Općenito > Generalno o skuterima
brže zagrijavanje motora
Antares:
Pošto već polako dolazi hladnije vrijeme, zanima me koji sve načini postoje da bi se što brže zagrijao motor?
Sjećam se da sam prije godinu dana pročitao negdje da se može karton staviti ispred killera. Jel to funkcionira? Jel ima još kakvih načina?
YamahaSpy:
Prije puta, ostavi ga da radi cca 5min. Prvih par km lagano ne full gas.
Benjamin:
ak je LC onda funkcionira...
na autima bez problema..jel ak i dode do pregirjavanja ima ventilator pa se ohladi..a sad na 50ccm skuterima neznam bas..on bi se brze zagrijao..ali ak nije tak hladno vani i ak stojis bi se vjerojanto pregirjavao...
Antares:
--- Citat: YamahaSpy - 27 Rujan, 2009, 00:03:57 ---Prije puta, ostavi ga da radi cca 5min. Prvih par km lagano ne full gas.
--- Kraj citata ---
Nisam pitao kako treba postupati sa skuterom na hladnoći nego kako da se što prije zagrije :).
Uvijek ga upalim i pustim malo da radi u leru i onda tek kad dode na cetvrtu cticu vozim iznad 8k rpm.
Meni je problem što sam na brdu i onda kad npr. dođe na trecu/cetvrtu crticu i spustam se niz brdo bez gasa, opet se vrati na 2 crtice jer ga hladni vjetar valjda ohladi.
dhorvat:
--- Citat: Antares - 27 Rujan, 2009, 01:34:56 ---Nisam pitao kako treba postupati sa skuterom na hladnoći nego kako da se što prije zagrije :).
Uvijek ga upalim i pustim malo da radi u leru i onda tek kad dode na cetvrtu cticu vozim iznad 8k rpm.
Meni je problem što sam na brdu i onda kad npr. dođe na trecu/cetvrtu crticu i spustam se niz brdo bez gasa, opet se vrati na 2 crtice jer ga hladni vjetar valjda ohladi.
--- Kraj citata ---
Previše se brineš oko toga. Čim imaš 2+ crtice možeš ga gazit. Tak ja radim i ako dosad nisi vidio svaki cilindar kod mene nema ni najmanje crtice :icon_thumright:
Budući da trenutno nemam pokazivač temperature jer sam radije ostavio obrtomjer, stavim ruku napred na kiler i kad vidim da je toplo ko radijator napucam ful gas i to je to :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju