Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: runner BBbgm by nostra  (Posjeta: 33238 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
Odg: runner bgm by nostra
« Odgovori #20 : 17 Travanj, 2010, 19:01:56 »
Ivasol ispiri toplom vodom. Semerinzi Corteco smeđi, ležajevi skf polamid. Oko 300kn ti je komplet u lagerosu

Offline nostra

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Runner 70 bgm
  • MojSetup: tp trophy
  • MojSpuh: yasuni r
« Odgovori #21 : 25 Travanj, 2010, 10:52:30 »
Skuter je jučer složen 95%,treba još neke sitnice riješiti i to je to...
-dakle oprani blokovi ivasolom
-bukva riješio ležajeve i semeringe radilice
-postavljene orginal karike od tp-trophya
-polinijev igličasti
-u multivaru je kombo 5,7 i 6.1 g role
-karbonske lamelice
-kevlar remen malossi
-dellorto malossi pakiranje PHVA ID,A7 igla na drugom zarezu odozgora,82 dizna
-airbox onaj veliki trokutasti na usisu malo proširen za cca 2 mm
-plavi polinijev centralni sa torsion controlom stavljen
-kvačilo je serijala sa žutim federima koji se dobiju uz leovinci auspuhe

-jučer je palo prvih 30-ak km nisam ga peglao radi razrade do kraja ,ali znao sam stisnuti do 3/4 gasa kad se digla temperatura na 75 stupnjeva i mogu reći samo blagoslovljen yasuni r,kako skuter finu snagu ima na pola gasa i na 3/4 to je začuđujuče...
-spustio sam iglu za jedan zub dolje jer je na leru i na 1/5 gas previše mokra svječica,a i sada dok je spuštena kod kretanja sa mizernim gasom zna se desiti buu buu buu zvuk motora-nazvao bi to trokiranjem,ali na 2/5 gasa kod kretanja odmah vuče fino bez problema(možda ću iglu čak spustiti do kraja)...

ostalo mi je još par stvari za obaviti,jučer je jako malo slinio antifriz između cilindra i bloka tamo di je onaj aluminijski dihtung,dotegao sam dodatno šarafe i danas ujutro nisam vidio niti kapljicu antifriza na bloku...ako će sliniti i dalje plan je staviti mrvicu diht mase...
-yasuni r je kupljen polovan i kod ulaza grane u top(tamo na onom tuljcu) pušta...kako to sanirati??'dali isto najbolja solucija diht masa ili???
-promjeniti akumulator i mikroremen
-nabaviti el.blokadu i složiti kmh sat
-zamjeniti zadnju kočionu čeljust koja ne hvata kak treba na prvu

jedna anegtoda za kraj ,tko god bude prvi put na tp trophy piaggio skidao mašinu i vraćao nazad neka ovo pročita...
-sve sam spojio,nalio antifriz i upalio skuter jedva(uz pomoć šprice i benge direkt u cilindar) jer je dugo stajao...
upalim ga a ono za minutu temperatura na 100 stupnjeva,nisam više znao šta sam krivo napravio,crijeva hladna,cilindar vruć..pomislio sam da sam krivo crijeva spojio-ali to nije moguće jer i sljepac vidi kako idu gore(hvala slowu i gokiu koje sam nazvao da pitam jel sam pogriješio sa rasporedom crijeva)...
uiglavom sistem je bio neodzračen i voda nije mogla do cilindra,to je riješeno sa odzračivanjem na onoj tankoj cijevčici koja povezuje blok i glavu i nakon toga sve normalno..temperatura se dignula max do 75 stupnjeva nakon 6 krugova gradske voženje-cca 25 km
znači nema šarafića za odzračiti,nego na toj maloj cjevčici odzračiti obavezno...

razguliiii

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #22 : 25 Travanj, 2010, 12:46:33 »
Nasuo si tekućinu, zatvorio i upalio? ili si ostavio otvorenu posudu? jučer sam te zvao al te nisam mogao dobit  :dontknow:

Između topa i auspuha ide dihtung, klingerit  :)

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #23 : 25 Travanj, 2010, 14:22:36 »
Nasuo si tekućinu, zatvorio i upalio? ili si ostavio otvorenu posudu? jučer sam te zvao al te nisam mogao dobit  :dontknow:

Između topa i auspuha ide dihtung, klingerit  :)

-otvorena posuda je bila,ali svejedno se zračni čep napravio...

-za spuh nisam znao za klingerit jer ga nije ni bilo,ali imam ga doma pa ću ga staviti

-danas napravio još 40-50 km i stisnuo ga prvi put,ide to fino,samo neznam koliko bolje jer mi sat nije u funkciji...moram vidjeti dali je do sajle ili puža(kako ću znat do ćega je-sistemom eliminacije ili ima nešto što bi trebao vidjet okom)???
temperatura nakon 40 km na cca 85-90 stupnjeva-morat ću definitivno termostat izvaditi za ljeto...

-ipak još malo slini na doljnjem dijelu između cilindra i bloka,nezamjetno ali kad prstom prođem na spoju bude mi malo vlažan prst
razguliiii

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #24 : 25 Travanj, 2010, 14:27:09 »
brtve između cilindra i bloka od aluminija su smeće... normalno da procuri antifriz.. treba diht masom proć..
odzračuje se na najgornjoj točki, npr polini glava isto nema ništa samo na velikom crijevu odzračiš..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #25 : 25 Travanj, 2010, 14:44:31 »
-spustio sam iglu za jedan zub dolje jer je na leru i na 1/5 gas previše mokra svječica

Nemoguce je dobiti pravu boju svjecice na leru i otvorima do 1/4. Uvijek ce biti prebogato.

sada dok je spuštena kod kretanja sa mizernim gasom zna se desiti buu buu buu zvuk motora-nazvao bi to trokiranjem,ali na 2/5 gasa kod kretanja odmah vuče fino bez problema(možda ću iglu čak spustiti do kraja)...

Skolski primjer presiromasne smjese. Digni iglu

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #26 : 25 Travanj, 2010, 14:45:43 »
nije trokiranje nego gušenje, buuu buuu i zacvik ;-)

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #27 : 25 Travanj, 2010, 15:10:48 »
možda sam krivo objasnio zvuk rada motora-uz taj neki zvuk štekanja/gušenja/trokiranja kao da i trese pojačano,ali kad se vozim na 1/4 gasa onda je mokra svječica i tamna...tako da siromašna nebi trebala biti...

jesam li u pravu da je bogata smjesa ako je tamna i mokra svječica???po svemu od prijašnjih štelanja karba svječica sa siromašnom smjesom izgleda suho i jako svijetlo..

ako se ta početna faza gasa neda poštimati kak spada onda ću se pomiriti s tim da rad na 1/5 gasa mora biti takav,a ovih dana ću poštelat ful gas i srednje otvore...
razguliiii

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #28 : 25 Travanj, 2010, 15:25:59 »
U pravu si, a ti se ionako voziš na duže ture tako da ti je bitnija smjesa na većim otvorima gasa  :happy8:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #29 : 25 Travanj, 2010, 15:32:49 »
ako se ta početna faza gasa neda poštimati kak spada onda ću se pomiriti s tim da rad na 1/5 gasa mora biti takav,a ovih dana ću poštelat ful gas i srednje otvore...

Upravo to - 2T uvijek imaju (ako su dobro postelani) prebogatu smjesu na leru i manjim otvorima gasa. Odnosno, naginju vise bogatijoj nego siromasnijoj smjesi. I to je u redu. Bitno da od 1/4 na dalje ne bude presiromasno.

A malo bogatija smjesa na malim otvorima je i dobra - kod naglog oduzimanja gasa, skuter ne ostane bez smjese na velikim okretajima i to ga cuva

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #30 : 26 Travanj, 2010, 22:04:54 »
s ovim skuterom nikak na zelenu granu,stalno novi problemi...
jučer sam pomislio da je cvikno -izgubio snagu,temperatura na 95-100 stupnjeva i nisam ga mogao gurati koliko je štekao zadnji kotač...
-skužio u čemu je problem čeljust je totalna banana rama pa se od trenja same pločice zagrizu za disk i naravno skut pod opterećenjem i diže se temp....

danas riješavali probleme
-ispušteno ulje iz zadnje kočnice-nema više usijanog diska(srećom se nije popigao)
-stavljena diht masa na aluminijsku brtvu i sa gornje i sa donje strani i više nema slinjenja antifriza između bloka i cilindra :notworthy:
-stavljen klingerit i diht masa na top yasunia(više nema puštanja) :icon_thumright:
-stavljen novi mikroremen
-e sad dolazi zanimljivi dio radi kojeg sam danas ispalio na živce:
maknuli termostat,ubacimo vodu i na leru mu je trebalo 3-4 min da digne na 25 stupnjeva,reko to je to idemo sad antifriz...
-zveknuli antifriz,odzračili i ok je bilo,krenem kući a on nakon kilometar i pola na oko 100  stupnjeva,stani da se hladi i tako 3 puta do kuće...
-sva crijeva su bila topla ,kiler isto tako i posudica,vodena radi...
doma ga raskupuso opet,obrezo krajeve cijevi od hlađenja,ispustio antifriz sav van,ulio ponovno i odzračio i na glavi i na onoj tankoj cijevčici iz bloka što ide u glavu...
temperatura vani je već bila pala(oko 20:30) pa neznam dali test ima stvarne pokazatelje uglavnom cca sat i 20 min vožnje što po gradu što po otvorenijim cestama i obilaznici,pod kraj sam ga i cepo po gasu u više navarata i temperatura stabilna na 65 stupnjeva...

e sad par pitanja:dali je normalno da on nakon 5 min srednjeg otvora gasa digne na 50 stupnjeva  bez termostata na vanjskoj od cca 8-10 stupnjeva???
-kolega mi ima mrtvog pure jeta doma već par godina pa me zanima dali bi od njega mogao uzeti puž i sajlu,možda bi i kmh satove uzeo da vidim jel se meni na ovima pokazivač temperature blesira ili je stvarno tako kuho danas...

« Zadnja izmjena: 26 Travanj, 2010, 22:40:55 nostra »
razguliiii

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #31 : 26 Travanj, 2010, 22:11:23 »
Pa normalno je da u 5 min pristojne vožnje digne na 50 temperaturu  :dontknow: Puž i sajla pašu s jeta  :) Btw, ako budeš imao problema s temperaturom, ja doniram kiler od sp-a  :binkybaby:

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #32 : 26 Travanj, 2010, 22:37:45 »
hvala goki na pomoći,vidjeti ću sutra oko 14h moram van ići raditi  pa budem vidio na cca 20 stupnjeva vanjske kak to bude sve zgledalo...
nego reci mi jel paše i kmh sat od pure jeta?
razguliiii

Offline nrg extreme

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: da
« Odgovori #33 : 26 Travanj, 2010, 23:25:27 »
hvala goki na pomoći,vidjeti ću sutra oko 14h moram van ići raditi  pa budem vidio na cca 20 stupnjeva vanjske kak to bude sve zgledalo...
nego reci mi jel paše i kmh sat od pure jeta?
Paše ti unutra oblikom ali vjerojatno ne pašu đekovi pa ćeš morat prespajat
zbog obrtajke i možda dodatnih lampica na pure jetu.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #34 : 26 Travanj, 2010, 23:29:09 »
Za sat ne znam da li paše ali znam da jet kao ni jedan drugi raner nema obrtaljku  :toothy11:

Offline nrg extreme

• maxi forumaš
  • Mjesto: da
« Odgovori #35 : 26 Travanj, 2010, 23:38:36 »
Za sat ne znam da li paše ali znam da jet kao ni jedan drugi raner nema obrtaljku  :toothy11:
Jao ja zabrijo na nrg pj. :toothy12: :toothy12: :toothy12:
Onda ne znam dali paše od runnera pj,ali mislim da ima dodatnu lampicu zbog kompjutera,
e sad dali je šta drugačije ili paše bez prespajanja ne znam. :dontknow:

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #36 : 27 Travanj, 2010, 00:12:30 »
satovi od pure jeta pašu na runera 50 hyper2ro  :icon_thumright: nece ti svjetlit injekšn lampica
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #37 : 27 Travanj, 2010, 22:55:10 »
sve riješeno,moja kazaljka za temperaturu pokazuje za cca 5 više,više nema pregrijavanja nakon zadnjeg odzračivanja-znači na 60-65 stupnjeva se drži...
-očiščena pumpa goriva
-kmh sat ponovno u funkciji stavio novu sajlu i šljaka...
-stavio sam mu mali vizir...
-plastike su gore
-ako će sve biti kako treba prva prva vožnja pada na budnici :party0049:

ostalo je sutra još čeljust drugu staviti i odzračiti,staviti novu ručicu prednje kočnice jer je sadašnja malo popigana,uzeti novi akumulator iako ni ovaj nije loš no ima već 3 godine i bio je prazan,te od slowa nabaviti el.blokadu na daljinski i spreman u potpunosti...
« Zadnja izmjena: 27 Travanj, 2010, 22:57:19 nostra »
razguliiii

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #38 : 30 Listopad, 2010, 14:27:24 »
malo noviteta..danas je stigao paket sa mašinom od SR 150 AC...kupljeno od soleta..mašina u fenomenalnom stanju bez risa,radilica bez lufta..goki ju je išao pogledati u moje ime pa on može više toga reći,ja ju nisam raskopao da pogledam...instalacija je od sp-a
trenutno moram nabaviti par stvari:
-karburator razmišljam od 25-tici i gljivi nekoj sa nekom zaštitom od kiše
-ručicu kočnice i sajlu(valjda ide taj sistem  :dontknow:)jer je doboš iza
-multivar
-remen novi
-nosač mašine
-možda glavu malo spustiti jer vidim po pisanju da daje fine rezultate

slike kad krenu radovi...(možda čak i sljedeći vikend)

dijelovi sa runnera idu u prodaju..uskoro ću sve poskidati i poslikati..znači rashladni sistem,struja tuto kompleto,,blokovi,prijenos...ima ženski ima sve...ako koga što zanima za kupovinu neka pita...
razguliiii

Offline SPecial

• maxi forumaš
  • NE VOZI BRZE NEGO STO IDE
  • Mjesto: RI
  • Moj Skuter: SP
  • Moja Kaciga: suomi vandal
  • MojSetup: biturbo
  • MojSpuh: original