Stavljena Top Performanse kajla sto pomera paljenje u advance (moze i u retard zavisi kako se okrene).
Posto za Pezo ne postoji ovakva kajla morala je malo da se preradi i nakon toga super lezi u radilici i magnetu.
Cilindar sam opet spustio na squish 1,1mm.
Cilindar odlican!
Tu je i nova vodena..
Usput sam opet vratio Malossi E5 otvoreni filter, zbog gore pomenutih izmena ovog puta stavljena dizna 110.
E sad da sam zadovoljan i nisam bas.. Dosta sam vise ocekivao.
Odaziv je nenormalan. Ne moze lepo da se vozi. Sa 30 trga i dize prednji tocak, jednostavno ne moze polako da se vozi.
Vrhom gasa ide onako trtrtrtrtr i samo 1mm pomerim rucicu i skace odmah i kazaljka se sa istim gasom ne zaustavlja do 95-100 po satu.
Ali problem je pun gas. Jednostavno se muci i nece da ide.
Znaci do pola gasa sve super, obrce sat preko lampice od zmigavca kao od sale, ali kad na to zavrnem pun gas samo se muci i pocne vise da bruji.. Od prilike kao kad se malo gusi.
Boja svecice nakon 1,5km punog gasa:
Temperatura na punom gasu 72 stepena, nesto manja nego ranije.
Posto nemam vecu diznu od 110 odlucio sam sve probati sa airboxom.. Diznom 88 (82 pre prerade) i svecica idealna, potpuno identicna kao na gornjoj slici.
Opet na startu dize na zadnji, sa vrhom gasa puni sat preko 90, ali vec na pola gasa konstantne voznje polako dize temperaturu 78-79-80, pun gas naravno opet ne reaguje.
Probam sa diznom 94, rekoh mozda mu je ova 88 mala pa se gusi na punom gasu iako svecica pokazuje idealnu boju. Ovo mu je vec previse, pocinje da stuca na prelazima sa igle na pun gas i naravno opet ne ide lepo. U ovom slucaju ne dize temperaturu preko 75 stepeni.
I na kraju popizdim i vratim dobitnu kombinaciju - serijska kajla, squish vracen na 1,3mm, airbox + dizna 82.
Motor ide duplo bolje u odnosu na prethodne postavke, jedino na startu ne skace kao pre, ali kroz ubrzanje i na krajnjoj je puno jaci..
Verovatno je problem u velikoj kompresiji i losem timingu varnice za ovaj ciljni broj obrtaja, pa ne moze da dostigne vece obrtaje i samim tim vecu krajnju brzinu.
Posto mi se od kupovine polovnog kita nije najvise svidjalo stanje klipa, jer je imao neke linije i ko zna koliko je odvozio, pazaraio sam i novi klip:
Montaza klipa za par dana.. Snimak ubrzanja kad legne nakon malo voznje