Općenito > Generalno o skuterima

brže zagrijavanje motora

<< < (4/5) > >>

stipe:
kod auta je najbolje da cim se upali, da se odmah krene, da se vozi na full laganom gasu... nakon cca 2 minute, vec se pocne lagano zagrijavati...
nikakvo turiranje ne dolazi u obzir...

ja kod skutera prakticiram istu stvar, vozim full lagano, na malim okretajima dok se ne zagrije, sto je jako brzo...

stvar je u tome sto meni kvacilo uhvati na jako malim okretajima pa to mogu raditi, a vi sto ste dirali kvacilo, ipak mislim da cete morati pricekati malo da se makina ugrije prije nego sto krenete ako je zelite sacuvati...

smatram da je 5 minuta grijanja prije voznje previse, nek se motor upali, nek malo proradi i lagano se krene, nece bit nikakvih problema...

dhorvat:

--- Citat: Antares - 27 Rujan, 2009, 14:13:31 ---Hmm kakav termostat? Nisam još na forumu čitao da je itko to stavljao.
Što se točno dobije s time? Jel po ljeti onda treba skidat to?

Jel to bolje naručit izvana ili kupit kod nas?

--- Kraj citata ---

Pa ja sam samo preselil sa serijske termogrupe termostat na kit. Pasal je original.  :headbang:

Fora je u tome kaj se motor ugrije na radnu temperaturu i tek onda termostat polako propušta hladnu vodu u cilindar. U principu razlika je u tome kaj se motor brže zgrije, ostalo je sve isto. Znači po ljeti motor postigne radnu temperaturu nakon minutu i pol vožnje. Ali nakon toga je sve isto  :icon_thumright:

Doduše nakon 32 tisuće km na kitu i vožnjom sa destiliranom vodom došo je termostat na svoje. Od hrđe je pukla jedna nožica pa sam ga morao skinuti  :icon_tongue:

Antares:
Hmm znači termostat bi trebao biti negdje na serijskom cilindru?
Ja sam mislio da je to neki malo veći uređaj...

gokiSP:
na serijskoj glavu sa unutarnje strane di je rupa kroz koju prolazi voda je termostat..

Antares:
Išao sam sad baš pogledati. Ima jedan 2x1cm valjasti dio zlate boje sa federom ispod "kape" koja dolazi na cilindar. Valjda je to to.

Usput informativno da pitam. Jel igličasti ležaj dio koji je na spoju klipa i klipnjače? Ako je to to, vidio sam ga sad na serijskom klipu, a ne sjećam se da mi je MHR replica došla sa drugim igličastim tako da neznam koji je sad onda u cilindru.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju