Tehnički kutak > Tuning skutera

Dimenzije serijskog remena za Peugeot SF

<< < (3/5) > >>

SlowRider:
Trebao bih pomoc forumasa, treba mi rabljeni remen za peugeot skutere, masina kakvu ima SF2, vivacity... remen mi treba na 20sec., trebam staviti u prijenos i vidjeti da li stane unutra kako treba, nema paljenja skutera. Imam nekih dijelova pa cu dati za uzvrat ove posudbe...

@ ivanm ako ti je slucajno ista ostalo od remenja javi pa cu ti slozit blokadu, special edition for you  :icon_biggrin:

ivanm:
imam jedan remen Bando, ima par tisuća, imao sam i maossi kevlar al sam ga bacio..
ovaj je u mojim polutkama bio unutra 1 mm kao i malossi..

SlowRider:
Nabavio orginalni remen za SF zahvaljujuci ivanm-u  :notworthy:

usporedio orginalni remen sa topovim remenom za minarelli. Zakljucak je da remen za peugeot ide bez problema na minarelli.

TOP-ov remen je sirok 16.1mm (trenutno jer je novi 16.5mm), ovaj za Peugeot je 17mm (neznam koliko je novi sirok).

Skuter lakse dolazi do krajnje i nesto je veca sa remenom od peugeota, potrebno je staviti malo lakse rolice...

usporedba sirina remenja:

duzina (nisam ih mjerio metrom):

ovako stoji remen u polutkama:

da je multivar, bio bi skroz do ruba polutke, jer multivar na minarelliju opcenito podize remen u zadnjim polutkama, zbog toga multivar osjetno poboljsava start i sve ostalo naspram serijskog variomata.

podizanje remena sa topovim remenom:

podizanje remena sa peugeot remenom:

isprobao sam i malossi kevlar za peugeot, sirok je 18mm i jos je duzi od serijskog peugeot remena. Razlika je vidljiva naspram serijskog peugeot remena. A pogotovo naspram topovog za minarelli.

Taj remen je malo presirok jer ubija start, ali skuter jako dobro ide sa manje okretaja, max. brzina se povecava i brze dolazi do nje.

Ovo je rezultat na multivaru i straznjim polutkama:

to je sve bila proba na brzinu bez stelanja prijenosa do krajnosti jer je moja konacna odluka za multivar + nazovimo ih tako, overrange straznje polutke by morini.

najveca prednost polutki iz morini masine je kut njihovog sirenja.

Imam torq driver i navedene polutke, razlika u cijeni je ogromna, a u performasnama usudim se reci da nema razlike.

evo kakav je kut sirenja kod polutki iz italjet formule:

druga prednost polutki je u promjeru, imaju veci promjer od minarellija. Minarelli ima 115mm, a ove za morini 123mm. Polutke od malossija za overrange su 128mm kao i polini.

razlika:

orginalne polutke su skoro u ravnini kvacila, dok su ove vidljivo veceg promjera:

kako to izgleda u prijenosu:

uglavnom, radi se na tome, pomalo, napravio sam par testova i sve uredno funkcionira, trebam jos samo naci pravi remen i za cca 50€ imam sigurno bolji prijenos nego sa torq driverom, a bogami i ovaj overrange na slabijim setupima ne moze biti bolji.

Nema nikakvih turpijanja, trebaju vam samo polutke i podloska od 1mm (iako moram usporediti mjerenja da remen bude 100% u ravnini).

kada stavite samo polutke u minarelli prijenos, remen ce biti u ovoj poziciji:

isprobano sa serijskim variomatom, nema nikakvih rupa, oscilacija orketaja nekih 100rpm, iako nisam ustimavao do kraja. Torq driver nema sanse da opravda cijenu, nije nimalo bolji.

e sad, neka mi netko nadje primjer da je ovakvo nesto itko radio. Ima slucaj sa piaggio 128mm polutkama, ali one nemaju povoljan kut sirenja i ovo je jednostavnije. A nesto manji promjer polutki moze samo produljiti vijek remena.

andy:
Ček onda kakva ja to kombinacija više, i u konačnosti kakva bude.. Šta imaš u polutkama iza, koje polutke tj. čije.. ?

--- Citat: SlowRider - 04 Kolovoz, 2009, 21:10:26 ---ovako stoji remen u polutkama:

--- Kraj citata ---

Ti sline malo polutke ? Ovo masno unutra..

SlowRider:

--- Citat: andy - 04 Kolovoz, 2009, 21:16:34 ---Ček onda kakva ja to kombinacija više, i u konačnosti kakva bude.. Šta imaš u polutkama iza, koje polutke tj. čije.. ?

Ti sline malo polutke ? Ovo masno unutra..

--- Kraj citata ---

Isprobao sam brdo kombinacija, tako da me boli glava od silnih podataka..........

ovo sam izbacio, onako nek se zna. Trenutno zbog odredjenih razloga, ne zelim staviti staru masinu na kojoj bi taj projekt proveo do kraja u djelo. E sad, otvara mi se mogucnost da nabacim multivar 2005 i to bi radilo jos bolje... ali onda to nece biti malo para, a puno muzike  :toothy3: iako ni ta cijena nece biti losa, s obzirom koliko kosta overrange.

sto se tice ove masnoce, nisam obrisao prije slikanja jer sam ih rastavljao...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju