Pozdrav svima. Nakon mnogo kalkuliranja i razmišljanja pala je odluka o tuningu Piaggia NRG. Novi sam u tuning vodama i ne razumijem se baš u mašine pa ću pitanja vezana za mašinu i ostalo stavljati ovdje. No krenimo redom:
1. stavljen je novi Malossi remen i vodena pumpa.
Serijski cilindar ima 37000 km i vrijeme je da pođe u mirovinu. U planu je kupnja Polini 70 ccm Sport kita (base gusani kit). Uz promjenu termo grupe promjeniti ću i karburator koji je serijski 12 mm s 17,5 mm Dell'orto. Neki će sada reći a di je auspuh? NRG već posjeduje rezonantni Leo Vince auspuh, premda nisam siguran koji je ali pretpostavljam da je ZX gore ali stariji model. Auspuh trenutno nije opcija za kupnju jer će trebati popravljati plastike i farbati što neću raditi sam nego prijatelj.
2. Plastike rasturene: ogrebene i malo vise. Već sam napomenuo da će prijatelj to srediti, naravno nećemo nove naručivati jer vrijede 5 puta više nego skut sada. Kombinacija će biti žuto crna (crno sjedalo, crne velike bočne s žutom crtom, prednja će dobiti jedan posebnu sliku, felge u žutu idu).
Problem s paljenjem: na kurblu pali, ali na elektrostarter ne. Je li u pitanju anlaser ili akumulator moram provjeriti.
Gume: sada Sava Sporty, ali dobrano čelave. Traže se nasljednici a izgledno je da će to biti Bridgestone Molas.
3. Variomat: velika većina ljudi stavlja variomate s po 6 utega, ja planiram staviti s 9. Polini Speed control kit ću uzeti (variomat, utezi, federi kontrasta, centralni, remen). Štedi novac uglavnom, pokriti će rupe u ubrzanju. Neki bi mogli reći da 9 utega dođe više, što nije istina zato jer koštaju jednako.
Kočnice: standard diskovi ostaju, neće biti promjene osim disk pločica.
Usis zraka: tu prvo moram proučiti malo što ću.