Nakon sto mi je puknula radilica i istekla registracija odlucio sam ne uzdati se u nikoga osim samoga sebe i srediti trkaca kako i sam zasluzuje...
Naime, vremena imam malo jer imam deadline do 30.9.07. poloziti sve ispite na fakultetu jer bih trebao u 10. mjesecu ove godine poceti raditi u struci, tako da nema vise zezanja...
Na skuteru radim u poslijepodnevnim satima...
Uglavnom, svoju milu i dragu formulu
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=1726.0 sam prodao i uzeo SP180 koji je imao strganu klipnjacu, za reparaciju radilice i stavljanje suzukijeve klipnjace sam dao 600kn, slozio skuter i vozio se oko 1000 km nakon sto mi je pukla radilica (tu sam se opekao i zakljucio da je isplativije na jacim masinama kupiti novo)
Sada sam odlucio polako ga slagati sa svim novim dijelovima (koji su potrebni) i osim masine srediti i plastike...
Novi kupljeni dijelovi:
Radilica
Karike
Set lezajeva i semeringa
vodena pumpa
dizna 100
opruge kvacila
centralna opruga - bijela
rolice 14 gr
klizaci
vanjska polutka variomata
kalota - poklopac variomata
zvono
red spoonge
termo osjetnik temperature rashladne tekucine
dihtunzi
Preradjeni dijelovi :
Cilindar
Airbox
Fergazer (poliran)
Blokovi
Grana
Eventualno klip ako mi se bude dalo
Opce stanje skutera :
Danas sam vadio vodenu pumpu iz blokova, rastavljao prijenos i cistio blokove... (prethodno su izvadjeni lezajevi i ostala smetala)
Ako tko zeli kupiti tekucinu za pranje aluminija moze kod mene - 20,00kn litra!
Odlicno za pranje svega, ne nagriza kao razredjivac a skida prljavstinu!!!
Evo dijelovi se brizno cuvaju ...
Preradjeni cilindar i airbox te slika klipa...
Sada nebi bilo bas u redu od mene da govorim koliko se sire preljevni kanali i u kojem smjeru te kako se sredjuje ispuh...
Na cilindru treba jos malo obraditi uljevne kanale...
To je za sada toliko...
Sutra je u planu upresavanje lezajeva i sredjivanje prijenosa i vodene pumpe te stavljanje radilice i spajanje blokova...
Za subotu mislim kompletirati masinu...
Poslije slijedi sredjivanje plastika... Nadam se da cu zavrsiti skuter do Forumskog rodjendana...