Općenito > Propisi

Ovlasti policije u Republici Hrvatskoj

<< < (32/32)

oki1983:
isplati se zalit na kaznu i traziti suceljavanje,jedan mi je policajac rekao da im nije placen putni trosak do suda na kojem se vodi postupak,i da vecina njih se ne pojavi na rocistu.
i meni je dosta puta pomoglo sto sam bio pristojan prema njima.
jednom sam napuhao 1,64,imao 8 ljudi u stoletu,i 20kmh preko ogranicenja,(policajac me pitao da li vozim minibus :) ),ja sam odmah priznao da sam pio,i rekao sam da znam da sam kriv,oni me pustili,rekli mi da odem preparkirat auto i da oni idu za 20 min da pricekam i da se odvezem doma,ja sam rekao,posto sam kriv da cu pjeske doma,dok moj jedan pametni prijatelj nije cuo da me policajac pustio i krenuo u raspravu s njim da oni nas moraju vozit doma (koja budala) i onda je policajac popizdio pozvao me i rekao da cu sad platit kaznu zbog frenda i neka se frendu zahvalim,dobo sam 800kn kazne,plus novi ljecnicki 350kn,plus izdavanje nove vozacke 70kn....
treba biti pristojan i datim im do znanja da ih postujes,vjerujem da ce se i on lijepo ponjeti prema tebi!

tako me jednom pustio i na valjcima,mogao mi je napisat kaznu,ali sam rekao da sam student i da nemam novaca i bio sam pristojan i pustio me!
tako da nemam losih iskustava sa policijom

zoki_NRG:
Frenda na magistrali izmedju Rijeke i Kraljevice
zaustavio policajac, i govorio da mu pol motora nije ispravno
bla bla i da mu se vide odvidavaju od vibracija i rekao mu je neka se pojavi
neznam kojeg datuma na poligonu nekom o pravilnoj voznji i nece dobit kaznu...
jer kao nije mu namjera kaznjavat nas mlade decke....

tako da ima ih svakakvih

Mrle Mrki:
cinjenica je da treba bit fer i korektan prema njima dok su i oni prema tebi, jer da nema njih bilo bi svasta. ako si kriv kazes jesam i to je to. na njemu je oce ti pisat ili ne. meni su oprostili prolazak kroz crveno uz ispriku i objasnjenje da sam se zamislio i da nisam ni registriro semafor sto je i istina. pustio me i reko je da ce mi sljedeci put sve napisat ako mi vidi u istom prekrsaju, zahvalio sam mu se i bok doviđenja.

marin-w:
Ja sam im vise puta stao kad su me zaustavljali......10-20m prije,parkiro (auto kad sam vozio bez vozacke,skuter bez kacige po mjestu)i krenuo svojim putem bez imalo zurbe i upalilo je uvijek ! Uvijek ostanu zbunjeni i dok se snadju ja ode  :laughing7: !

Primjer za auto - mase palicom zaustavlja,ja se pravim glup i skrecem na parking (negasim auto i pravim se da pricam na mob a umedjuvremenu stavljam pojas),ukljucim se u promet i prema policajcu a ovaj me zaustavlja i nabraj pojas,nemas osobnu i zbraja lagano te gleda po autu i pita dal cemo jos nesto nac !
Kako mi je digo zivce bahatim pristupom sam mu reko da ode pisat te svoje kazne a ja cu onda imat cijeli vikend vremena da napisem prituzbu :)
Na njegovo pitanje zasto sam skrenuo sam rekao da sam stao jer mi je zvonio mobitel i dal sam nesto krivo napravio :)

Na to mi odgovara da drugi put kad se sretnemo samo produzim !!

Primjer skuter - Idem montirat el blokad pa na tehnicki....i sad nastelavam ja to i idem napravit djir kad iz grmnja policajac ! Kako sam cacko po blokadi jedva sam ga vidio te nisam stao nego produzio ali sam se vratio do njega jer nisam imao kacigu pa me je snimio !

Uglavnom nabroji mi kaznu za nereg,kacigu,prometnu,osobnu....i ja uspijem ok pristupom izvuc kaznu za nereg ! Kako sam isti dan odmah isao reg,papire sam fotokopirao i napisao zalbu de sam nakraju platio pola kazne !

Stvar je u tome da moras znat s kojim ces kako postupat je ovaj prvi policajac je totalni idiot i tu po mjestu pise ljudima kazne za pojase,svijetla i ostalo i znao sam da ce mi naplatit kaznu ma sto mu ja rekao !

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju