Prije svega sorry na opsirnom postu ali evo da objasim sve kako jeste i sta sam sve probo da nebi bilo nepotrebni stvari kao ,jesi probo ovo ono,pa da mi mozete reci samo ono sto bi jos mogo probat pored ovog ?!
Eh ovako...moj problem je idem full gas 10400 rpm ....pustim gas pocne usporavati kad je oko 7000rpm ako dam 1/4 gasa smao se cuje buuu pocne trokirat i krene za sek,dvije,isto i sa min otvorom gasa.....ako dam pola gasa zatrokira i krene ako dam full odma krene ....karb je 17.5 igla A7 dizna 75...ajde slikam svjecicu neki dan posaljem alfi kaze alfa presiromasna smjesa na srednjim otvorima gasa ....uzmem igla je tad bila sputena skroz...uzmem i po jedan zarez dizem iglu...nista ne pomaze...stavim diznu 78...opet iglu po svim zarezima redom jos vise se primjeti taj problem to buuu da nece da ide...sad dok primi gas treba 2-3 sek....stavim diznu 80 probam opet iglu po svim zarezima dizem...ma jos gore skuter jedva da krene ...nece uopste da primi gas ako idem brze pa pustim sacekam 7000 rpm nece nikakav gas da primi dok skroz ne usporim i ponovo krenem...probam diznu 82 sve isto ponovim jos gore...uzmem 90 probam ma nece da krene motor koliko trokira .....naravno svaki put sam probo skroz zavrnut zrak,odvrtat po pola kruga i djabe....I tako dodjem kuci sa diznom 75....i uzmem skinem airbox,skinem usis ,sve lijepo vratim,pregldam lamelice,ponovo dight masu stavim,vratim sve karb ocistim,ispusem,skinem glavu ,cilindar,klip sve u extra stanju ...ko novo...zamjenim dightung izmedju bloka isto i na glavi zamjenim one gumene ....to sam cisto onako uradio....ma sve sam pokuso ali opet me jebe...motor radi na full gasu ima smjesu extra..boja kakva treba,na pola gasa ista ko na full boja,na leru ustimo da prima odma gas,na 1/4 gasa malo trokira ali ok nije puno....sve ok,znaci na svim otvorima se mogu vozit ako krenem stim otvorom gasa ...ali nece kad ides full gas i dam 1/4 ili manje skroz znaci min gasa tek toliko da nastavi se kretat skuter pod gasom...samo se cuje buuu zatrokira i krene onda poslije tek....kako je dizna veca taj efekat je gori....mjeno sam i svjecicu,bonbinu,kablo,sve probo nista........sad meni nije jasno sta mu je ...jel ima previse zraka ili previse goriva..premalo ?? jer prvo se cuje buuu pa zatrokira i krene....ispadne i zraka i goriva da ima previse na tom min otvoru gasa ....kako to rijesit ?? airbox je serijski ,izavdjena lulica i redspoonge....karb je ok gledo plovak zatvara normalno sve ok ....sta da radim drugu iglu? klipic sta ??iglu i nekako mogu nac drugu ali klipic slabo....sutra cu probat sa gljivom da vidim kako se ponasa .....