Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

.::Peugeot Vivacity Project::.

<< < (7/91) > >>

Lazo:

--- Citat: radomir.g - 18 Rujan, 2009, 16:45:56 ---Gume su zrele za zamenu.. Na motoru su od kad sam ga kupio! Prednja je jos i dobra, jeste tvrda kao kamen ali i dalje ima sigurno 5mm mesa i dobro drzi.
Zadnja je definitivno za zamenu, mesa vise ni nema... Definitivno prve pare idu za novu zadnju MC16, da ne budu razlicite :D

Najveca razlika u tuningu izmedju Peugeota i ostalih skutera je to sto u Peugeot moras uloziti duplo vise para nego u npr. neki Piaggio da bi performanse bile iste :)
Najveci problem je usis kojeg definitivno treba zameniti, a razlika je veoma velika sto se tice snage i odaziva na gas...
Tu je jos i los izduv zbog dugacke grane gde je npr. Yasuni R koji na ostalim masinama ima najvecu snagu na nekih 10000 obrtaja, na Peugeotu je ta snaga manja za nekih 1500 obrtaja, tako da spada u klasu ispod po snazi. Otuda i to da nije bas pogodan za tuning ;)

--- Kraj citata ---

po hac-ovom testu 400 manja (9600 rpm) ali na 77 ccm

radomir.g:
Nisu isti uglovi kanala na serijskom Sportu i naturpijanom big bore-u, zato je takva razlika...  :icon_thumright:

pesek:

--- Citat: radomir.g - 18 Rujan, 2009, 16:45:56 ---Gume su zrele za zamenu.. Na motoru su od kad sam ga kupio! Prednja je jos i dobra, jeste tvrda kao kamen ali i dalje ima sigurno 5mm mesa i dobro drzi.
Zadnja je definitivno za zamenu, mesa vise ni nema... Definitivno prve pare idu za novu zadnju MC16, da ne budu razlicite :D

Najveca razlika u tuningu izmedju Peugeota i ostalih skutera je to sto u Peugeot moras uloziti duplo vise para nego u npr. neki Piaggio da bi performanse bile iste :)
Najveci problem je usis kojeg definitivno treba zameniti, a razlika je veoma velika sto se tice snage i odaziva na gas...
Tu je jos i los izduv zbog dugacke grane gde je npr. Yasuni R koji na ostalim masinama ima najvecu snagu na nekih 10000 obrtaja, na Peugeotu je ta snaga manja za nekih 1500 obrtaja, tako da spada u klasu ispod po snazi. Otuda i to da nije bas pogodan za tuning ;)

--- Kraj citata ---
Pitao sam te za gume jer ima dosta nezadovoljnih s MC16, a i ja sam među njima, tako da ću ih zamijeniti za par mjeseci kad mi dođu nove. Da si bliže, častio bih te tu zadnju gumu, sad ima oko 4mm šaru, ionako će na tavan ili u smeće. Kad već sam kažeš poslije ovih izmjena da pežo stvarno nije pogodan za tuning, ne preostaje ništa drugo nego da ti vjerujem i memorišem to. Pošto si sve pedantno snimio i složio, pretpostavljam da imaš kalkulaciju troškova i radnog vremena, pa ako može da to napišeš, onako informativno. Usporedio sam neke stvari na mom motoru, pa vidim da ima nekih razlika kod uljne pumpe. Kod tebe je koliko vdim na bloku (imaš vjerojatno FB2 motor, kod mene je FB2B), dok je moja električna, pa me interesuje ima li još netko ovo.
Nešto neće ova slika   http://www.dellorto.it/prodotti.asp?Id=37&cat=5&fam=2 pa evo onda ovo

radomir.g:
Da, kod starih i novih blokova je razlika i u uljnoj pumpi.
Na starim blokovima se montirale dve vrste. Jedna je ovakva kao sto je moja, dok je druga sa sajlom.
Na novijim modelima je elektricna kao kod tebe...
Trosak - nekih 700 evra. Vreme - uvek po malo u roku godinu dana ;)
Kad sam sve poceo slagati nisam se bas mnogo razumeo, al eto forum je cudo, sve se nauci ;)

To sto si stavio je neka pumpa. Nisam bas siguran za cega, ali vidjao sam je na slikama tako po forumu... Uglavnom ja to nemam :D

A gume... Pa sta ja znam, nisam neki extremni vozac. Ne ulecem u krivine sa velikim brzinama i ne jurcam previse po gradu. Za moje potrebe su sasvim ok, a uopste se ne trose sto je velika prednost.. Evo ova prednja MC16 ako je tako stara i tvrda pri kocenju prednjom ako dobro postavis telo da ne proklize tocak motor se zna skoro dici na prednji, ali proklizavanja nema..
Zadnje isto tako. Sad u zadnje vreme sam skontao jedino da mi zna malo pobeci kad izlazim iz krivine i zavrnem pun gas da zadnji deo pocne malo bezati, al dobro onda dajem sebi granicu ;)

aprilija top:
svaka cast motor je ducan a ti si picajzla bez uvrede sve se sjaji

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju