Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: runner BBbgm by nostra  (Posjeta: 33232 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nostra

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Runner 70 bgm
  • MojSetup: tp trophy
  • MojSpuh: yasuni r
runner BBbgm by nostra
« : 30 Srpanj, 2009, 11:36:47 »
ponovio se runner malo ovih dana..krenut ću kronološki...

runner 01 g. LC
-pred 2 dana stigao iz splita tp trophy...
montiran kod kolege u servisu za smješne pare...
pošto nisam nikada sam radio išta oko cilindra,klipa id... dečki iz moto centra bjelovar su izišli u susret i za to im hvala,posebno bukvi i miči...
sve je smontirano i palo je prvih 100 km,ali sam primjetio da nije to setup za mene....cuka lud na gasu kod starta...vozio se do polovice gasa samo lagano sa mješavinom od 1,6 deci na 5 l benge...
setup je bio :
-tp trophy 70 ccm
-serijska radilica sa 6,5 tkm
-multivar 2000 sa 6,1g rolama
-kevlar remen
-ngk iridijumka
-žuti federi na kvačilu
-serijiski centralni
-TT spuh
-karb dellorto 17,5 PHVA sa 75 diznom(molim ako netko ima veću diznu da mi se javi,kupio bi a nigdje u ZG-u nema)...
-prerađen airbox sa red spongama

skuter je vrišto i sve(baš đubre nakitano) a činilo mi se da se i lagano prevrtava...(nemojte mislit da sam ga čepo jer zbilja nisam ali bio sam u križanju u jednoj gubavoj situaciji pa sam ga morao skeljit)...
nakon 10 km vožnje na pola gasa temperatura bi se popela blizu 75 stupnjeva(između 50 i 75) pa sam smanjio na šarafiću zrak dok ne nabavaim veći diznu da ga i sama smjesa malo drži na stabilnijoj temperaturi...

-zanima me do koliko da toleriram tu temperaturu,to jest kad da obavezno stanem da se ohladi????
-antifriz je novi unutra i ima ga dovoljno,nigdje ništa ne piša..tako da sam zakljućio da je takvo brzo grijanje uzrok premale dizne--na serijali mi je nakon 25-30 km klanja motora temp znala doći tek do 50 stupnjeva tak da sam malo zabrinut...

-pošto mi je želja veća krajnja radi česte otvorene ceste a ne da me cuka kod starta uzeo sam jučer dulju getribu od zicha...
zichu svaka čast riješili smo to u 10 min,busom je isti dan bilo kod mene i odmah na skuteru..
pošto se niti sa ovim nisam susretao opet sam otišao do moto centra i uz pomoć bukvinih savjeta dok je on šarafao silverstonea uspio sam riješiti i tu getribu sve dok nije došlo do stavljanja točke na i...
deklo se nije dalo stavit gore na onu osovinu na kojoj kvačilo stoji..povilenio sam ali uz sliu nečistu :laughing6: je uspjelo nekako se nabiti gore nakon pola sata kemijanja...

sad runner ima 210 km sa trophyem i mogu reći da na malo manje od pola gasa sa ovom getribom ostvari brzinu po vurama od 90 kmh-što bi bilo stvarne 72-74kmh a na pola otvora gasa gotovo hvata max brzinu što je ostvarivao kao serijala...dakle razvrti se na nekih 85 kmh stvarne...neću ga tiskati do kraja još nekih 150 km..ako nekoga zanima start je sada kao kod serijale (dosta tromiji ali u principu startam samo sa pola gasa tako da i neznam toćno kako)...

-ovdje me također nešto zanima zvuk mi je kao da se uz mene vozi el.skuter to jest pišti/zuji,,jel to normalno???
-oduševljen sam time što skuter više ne vrišti a neide nego ide a ugodniji mnogo zvuk...

PS:poseban pozdrav gokiu koji me stoički trpi preko msn-a  :notworthy:

« Zadnja izmjena: 20 Lipanj, 2011, 12:02:50 nostra »
razguliiii

Offline greenlite

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: čk
Odg: runner bgm by nostra
« Odgovori #1 : 30 Srpanj, 2009, 11:44:20 »
daj nabaci neke fotke :) toj kaj pišti/zuji se cuje getriba koju si mijenjao naravno to je normalno :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #2 : 30 Srpanj, 2009, 11:44:37 »
-zanima me do koliko da toleriram tu temperaturu,to jest kad da obavezno stanem da se ohladi????
-antifriz je novi unutra i ima ga dovoljno,nigdje ništa ne piša..tako da sam zakljućio da je takvo brzo grijanje uzrok premale dizne--na serijali mi je nakon 25-30 km klanja motora temp znala doći tek do 50 stupnjeva tak da sam malo zabrinut...

Sa antifrizom nebi smjelo biti problema niti preko 100C, ali idealno bi ipak bilo oko 60C.
Problem male dizne nije samo u par desetaka stupnjeva vise, nego u par stotina stupnjeva vise na vrhu klipa koji u ekstremnim situacijama dobi provjetravanje (rupa)  ;D
Digni iglu i ne vozi full gasom i nece biti problema do nabavke vece dizne

dosta tromiji ali u principu startam samo sa pola gasa tako da i neznam toćno kako)...

Ipak je to 21% produljenje. Mora biti start tromiji. Ako mozes, stavi broj mekse federe kuplunga pa vidi da li ce biti bolje.

-ovdje me također nešto zanima zvuk mi je kao da se uz mene vozi el.skuter to jest pišti/zuji,,jel to normalno???

Je, jer su ravni zubi na getribi i to se tako cuje

Offline nostra

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 30 Srpanj, 2009, 11:55:26 »
Sa antifrizom nebi smjelo biti problema niti preko 100C, ali idealno bi ipak bilo oko 60C.
Problem male dizne nije samo u par desetaka stupnjeva vise, nego u par stotina stupnjeva vise na vrhu klipa koji u ekstremnim situacijama dobi provjetravanje (rupa)  ;D
Digni iglu i ne vozi full gasom i nece biti problema do nabavke vece dizne

Ipak je to 21% produljenje. Mora biti start tromiji. Ako mozes, stavi broj mekse federe kuplunga pa vidi da li ce biti bolje.

Je, jer su ravni zubi na getribi i to se tako cuje

-igla je skroz dignuta...diznu imam broj 90 u pripremi,jel ona prevelika?

-znaci sto se tice temperature tamo do 90 stupnjeva(ali sa odgovarajucom diznom) se nemoram zabrinjavati???

-getriba je znaci 21% produljena??ja mislio 15 % hahahah...nema veze on ima među gas od recimo 70 do 90 predobar baš povuće a niti start mu nije loš moja serijala je imala zbilja jedan pristojan start(jest lošiji od nakitanog ubreta ali je bio bolji nego u većine serijala)...
-na getribi nisam mejnjao jedino onaj veliki zubčanik koji je u blok kao uprešan jer su isti i broj zubi i položaj zubi i promjer zubčanika...(neznam jel to primar ili sekundar...
razguliiii

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 30 Srpanj, 2009, 12:00:50 »

-igla je skroz dignuta...diznu imam broj 90 u pripremi,jel ona prevelika?

Ja bi stavio tu 90 i iglu skroz spustio. Vjerojatno bi ti 80-85 bila idealna

-znaci sto se tice temperature tamo do 90 stupnjeva(ali sa odgovarajucom diznom) se nemoram zabrinjavati???

Nebi smjelo biti problema. Samo nesto losije performanse

-getriba je znaci 21% produljena??ja mislio 15 % hahahah...

Malossijev primar za piaggio je 21% dulji od serijskog

-na getribi nisam mejnjao jedino onaj veliki zubčanik koji je u blok kao uprešan jer su isti i broj zubi i položaj zubi i promjer zubčanika...(neznam jel to primar ili sekundar...

Vjerojatno mislis na sekudar. On je upresan (ili je na zupce - na starijim skuterima) na osovinu kotaca. Ne trebas mijenjati jer je isti broj zubaca.
Jedino sto je malossiejv kvalitetniji od originalnog, ali i taj podatak ti je nevazan obzirom da sa originalnim sigurno neces imat problema

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 30 Srpanj, 2009, 12:06:24 »
daj nabaci neke fotke :) toj kaj pišti/zuji se cuje getriba koju si mijenjao naravno to je normalno :icon_thumright:

slike od slaganja mašine nažalost nemam...mob mi je neka banana rama na to nepatim u životu tak da ki je kamera šrot totalni...
a digitalac je kod frenda..uslikat ću ga -to je bivši replcntov/tommin skuter,samo što je sad bez naljepnica jer sam ga dao lakirat nakon što me pobro auto..isti kombo boja...
kad smo kod lakiranja jučer na omv-u sam sreo majstora koji mi je to radio ali je sfušario(ne previše ali ima nekih sitnica)...pa sam ga pred njegovim kumom popljuvo i dobio sam ponudu da mi preko zime besplatno riješi sve nedostatke :toothy10:

razguliiii

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
« Odgovori #6 : 30 Srpanj, 2009, 14:15:37 »
Vidio skut, lijepo ,lijepo.. A ovo za getribu čuli smo sinoć da zujiiiiiii :D  :toothy9:

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #7 : 31 Srpanj, 2009, 03:04:04 »
danas mi je bio dan pehova ali jebačkih u više navrata sam j#bo ježa u leđa...

rekonstrukcija:

1.ujutro sjedam na skuter idem na posao kad ono zadnja guma vrisnula....
odmah mi omv pod nosom napumpo ju i piči dalje...

2.poslije posla otišao do vulkanizera i sam sve radio da prođem jeftinije...
uzeo dunlop GT301   za nekih 200 i sitni kusur velikana...
ali spuh nisam mogao s ničim dovoljno stegnuti tamo na cilindru...
otišao do kolege da i posudi alat i na nonako vruć motor idem stezati i pukne navoj što je na cilindru :confused5:
uvjek moram naučiti na teži način :angry7:
ništa već lud,gladan,umoran vozi doma to složit nekih cca 5 km cca 20 kmh ma ni toliko..temperatura se digla na radnu nije se vrtio puno ali je rondo strašno...(nadam se da karikama nije naštetilo)
u malim sredicama na putu kući me štrumf ćuo 200m prije nego sam stigao i od od onda je bio na cesti i mahao mi da stanem(valjda je mislio da zvijer neka ide jer je 4-t zvuk za to bio kamilica)i on meni u 19:30 da šta ja budim ljude tralalalalal..poludio izvadio mu strgane dijelove i pustio me bez da me ikakve isprave tražio...

3.sve raskupuso..bem ti bočni nogar fuuuuj..centralni je zakon...sa nrg-a prebacio centralni i čekao kolegu da u 20 do 23 dođe sa posla da mi pomogne skinut mašinu s nosača i sve...sa zateznim klješima sam uspio izvadit i drugi navoj zašarafio...

4.oko 24:00 sklopio i sve šta treba....paljenje....
nikako upalit...okrenuo ja skuter prema stepenicama nekih 3 m od njih i kurblam pored motora primo on ...e sad zablokirala valjda gas sajla i fuul gas on se propeo a nema zadnje kočnice jer sam ispustio ulje a nisam nasipo odmah  :angry9:
ja pored njega lovim ga i pokušavam ugasit,,,metar do stepenica ga nekako rušim na desnu stranu i svom težinom padam na potkoljenicu koja je stravično naotekla i ugasim ga...
napukla desna bočna velika kod sica...napukla desna bočna ispod volana..desni žmigavac je kompletan uletio unutar kalupa...ta je plastika samo zguljena i prednja kočnica popigana onako sportski izgleda...
-nakon 2 sata leda na nozi odlućio sam se otić vozit da vidim osim vizualnog jel još šta dobilo cca 20 km sve je ok...

zaključak:kad vam dan usreno krene ne forsirajte-ja sam forsirao jer sutra moram na teren 25 km od bjelovara radit (a auta nemam)i eto kak sam prošao..trebao sam ih sve odjebat i bok...

samo da je sa nogom sve ok hodat mogu.....boli i naotečeno je... :dontknow:
razguliiii

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #8 : 31 Srpanj, 2009, 03:09:42 »
jbt ovo ovo se zove peh...ja sam odavno naucio da cim vidis da nesto neide pust sve u pm i cekaj bolje dane.. :icon_biggrin:

Offline MotoManijak

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Belovar
  • Moj Skuter: ko god treba prijevoz
  • MojSetup: o velika
« Odgovori #9 : 31 Srpanj, 2009, 15:52:36 »
e j#bote to se stvarno zove peh.jebiga probaj popravit sta se da al prvo cekaj da noga ozdravi.((((((zdravlje prije svega))))) :hello: :hello:
Pali gume ne dusu

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 01 Kolovoz, 2009, 22:49:39 »
danas pridvečer završio slaganje skutera...

mučio sam se sa odzračivanjem zadnje kočnice....
stavio sam nova klješta(polovna) jer su ona pišala ulje tamo di dolazi lajtung...
promjenio gore posudicu sa pumpicom...
ali nikako nemogu napraviti da kočnica postane baš pravo tvrda i da na malo jači stisak blokira kotač...
odzračio jesam ide samo ulje zraka nema niti malo-cca 20 min pola posudice ulja prošlo koliko sam odzračivao...
neznam di je problem uglavnom koći ali moram dva puta stisnut zadnju prilikom koćenja da bi od drugog ili trećeg puta kak treba zakočilo....što tu ućiniti???nigdje nema znakova puštanja ulja...

