ne moze mu nista biti sa osmicom jer ih preporucuje vecina proizvodjaca za base kit.
većina preporučuje 9tku
ja sam kupio 10tku iz tog razloga što se više nema ni vremena ni novca za zajebanciju i eksperimentiranje sa svjećicama i klipovima, sad će vjerovatno pokazivat nešto bogatiju smjesu dok će ona u biti vjerovatno biti ok, uostalom gledam po stranim stranicama svi deru 10tke
Također sam ja i prošli put naštelovao karburator i to skoro pa u finese, svjećica tj izolator centralne elektrode je bio nešto tamniji al baš zbog toga što je AC pa se išlo na hlađenje sa viškom benzina što očito nije uspjelo jel je rupčaga u klipu veličine kratera omanjeg vulkana zbog pretople svjećice
ne zaboravite da je to AC i da su tu temperature puno veće nego na LC koji stalno ima ajmo reć neku konstantnu radnu temperaturu.
skuter je sa osmicom prešao par stotina kilometara svakave vožnje i onda se klip tek na meetu rastopio, tj rupa je nastala i to je bilo to
sad je složeno natrag kako spada, setup karba je luka napisao i koja je svjećica, još nove plastike hlađenja i to je otprilike to.
edit: 8icu je stavio vrsni mehaničar, neću imenovat