Tehnički kutak > Tuning skutera

struja,izmjenicna i istosmjerna

<< < (2/6) > >>

SlowRider:

--- Citat: 2TDottore - 01 Listopad, 2009, 18:49:45 ---kak svjetla mogu radit na izmjenicnu struju kad idu prek akumulatora.....  ;D

--- Kraj citata ---

rijec je o NRG-u, jedino purejet ima svjetla preko akumulatora  :malolud?:

2TDottore:

--- Citat: SlowRider - 01 Listopad, 2009, 19:01:24 ---rijec je o NRG-u, jedino purejet ima svjetla preko akumulatora  :malolud?:

--- Kraj citata ---

doro na 50cc nejdu drito prek akumulatora a to kai ide prek namotaja ne znaci da je izmjenicna struja na svjetlima nego je istosmjerna.....  :normalan?:

SlowRider:

--- Citat: 2TDottore - 01 Listopad, 2009, 19:09:03 ---doro na 50cc nejdu drito prek akumulatora a to kai ide prek namotaja ne znaci da je izmjenicna struja na svjetlima nego je istosmjerna.....  :normalan?:

--- Kraj citata ---

:mosmislit:

neda mi se cupati shema gdje se jasno vidi kuda idu zice... u temi o spajanju xenona na 50ccm decki su stavljali graetz na zice od prednje zarulje... uzmi multimetar/voltmetar...

citat clana "gozz" ----> I još nešto, vaši i naši skuteri (50ccm) na žarulje prednjih svijetala i zadnje pozicije (ne štop) dovode IZMJENIČNU STRUJU (žaruljama sve jedno, ali ispravljaču je lakše!!!), tako da kad dovedete LED diodu, ona će svijetliti samo u trenutku kad struja ide u pravom svjeru (za nju), pa se može činiti da vam na ler gasu malo titra.... (ne govorim o klasičnom poskakivanjiu svjetla zbog nemirnog ler gasa...)

eto  :laughing3:

gozz:
Jel me neko tražijo???  :toothy12:

Da, na farove ide direkt izmjenična...

Pure jet ima elektronički reguliran gas (nisam 100% ziher al mislim) tak da njemu nije frka regulirat napon prek reglera pa ima istosmjernu....

@ sttipe

Kako si mjerio napon? Digitalnim unimerom? Pitam zato jer digitalci znaju zafrkavat pa krivo pokazivat na turaži... (pada napon )

sttipe:

--- Citat: gozz - 01 Listopad, 2009, 19:30:42 ---Jel me neko tražijo???  :toothy12:

Da, na farove ide direkt izmjenična...

Pure jet ima elektronički reguliran gas (nisam 100% ziher al mislim) tak da njemu nije frka regulirat napon prek reglera pa ima istosmjernu....

@ sttipe

Kako si mjerio napon? Digitalnim unimerom? Pitam zato jer digitalci znaju zafrkavat pa krivo pokazivat na turaži... (pada napon )

--- Kraj citata ---
je digitalni je..pokazuje 7-8 volti i kad zaturiram pada i to..baterija je u ku..u,bojim se da mi ju je regler sredija.(neznam koji).stavija sam drugi regler jer onaj moj nije punija dovoljno(11-12v,mireno drugim multimetrom,nije bilo razlike kad dam gas)..to se dogadja na novom..sad mi stari vise neradi nikako..izgleda da sam ga skurija skroz..jer sam ga nekoliko puta stavlja pa skida..glupo mi je kupit bateriju,pa da mi svirne odma..jos gluplje bi bilo kupovat i regler pogotovo novi,ako su mi zice negdi sje,ane..zanimalo me na koju struju rade pokazivac goriva i lampica rezerve..jer mi je to sad muka..rez>5l,potrosnja 5.5l/100km..posa 15 km od kuce..pumpa svako 2-3 dana..

elektricar ima posla priko glave pa bira..isto je i sa onom dvojicom sta poravljaju motore,i skutere..jedan je vidija plastike sa pleh vidama osigurane,i nije tija radit nista..reka je otvoreno;oce li se istrest na hrpu kad ga otvorim?(skida sam mu cilindar,nevidi se da je ikad radija..ka nov..)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju