Pozz svima evo napkon je doslo vrijeme da objavimo projekt koji je zapoceo nakon 2 mjeseca skupljanja djelova i novca..
Napkon smo jucer krenuli s prvim radovima.
Cjeli skuter je vec unaprijed bio rastavljen sve plastike poskidane a jedino smo jucer cjeli dan rastavljali masinu i jeva izvadili staru radilicu i lezajeve.
I onda je dosao najtezi dio posla, ugradivanje nove radilice.
Evolution ONE kupljena u haca, i mali blok od starije verzije sf-a da moze pasati na tu radilicu isto kupljen u haca.
Pošto nemamo nekakvog special alata koristili smo posebnu tehniku ugradivanja radilice i novih lezajevea te blokova.
Radilica je cjelu noc bila u zamrzivacu, a ujutro smo kuhali 15-ak minuta 2 lezaja u lončiću s suncokretovim uljem.
Kad smo skuhali lezajeve izvadili smo kilogram mesa iz zamrzivaca i stavili skuhane lezajeve na radilicu. Lijepo je bez problema kliznulo do kraja i bili smo jako sretni
Nakon toga smo stavili radilicu s lezajevima u zamrzivac na 2 sata, a manji blok smo kasnije u pecnicu pekli jedno 15 minuta na 150 stupnjeva.
Tada smo izvadili blok iz peci i radilicu s lezajevima iz zamrzivaca i lijepo je manji blok bez problema sjeo na radilicu , tj, radilica u blok s lezajem. Ponovno smo bili jako sretni
I onda je doslo do problema, nismo imali vremena sada radilicu s blokom u zamrzivac dodatno na 2 sata jer je bila vruca pa bi trebali cekat 1 sat jos da se ohladi na sobnu temp. Pa samo u vec jako ugrijanu pec stavili veci blok cjeli skupa s diskom u pecnicu na 200 stupnjeva 10 minuta...
E onda je nastao kaos, cjeli stan je bio PUUUN dima a sve je smrdilo po zapaljenim gumama, uzas ukratko... veceg smrada u zivotu nisam vidio... nisi mogao vidjet prst pred nosom kad je ono zadimilo.
No dobro blokovi su bili toliko vruci da je to bilo nest nevjerovatno, 200 stupnjeva su imali uzareni su bili, i nismo uspjeli montirat radilicu s lezajem koji su bili na sobnoj temperaturi u taj blok veci...šteta tog vremena u truda ali sutra nastavljamo, sada sam stavio manji blok skupa s radilicom i lezajevima u zamrzivac da se to zaledi preko noci, a sutra cemo ponovno ugrijati blok veliki al na 150 stupnjeva 15 minuta kako smo i mali, i nadamo se da bi to trebalo uspjeti i da bi radilica trebala kliznut u blok kako je i prije.
Nakon toga cemo staviti namotaje koje smo sjebali jucer prilikom rastavljanja masine to sam zaboravio napomenuti nikako nismo mogli izvaditi magnet i probusili smo namotaje, eto i tu 250 kuna štete. No srecom frend ima rezervne pa ce mi posudit. I dakle sutra cemo ako bog da montirati radilicu u blokove a brtvu blokova cemo sami izraditi od kartona kako mi je speed savjetovao
Namo da napomenem nismo nauljili lezajeve ni radilicu s nicim dok smo montirali u blokove, nadam se da je to OK. ako tko ima ideju kako da bolje sutra montiramo ovo neka kaze jer neznam dali ce nam uspjeti. Presu nemamo, diht masu nemamo, brtve originalne nemamo i nemamo bremer niti ikakav grijac s kakvim bi mogli uugrijat blok.
Projekt ce biti update-an sutra s slikama i dodatnim podacima ali evo mogu sada okvirno navesti osnovni setup i neke detalje.
Termo grupa: Stage6 pro racing
Radilica: Evolution ONE
Variomat: Mislim se izmedu Top performances variomata i malossijevog multivara. Pls nekakav savijet oko ovoga i da objasnite zasto ste odabrali bas taj variomat, thx!Auspuh: Top performances Nardo, preraden s minarelia by hac, kupljen u drnde s gianelijevim topom.
Kvačilo: stage6 s crvenim oprugama
Zvono: trenutno standard ali mislim nabavit stage6-ovo
Centralna opruga: ici ce ljubicasta
Karburator: Dellorto 19mm
Struja je kupljena dodatno s starijeg sf-a u drnde s deblokiranim CDI-em
Toliko od mene za sada, moj prvi post ce biti updatean svakodnevno s novim infom i slikama, wish me luck