bila 75 dizna igla skroz podignuta...
probao sam sa 88 diznom nema ler gasa...
sad je 82 dizna a ta će i ostati...

nakon što sam danas skupio svojih 300 km od stavljanja kita i vožnje na pola gasa prvi puta sam ga onako stisnuo malo full gas na minutu dvije...125 kmh na satu bez spuštanja ali osjećaj da letim...uzmite u obzir da je TT  spuh kad kasnije sjedne i nešto jače ići će to zvjerski...
kao serijala je vukao da 105-107 ovisnoo danu...110 samo jednom u zavjetrini..to je bilo stvarne brzine 90-95 kmh...
-jako sam zadovoljan i vidim da uz duža i okomitija brda više ne dolazi do pada brzine nego ako iz zavoja izađem sa nekih 80 kmh po vurama dam gas usred brada on vuće i ubrzava....
« Zadnja izmjena: 01 Kolovoz, 2009, 22:51:35 nostra »
razguliiii

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 02 Kolovoz, 2009, 03:41:22 »
mučio sam se sa odzračivanjem zadnje kočnice....
stavio sam nova klješta(polovna) jer su ona pišala ulje tamo di dolazi lajtung...
promjenio gore posudicu sa pumpicom...
ali nikako nemogu napraviti da kočnica postane baš pravo tvrda i da na malo jači stisak blokira kotač...
odzračio jesam ide samo ulje zraka nema niti malo-cca 20 min pola posudice ulja prošlo koliko sam odzračivao...
neznam di je problem uglavnom koći ali moram dva puta stisnut zadnju prilikom koćenja da bi od drugog ili trećeg puta kak treba zakočilo....što tu ućiniti???nigdje nema znakova puštanja ulja...

Pazi da ti od posudice ulja do spoja na klijestima uvijek bude pad. Moras to bolje odzracit jer kocnica mora na prvi stisak radit kako treba.

Offline Ceki21

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 02 Kolovoz, 2009, 10:19:10 »
pogledaj da ti slucajno nije mozda lajtung visi od posudice
i gore ti zrak uvijek ostane, makar 3 dana ozracival...
Trgo - Prijevoz RT

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 14 Kolovoz, 2009, 20:45:45 »
evo danas sam napokon uspio užicat digitalac i nešto malo poslikat da baš nisam jedini bez slika...

samo da prokljuvam kak da postavim slike to još nisam nikad radio... :laughing7:...konstantno me više lopta od kompa i interneta zanimala,malo sam tele al eto(tko prizna pola mu se nadoda) :laughing9: ...

ovo je za probu:

dobro je ipak nisam telence koliko sam mislio da jesam...

pa eto da ga vizualno predstavim:

bio je kompletiran kao što sam već i ranije napisao ,pa je došao red na dan pehova i ovo sam napravio:

:laughing7: sa izolirkom učvrstio žmigu,,jednostavno trenutno nemam volje za te plastike jer me doma čeka još sređivanje nrg-a koji bi trebao otići uskoro od mene... :angry7: a već 2 mjeseca odlazi i nikako da se negdje skrasi...

ovdje je baš krasno popucala plastika  :hmh:

eto mašina je za sada gotova,jedino kroz neke 2,5 tkm novu radilicu mislim stavit...
plastike ove riješit...
ima još dosta toga...a i dvoumim se dal da stavim one bgm nalje koje je prije imao...

« Zadnja izmjena: 14 Kolovoz, 2009, 21:00:55 nostra »
razguliiii

Offline _aerox_

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: sesvete
  • Moj Skuter: Aerox skuplja prašin
  • Moja Kaciga: šarko
  • MojSetup: Plavetni
  • MojSpuh: Serija
« Odgovori #14 : 15 Kolovoz, 2009, 16:44:29 »
lijepo si ga ogulio nema kaj,kod mate je bio bomboncek,cuvaj taj skut,meni prelijepo izgleda

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #15 : 15 Kolovoz, 2009, 18:36:42 »
čuvam koliko mogu...

-ali eto peh se dogodio...

a o prijašnjem stanju skutera bi se dalo diskutirati...plastike su bile 60% stucane,a serijski klip i cilindar sa risevima ali ono do bola risevi...hehehehe tko god da je to radio cvikno mu je skut i samo je valjda karike nove stavio ili neznam šta???tolike riseve nemogu nikako objasnit  :dontknow:
razguliiii

Offline _aerox_

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: sesvete
  • Moj Skuter: Aerox skuplja prašin
  • Moja Kaciga: šarko
  • MojSetup: Plavetni
  • MojSpuh: Serija
« Odgovori #16 : 16 Kolovoz, 2009, 06:05:44 »
neznam,znam da je replicnt to prvi imao i slagao,mislim da tu mato bas i nije kemijao po njemu

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #17 : 01 Travanj, 2010, 18:31:02 »
-uskoro kreće nastavak priče ovog runnera,nakon što je mu je srce trebalo biti prošireno na 172 AC,no radi jednog gordana nije,odluka je pala napraviti gotovo isti setup  kakav je i bio gore no pod uvjetom da bude malo življi...

dolaze :
-multivar(svoj sam prodao pa sam morao opet isto kupovati)
-karburator dellorto 17.5 malossi pakiranje sa A7 iglom-manualni čok(ranije bio oriđiđi pia 17.5 koji je užas)
-plavi i bijeli centralni + torsion controler
-yasuni r je nabavljen
-kevlar remen
-naručuju se nove karike i brtve za trophy,novi igličasti,alati za šarafljenje po prijenosu...
-čekaju se plastike desne strane ,a ove polupane ću sanirati i pripremiti za lakiranje pa idu u prodaju
-zadnji štop ide stari ako nabavim na forumu samo one plastike crveno/žute
-prednji blatobran od nrg-a je spreman za montiranje(imitacija karbonskog)
-el.blokada je u planu i tako još poneka sitnica....

sanirati kmh sat ili uzeti novi,zadnju kočionu čeljust uzeti jer ova nikako da se odzrači kvalitetno,možda amoritzer i to je to(ovi dijelovi dolaze u obzir ako uleti neka trkača cijena i ako bude novčanica)

slike kad sve stigne i kad se pošarafa....
razguliiii

Offline Tomma

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb!
  • Moj Skuter: Runner PureJet
  • Moja Kaciga: Mat
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #18 : 02 Travanj, 2010, 15:05:32 »
neznam,znam da je replicnt to prvi imao i slagao,mislim da tu mato bas i nije kemijao po njemu
Nisam nis na njemu nikad nista dirao,ne kuzim se u to,meni bitno da pali-vozi

Offline nostra

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 17 Travanj, 2010, 18:53:22 »
Danas se radilo,krenulo je s promjenom karika i igličastog,završilo je s raskopanim blokovima i bez promjene karika...malossi igličasti je preširok,polinijev ide ko saliven gore(malossiev prodajem-nov novcat,samo za probu stavljen na bolcnu,uzeo sam oba nova).Karike od dr.eva nepašu na klip,to jest ne sjedaju glatko nego onako zapinju kao da ima špena između iako su mjere indentične kao od trpohya,a i utori karika su očišćeni od gareži(koje gotovo nije ni bilo)-sljedeći tjedan moram iz Splita naručiti baš oriđiđi za trophy karike(prodajem nove karike za dr.evo kit-samo probane na klipu).Stanje klipa i cilindra nakon između 6-8 tkm odlično,kao nova termo grupa,jedino je na čelu klipa bilo malo gareži koja je skinuta..garež se stvorila od orginalinog dellorto 17.5 karba koji se nikao nije dao uštimati na 1/4 gasa i na ler gasu...ulje je bilo od omv-a tako da ga svakom preporučam...Odvezao sam mašinu do Bukve i tamo ćeka promjenu semeringa i ležajeva radilice ,blokovi sutra idu na tretman sa ivasolom...

ako može koji savjet oko korištenja ivasola ,na šta da pazim..namaljam blokove kistom ostavim cca 20-30 min i isperem vodom-to bi bilo to koliko sam skužio...

slika nema jer digitalac nije kod mene,jbga..obećao sam nekim ljudima i neke dijelove poslikati za prodaju i vuće se to već mjesec dana...ali nikako da dođem do svog fotića..bit će valjda uskoro...

koje semeringe i ležajeve najbolje uzeti za radilicu i kolika bi cijena istih okvirno bila???

ofarbao sam bočne dijelove žmiga,zadnji blatobran,u međuvremenu ću i deklo zveknut u crno...
otkrio sam zašto mi je pod kraj 2009 prestao temperaturu pokazivati..jednostavno se žica koja ide na senzor precvikala...

očekujem skuter na cesti kroz tjedan dana-za sljedeći vikend je zadnja granica...vidimo se na budnici...
razguliiii