s ovim skuterom nikak na zelenu granu,stalno novi problemi...
jučer sam pomislio da je cvikno -izgubio snagu,temperatura na 95-100 stupnjeva i nisam ga mogao gurati koliko je štekao zadnji kotač...
-skužio u čemu je problem čeljust je totalna banana rama pa se od trenja same pločice zagrizu za disk i naravno skut pod opterećenjem i diže se temp....
danas riješavali probleme
-ispušteno ulje iz zadnje kočnice-nema više usijanog diska(srećom se nije popigao)
-stavljena diht masa na aluminijsku brtvu i sa gornje i sa donje strani i više nema slinjenja antifriza između bloka i cilindra
-stavljen klingerit i diht masa na top yasunia(više nema puštanja)
-stavljen novi mikroremen
-e sad dolazi zanimljivi dio radi kojeg sam danas ispalio na živce:
maknuli termostat,ubacimo vodu i na leru mu je trebalo 3-4 min da digne na 25 stupnjeva,reko to je to idemo sad antifriz...
-zveknuli antifriz,odzračili i ok je bilo,krenem kući a on nakon kilometar i pola na oko 100 stupnjeva,stani da se hladi i tako 3 puta do kuće...
-sva crijeva su bila topla ,kiler isto tako i posudica,vodena radi...
doma ga raskupuso opet,obrezo krajeve cijevi od hlađenja,ispustio antifriz sav van,ulio ponovno i odzračio i na glavi i na onoj tankoj cijevčici iz bloka što ide u glavu...
temperatura vani je već bila pala(oko 20:30) pa neznam dali test ima stvarne pokazatelje uglavnom cca sat i 20 min vožnje što po gradu što po otvorenijim cestama i obilaznici,pod kraj sam ga i cepo po gasu u više navarata i temperatura stabilna na 65 stupnjeva...
e sad par pitanja:dali je normalno da on nakon 5 min srednjeg otvora gasa digne na 50 stupnjeva bez termostata na vanjskoj od cca 8-10 stupnjeva???
-kolega mi ima mrtvog pure jeta doma već par godina pa me zanima dali bi od njega mogao uzeti puž i sajlu,možda bi i kmh satove uzeo da vidim jel se meni na ovima pokazivač temperature blesira ili je stvarno tako kuho danas...