Sportski kutak > Sve vezano za utrke
Što napraviti da utrke skutera postanu atraktivnije
SRAD:
--- Citat: nidjo180sp - 24 Siječanj, 2010, 17:43:06 ---tak sam si i misli :icon_biggrin: cista serijala je prespora ako bi bila u toj novoj klasi,al kad bi dobila svoju klasu znaci kao 4T da bude i 2T onda nije spora :toothy9: vjeruj mi vise ima standardnih 50 nego rs-a koji su u voznome stanju :laughing7: evo proslogodisnjeg pravilnika,umjesto samo 4T treba dopustiti i 2T i za vecinu je problem rijesen :icon_biggrin: za to sam napisal u prijesnjem postu kad bi se to dozvolilo samo iz Krizevaca nas je 8 koji bi vozili :glasses9: sad jedino ostaje problem za ove koji imaju neki kit ili nemogu vise pratiti PH,za njih bi trebala biti isto neka klasa jel se oni nemogu bodovat zajedno :dontknow:
4.1 KLASA 50
- iskljucivo 4T motori
- dozvoljena zapremina do 50ccm.
- skuteri moraju biti uredno registrirani.
- gume iskljucivo homologirane za cestovnu upotrebu
4.2. KLASA 150
- iskljucivo 4T motori
- dozvoljena zapremina do 150ccm.
4.3 KLASA OPEN
- iskljucivo 4T motori
- dozvoljena zapremina od 150 do 850 ccm.
--- Kraj citata ---
Mislim da se savez zeznuo s tim što je ponudio toliko 4T klasa jer prvenstveno ne postoji toliko vozača da ih upotpuni.
Samim time što bi se zahtjevalo da skuter bude registriran odvraća neke vozače jer im skuteri možda nisu uredni za registraciju a još bi zahtjevalo uz osiguanje dodatne troškove.
Kada se sagleda realno jedino rješenje za veliki broj natjecatelja i dobro utrkivanje za sve je ona klasa koju sam ja spominjao, dakle 2T gizani do 70cc i 4T do 150cc(zato jer ima dosta 4T skutera do 150cc) i to isključivo jedna klasa jer ako postanu dvije klase onda se broj vozača u svakoj postaje malen i uz to da bodovanje bude zajedno jer se nebi očekivalo puno 4T vozača a snaga između gize do 70cc i 4T do 150cc je slična.
Oni koji imaju standardni 2T od 50cc a nemaju novaca za gizu 70 a htijeli bi voziti tu klasu, ja ću im tunirati termo grupu besplatno ili dati savjete - mada će uz to trebati dodatno urediti dodatne stvari kao karbuator i prijenos i ispuh da budu donekle konkurentni :icon_thumright:
nidjo180sp:
i opet sa tom klasom nisi obuhvatil sve vozace :sad3: vise je onih koji s voze sa reg motorom nego onih koji imau neki polunadrkani skut koji im stoji u garazi :glasses2: sa tom jednom klasom obuhvacas samo odredene vozace,a one kojih i ima najvise a to su upravo registrirani izostavljas :nono: k toj proslogodisnjoj 4T treba dodati 2T po istom pravilniku i napraviti tu klasu o kojoj pricas.to je posel onda :icon_thumright:
SRAD:
--- Citat: nidjo180sp - 25 Siječanj, 2010, 00:14:38 ---i opet sa tom klasom nisi obuhvatil sve vozace :sad3: vise je onih koji s voze sa reg motorom nego onih koji imau neki polunadrkani skut koji im stoji u garazi :glasses2: sa tom jednom klasom obuhvacas samo odredene vozace,a one kojih i ima najvise a to su upravo registrirani izostavljas :nono: k toj proslogodisnjoj 4T treba dodati 2T po istom pravilniku i napraviti tu klasu o kojoj pricas.to je posel onda :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Joj pa napisao sam još prije da skuter može biti registriran ali i ne mora, jer ako bi po pravilniku trebali biti registrirani onda onima koji nemaju registrirani ili uredni skuter to stvara dodatne troškove. Primjer je moj SP 180 koji je 2008. bio registriran te sam s njim vozio utrke :icon_thumright:
nidjo180sp:
pa i da moze bit reg. kakva korist vozit 50 protiv 70? :icon_biggrin: i kaj je onda sa 180? mi koji imamo standard motor koji koristimo za svakodnevnu voznju nemozemo ic u open je je preslab,a kad bi se uvela ta 2T klasa vozis sa normalnim motorom i ulaganja za tu klasu su minimalna (gorivo,ulje i gume) :icon_thumright:
ami trade:
nidjo slažem se da bi svakako trebala biti klasa za standardni 180sp jer tih motora ima dosta i vjerojatno bi bio poveči interes za nju, ali bi ja svakako u tu klasu(zajedno) stavio i da mogu 4t motori do 300ccm(ili 250) jer ima i takvih motora dosta a snaga im je podjednaka
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju