Mali update..
U zadnje vreme Viva stalno zaje*ava.. Prvo je odjednom izgubio gas na punom gasu. Od tada osetim gusenje na motor jako lose radi. U njemu je bila dizna 90, igla na sredini na Motoforce 17,5mm karburatoru i Malossi E5 filter.. To je super radilo, 110 je napunio po satu.. Od kad se pocelo javljati gusenje, isao na sve vece i vece dizne.. Na kraju sam stavio diznu 102, igla dignuta skroz gore, motor trokira kao nenormalan, ali opet posle par stotina metara voznje samo odjednom izgubi gas i puca na auspuh.. Nekada hoce i da se ugasi. Probao sam drugi CDI, drugu bobinu komplet sa kablom i lulicom - ista prica.
Ljudi me upucivali na lezajeve radilice, stvarno imam 17000km, teram Sporta na toj radilici i ser. lezajevima, ajde kontam to stvarno nije problem uraditi sto da ne ako ce mi resiti problem..
Iz masine dolaze svakakvi zvukovi! Dobro sam ga slusao na leru, radi lepo ttttttt pa odjednom u par navrata tktktk itd.. Nesto cvekece unutra, nesto lupka. Da je 4T ljudi bi rekli ventili lupaju, posto je 2T nema sta drugo biti nego radilica..
Odmah se bacim na posao bez razmisljanja
Sport je odlican, nema nikakvih znakova ostecenja.. Crnilo ispod karika je posledica prebogate smese i viska ulja od razrade.
Lezajevi se lepo okrecu, ali imaju poprilican luft. Pri obrtanju prave poprilicno trenje u ruci, cuje se da ne ide sve bas glatko. Radilica takodje lupka, ona je pravila te zvukove.. Kad uhvatim za klipnjacu i lupim po njoj malo zvekne, nista strasno ali dovoljno da pravi problem kad potegne Sport 70cc
Sad nedoumica, koju radilicu uzeti?! Kako bi radila HPC na serijali neko vreme, posto ser. cilindar i ser. karb kao i kompletan usis i airbox serijski idu na motor, znaci ostaje samo Giannelli i kompletan prenos?!
Usis ostaje na polici kao i kit, nazad na motor idu kad skupim pare za Dell 19mm