Moram priznat da mi nesto sad nije jasno....
Danasnje mjerenje (Velikogoricka na dijelu spustanja prema Plesu gdje sam imao prilicno veliku brzinu). Na satu je bilo 111 km/h i to nekih 5-6 sekundi (ja zalegnut do kraja).
GPS je bio u djepu, a ne na skutu kao prije i brzina koju sam ocitao par km poslije je bila 102 km/h. Prosao sam VG i na povratku kuci na Domovinskom mostu na silasku sa njega (opet zalegnut) sam imao opet 111 km/h po satu nekih 5-6 sekundi minimalno, ali GPS je kad sam dosao kuci pokazao 106 (na slici). Vise od 111 km/h po chukici nisam sigurno isao pa mi je cudno otkud tolika razlika.
U oba slucaja sam imao po satu 11200 okr.
Sad mogu sa prilicnom sigurnoscu reci da mi skut zapravo po ravnom, bez vjetra i normalno sjedeci ide nekih 94-97 km/h po GPSu.
Cudi me jedino sto kad prijenos ode u fiksni (remen skroz dignut na vario) i pocne prevrtavanje, onda skut lako nabire kilometre. Ocito me jebe polutka koja nije linearna pa do nekih 70 km/h imam 10500+ okr, ali poslije toga 10000 ili mrvicu vise. Kad predje 10300 u max. prijenosu onda skut pocinje dobivati na brzini.
Rjesenje je da stavim lakse rolice (sa 6.1 na 5.7g), ali onda skut ocigledno prevrtava na brzinama ispod 70 km/h, a to ne zelim. Jedino da sad stavim "jedan broj" tvrdji centralni pa da probam okretaje koliko toliko drzati na hrpi, ali to ne zelim jer osim sto opterecujem remen, zapravo otezavam termo grupi jer se energija gubi u prijenosu.
Za sada sam uvjeren da bi imao savrsenstvo kada bi imao linearno sirenje polutki, ali ne tako agresivnog kuta kao sto to ima Malossi Torque i Polini (36 i 38 stupnjeva), nego odprilike onako kao sto to ima serijska polutka na gornjim brzinama (debelo preko 40 stupnjeva - ne sjecam se sad napamet, ali znam da sam mjerio)