Tehnički kutak > Tuning skutera
struja,izmjenicna i istosmjerna
SlowRider:
--- Citat: VoRdA_NRG_MC3 - 02 Listopad, 2009, 00:46:00 ---evo imam i ja jedan problem isto na NRG-u.
svjetla prednja i zadnja i štop svjetlo mogu radit bez akumulatora, kad stavim akumulator i okrenem kontakt obrtaljka mi se popne na 1, stisnem kocnicu ona padne, nijedna lampica mi se neupali, a trebale bi od goriva i ulja na sekundu..
kad upalim motor nerade zmigavci, sirena, alnaser, obrtaljka mi se popne na 2,5 i u voznji se trese od 2-3, pokazivac temperature mi se popne do pola, i kad izvadim kljuc ona stoji bar 2 dana pa se sama od sebe spusti...
kad sam na rezervi nepali mi se lampica od goriva, tako sam jednom zbog toga gurao motor do ine..
jel itko zna u cem je problem, nisam jos nista dirao pa bi to sutra naredio ako se da.. hvala
--- Kraj citata ---
da li je taj akumulator ispravan, jer to se hoce desiti kada je akumulator dao svoje...
sttipe:
--- Citat: VoRdA_NRG_MC3 - 02 Listopad, 2009, 00:46:00 ---evo imam i ja jedan problem isto na NRG-u.
svjetla prednja i zadnja i štop svjetlo mogu radit bez akumulatora, kad stavim akumulator i okrenem kontakt obrtaljka mi se popne na 1, stisnem kocnicu ona padne, nijedna lampica mi se neupali, a trebale bi od goriva i ulja na sekundu..
kad upalim motor nerade zmigavci, sirena, alnaser, obrtaljka mi se popne na 2,5 i u voznji se trese od 2-3, pokazivac temperature mi se popne do pola, i kad izvadim kljuc ona stoji bar 2 dana pa se sama od sebe spusti...
kad sam na rezervi nepali mi se lampica od goriva, tako sam jednom zbog toga gurao motor do ine..
jel itko zna u cem je problem, nisam jos nista dirao pa bi to sutra naredio ako se da.. hvala
--- Kraj citata ---
e slicno ka u mene..mislim da je lijek jedan i za tebe i za mene..jos tribamo utvrdit tocnu dijagnozu..bila je ric o regleru,ali nebi zelija nabavljat treci regler dok nisam siguran..usput,kad je moj aku bija skroz nov,ja se ne sicam tocno jel sve radilo kako triba..kratko poslje stavljanja istog-nije..tad nisam ima multimetar..mada je evo izgleda upitno,jel bi mi sta pomoga..u svakom slucaju,bateriju ni u ludilu novu,dok ne ispitas regler i instalacije..dok ne saznas tocnu dijagnozu..
VoRdA_NRG_MC3:
ma nije do akumulatora, kad stavim drugi opet isto.. e sad da mi se nije negdje zica presavila pa gubi struju?? nezz koji mu je qrac... e sstipe ajmo se nac pa da zajedno probamo nest, imam ja ideju al nezz oce uspjeti.. spojimo zice od motora na dalekovode ili na zice od tramvaja, valjda tako oce proradit... :icon_thumright:
sttipe:
nemam ja od koga mixat djelove..ovu dicu koja se s tim bave ne poznajem dobro,a blizu nemam nekog starijeg koga to mogu pitat..ako ti imas i spreman si zarizikat 100 kuna,koliko se da nabavit polovan regler,uzmi od nekog,i stavi na svoj skut..rizik je da je tvoj regler zapalila neka druga greska..pa da coviku moras kupit drugi,a i sebi onda..ali tad bar znas sta ti nevalja,i od cega ces poc..neznam jesu li kod tebe mestri kulturniji,ovi kod mene imaju posla i odma procjene da skutercic nudi puno zajebancije za malo para+eventualno ukaljano ime..mozda nije luda ideja poispitat zice i to nesto sklopova,barem multimetrom..za to nam tribaju informacije-kako..ima na multimetru opcija da tuli kad je u kratkom spoju..jos bi bolja solucija bila,da se ispitaju otpori zica,ali ja neznam koje bi vridnosti tribale imat zice od 1.5 kvadrata,ili one tanje od 0.75,neznam koje su di..na mom skutu imaju 2 paralelne instalacije,jedna je istosmjerna a druga izmjenicna..ja cu kad uvatim vrimena i volje probat ispitat zice koje vode do senzora za nivo goriva,jesu ukratko i oce li isti radit..sad cekam da se potrosi gorivo da vidim oce se rezerva upalit..jos samo moram stavit bocu od po litre goriva ispod sica! :toothy10:
sttipe:
http://www.motelek.net/schema/scooter/piaggio/piaggio_nrg.png
eto ti shema od nrg-a novijeg od mog..mozda i od tvog..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju