po kojoj ovoj gore izreci u zakonu smiješ provaliti nekome u stan a da nemaš sudski nalog.
molio bih točan odgovor a ne naklapanje.
gix 200 ccm:
Za takve mjere treba imati osnovane sumnje, ali ovako kaze clanak 21 zakona o ovlastima policije:
Članak 21.
Primjena policijske ovlasti mora biti razmjerna potrebi zbog koje se poduzima.
Primjena policijske ovlasti ne smije izazvati veće štetne posljedice od onih koje bi nastupile da policijska ovlast nije primijenjena.
Između više policijskih ovlasti, primijenit će se ona kojom se s najmanje štetnih posljedica i u najkraćem vremenu postiže njen cilj.
Ovdje govorimo o nezaustavljanju na znak stop, i to je protuzakonito, a ja pitam koliko daleko smiju ic sa upotrebom sile.
mrcina:
ovako koji ti zakon čitaš jer vidim da ga citiraš po člancima.
kad čitaš čitaj kako spada jer ovo što si rekao je stari zakon a več je izašao novi evo ti link
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_07_76_1835.html
cosa_wp:
mozda murija i ima ovlasti da rusi bajkera ne ulazim u to ali bas ce to napraviti i jež kakav jež gdje to ima mozda samo u zagrebu !!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju