Tehnički kutak > Tuning skutera

struja,izmjenicna i istosmjerna

<< < (3/6) > >>

sttipe:

--- Citat: 2TDottore - 01 Listopad, 2009, 19:09:03 ---doro na 50cc nejdu drito prek akumulatora a to kai ide prek namotaja ne znaci da je izmjenicna struja na svjetlima nego je istosmjerna.....  :normalan?:

--- Kraj citata ---
sve vrste generatora generiraju izmjenicnu struju.(pegla ju grec-4 diode u rombu)..znam da istosmjerna triba alnaseru,za ostalo nisam siguran..

gozz:
Rezerva i pokazivač goriva rade na istosmjernu, i to nakon akumulatora...

stipe:
ajmo u kratko:

na 50ccm

izmjenična - zadnje svijetlo, prednje svijetlo, rasvjeta na instrument tabli, lampica kratkog i dugog svijetla

istosmjerna - alnaser, zmigavci, kocnica, kazaljka goriva, kazaljka temperature, lampica ulja, žmigavaca, goriva...

sttipe:

--- Citat: stipe - 01 Listopad, 2009, 21:45:10 ---ajmo u kratko:

na 50ccm

izmjenična - zadnje svijetlo, prednje svijetlo, rasvjeta na instrument tabli, lampica kratkog i dugog svijetla

istosmjerna - zmigavci, kocnica, kazaljka goriva, kazaljka temperature, lampica ulja, žmigavaca, goriva...

--- Kraj citata ---
kratak i konkretan.. :)
na starom regleru mi je bilo da bi alnaser par puta upalija i nista vise..kazaljka od goriva bi brljala..kako kada..vecinom nebi pokazivala kako triba..zmigavci su radili non stop,bez zmiganja ili bi jednom zazmigali,i nastavili gorit,a truba je bila pretiha,jedva se cula..lampice uredne..sve sta je islo sa akumulatora nije funkcioniralo,100%..aku izmjeren za upaljena motora je bija 11-12v..novi regler,doduse mjeren drugim instrumentom,na izlazu iz reglera,za izmjenicnu struju 12 i vise volti,upalila se svitla instrument table,zmigavci rade kako triba?,truba-ne..jos je tiha..a ukratkospajana sa bivse-sada crknute baterije,trubila je skroz ok..pritiskom na botun,tiho?  :sad3: ?senzor temperature motora sad radi ka grom,(i tocan)prije kako kad..e,reci mi jos jel normalno da mi instrument nekad pokazuje i istosmjernu i izmjenicnu struju,na istom mistu mirenja?na bateriji?to je bilo kod starog reglera..mozda i kod novog,nisam ni gleda..i jos nesto,na nekim shemama od nekih piaggia je na statoru,2 zavojnice povezane jednom zicom,a druga je masa..na 3 povezane zavojnice idu 2 zice,i napon je samo izmedju njih..masa neigra..na nekim drugim shemama,2 su zavojnice spojene s 2 zice a 3 sa samo jednom zicom+masom..vjerovatno imaju 2 vrste namotaja..ima li to veze sa ovim i kako je na moj motor bolje da bude?sad su 2skupa povezane s 2 zice,a 3 sa 1+ masa.. :angry7:

VoRdA_NRG_MC3:
evo imam i ja jedan problem isto na NRG-u.
svjetla prednja i zadnja i štop svjetlo mogu radit bez akumulatora, kad stavim akumulator i okrenem kontakt obrtaljka mi se popne na 1, stisnem kocnicu ona padne, nijedna lampica mi se neupali, a trebale bi od goriva i ulja na sekundu..
kad upalim motor nerade zmigavci, sirena, alnaser, obrtaljka mi se popne na 2,5 i u voznji se trese od 2-3, pokazivac temperature mi se popne do pola, i kad izvadim kljuc ona stoji bar 2 dana pa se sama od sebe spusti...
kad sam na rezervi nepali mi se lampica od goriva, tako sam jednom zbog toga gurao motor do ine..

jel itko zna u cem je problem, nisam jos nista dirao pa bi to sutra naredio ako se da.. hvala

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju