Tehnički kutak > Tuning skutera
Dimenzije serijskog remena za Peugeot SF
ivanm:
super zanimljiva kombinacija prijenosa, nadam se da bude sve radilo bez neželjenih vibracija.. sretno..
SlowRider:
--- Citat: ivanm - 04 Kolovoz, 2009, 21:25:00 ---super zanimljiva kombinacija prijenosa, nadam se da bude sve radilo bez neželjenih vibracija.. sretno..
--- Kraj citata ---
tnx sto si me podsjetio, jer imam brdo informacija, a trenutno nisam u stanju se sjetiti.
Sa polutkama od italjeta, skuter radi nevjerojatno ugladjeno, nema niti najmanje vibracije. Nakon toga tek shvacam da serijski prijenos ima vibracija (konkretno u slucaju, podrucje oko 5000 i 7000rpm), bas je promjena velika jer ovo je fkt pretiho i udobno.
andy:
--- Citat: SlowRider - 04 Kolovoz, 2009, 21:28:21 ---Sa polutkama od italjeta, skuter radi nevjerojatno ugladjeno, nema niti najmanje vibracije. Nakon toga tek shvacam da serijski prijenos ima vibracija (konkretno u slucaju, podrucje oko 5000 i 7000rpm), bas je promjena velika jer ovo je fkt pretiho i udobno.
--- Kraj citata ---
Dobro, a performanse u kojoj kombinaciji su najbolje... ? Jer ti si sve to isprobao, a ja na temelju teksta ovog teže procjenim... Jel moš reć konkretno :)
SlowRider:
--- Citat: andy - 04 Kolovoz, 2009, 21:32:02 ---Dobro, a performanse u kojoj kombinaciji su najbolje... ? Jer ti si sve to isprobao, a ja na temelju teksta ovog teže procjenim... Jel moš reć konkretno :)
--- Kraj citata ---
ne zelim nista konkretno govoriti, na svemu donose poboljsanje, serijski variomat, potpuno serijski skuter, multivar.......
ima jedna stvar, sa tim polutkama i sirim remenom, recimo ovaj serijski od puga, okretaji su manji za nekih 1000rpm nego sa serijskim prijenosom, ali imas dojam da skuter ide cak i bolje (znaci bez ikakvog stelanja prijenosa)....
jos bih neke stvari rekao i stavio neke filmice, ali znam da bi me neki popljuvali zbog nekih usporedbi, tako da je najbolje sloziti sve do kraja i iznesti konacne dojmove.
najvaznije iz svega ovoga je da se polutke od italjeta mogu nabaviti do 150kn, a torq driver...
trebam odabrati pravi remen, 18mm je presiroko, ali je zato i kut od 32° nepovoljan, top speed je odlican, kazaljka je dosla u lijevi godnji kut prve znamenke (ravna cesta, sagnut dok je dosao do brzine, kasnije odrzava u uspravnom polozaju ???):
mana je sto se prijenos jako grije pri max. prijenosnom omjeru i okretajima, vise nego sa minarelli prijenosom koji ima kraci omjer, ali to je normalno za takav slucaj. :toothy3:
btw sve ovo o cemu pricam sam napravio na 2 razlicite masine, base setup i potpuno serijski skuter. Zapoceo sam na base setupu, a na serijali sam isprobao radi znatizelje...
andy:
Čini mi se ovo testiranje jako zanimljivo jer meni ni malossi-eva polutka nie pomogla do savršenstva... Zato me i interesira konačan rezultat ovog testa.. Pa kad testiraš do kraja volio bi da podjeliš s nama.. I da se i ja bacim u neku nabavku dijelova :) :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju